Sıkıntı BİST'de Değil, Dış Borsalarda!

05.02.2018 09:31
  •  A 

Cuma günü dış borsa baskılı satışlar sürmüş. ABD borsaları ve DAX sert düşüşler yaşadığı için BİST de bundan olumsuz etkilenmeyi sürdürmüş. Bugün bakınca Dow ve DAX da destek seviyelerine yaklaşılmış. Stochasticler de alıma uygun yerlere gelmek üzereler. Yani, sanırım dışarıdaki kar satışlarında kısmen durulma görülebilir. 

Sadece BİST'de bakarsanız, BİST düşüyor diye görürsünüz. Ama Dış borsaların kayıpları ile birlikte bakarsanız, BİST aslında onlara tam ayak uydurmamış. Hatta bu düşüşlere kırmen de dayanmış diye görüyorum. Ama sonuçta BİST de kâr satışlarına uymuş. 

Şu an BİST için önemli bir tedirginlik yaşamıyorum. Gelen bilançoların ederlerine göre BİST'in çok fazla düşmeden yeniden toparlanmaya başlayacağı görüşündeyim. Ayrıca, hisse bazlı pozitif ayrışmalar da yaşanabilir. Bugünleri hisse bazlı takip etmekte yarar var. BİST çok fazla düşmeden sözündeki çok fazla neresi derseniz, destek-direnç tablosunda paylaştığım ilk bollinger desteği olan 117.024, hatta az üstü güçlü bir destek bölgesi gibi görüyorum. Olur da buradan bir sebepten daha aşağıya kayacak olursa da, altındaki 115.093 - 114.926 desteklerinin şimdilik kırılmasını beklemiyorum. Hatta bu seviyelere bile inmeden yukarı tepkiler verebilir. 

Ama tekrar ediyorum. Bu günlerde BİST olarak değil de hisse olarak hareketleri bağımsız takip etmeniz daha sağlıklı olabilir. Ayrıca BİST'in bu düşüşlerini dış borsaların etkisi ile yaşanan sağlıklı teknik düzeltmeler olarak gördüğümü bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Enflasyon Açıklanacak!
              10:00'da Ocak ayı ve yıllık enflasyon verisi açıklanacak. Umarım açıklanacak rakamlar piyasaları düşündüğümden fazla bozacak etki yaratmaz. 

Yeni Torba Tasarı Geliyor!
              Bir çok yeni teşviki içeren yeni bir torba yasa hazırlanıyor. Bu hafta perşembe meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Ekonomiye yeni bir ivme kazandıracak sürpriz teşvikler görebiliriz. 

Hepinize bol kazançlı iyi bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 02.02.2018
    09:30

    Endeksler önemli dirençlere geldiği zaman farklı gerekçeleri bahane edip, kar satışları yaşayabilirler. Dün de bir ara gayet güzel yükseliyor iken aniden satışların geldiğini gördük. Eminim bir çoğunuz bu satılardan panikliyorsunuzdur. Dün... Devamı »

  • 01.02.2018
    14:32

    Sevgili Arkadaşlar, Bildiğiniz gibi, sitede teknik analize dayalı öngörü, temel analize dayalı uzun vadeli yatırım hisseleri ve strateji ve beklenti yazılarımı paylaşıyorum. Lütfen al/sat tablosundaki açık öngörüler için benden yo... Devamı »

  • 01.02.2018
    09:17

    FED FOMC toplantısından faiz değişikliği çıkmadı. FED fonlama faizleri % 1,25 - %1,50 olarak kaldı. Beklenen bir gelişme. FED'in yeni başkanın görevde olacağı Mart toplantısında faiz artış kararı alması bekleniyor. Benim beklentim 2018 yılı içinde FED'in en az 3 kez faiz a... Devamı »

  • 31.01.2018
    09:20

    Eyvah borsa düştü. Çok fena, hisselerimizde zarardayız. Hemen satsak mı acaba? Eminim bir kısmınızda bu düşünceler vardır. Hemen belirteyim ki, dün seans sonu yaşanan düşüş gayet normal bir kâr satışıdır. Hatta düne ait destek direnç tablos... Devamı »

  • 30.01.2018
    09:13

    Dün BİST yeni rekorları görürken bir anda satışlar geldi. ABD'li generalin Menbiç'ten çekilmeyeceğiz açıklaması nedeniyle BİST artı endeksten eksiye dönmüştü. Ama günü yine rekor kapanış ile tamamladık. Suriye'de Türki... Devamı »