Yine Suriye Gerilimi Ön Plana Çıkıyor!

08.02.2018 13:35
  •  A 

Zeytin Dalı operasyonunda işler yine karışmaya başlıyor gibi. ABD'nin YPG'ye verdiği silahlar askerlerimize karşı kullanılmaya başlandı. Aynı şekilde ABD'li generellar YPG ile birlikte Münbiç'te medyaya açıklama yapıp, Türkiye bizi vuracak olursa, kendimizi savunuruz diyorlar. 

Aynı şekilde Fransa Dış işleri bakanı da, uluslar arası hukuka aykırı bir şekilde Afrin'de bulunduğumuz yorumunu yaptı. Sanki kendileri Libya'yı uçakla vuruken, uluslar arası hukuka aldırıyorlardı. Binlerce km uzaktan gelip Libya'yı bombalama hakkını kendilerinde bulurken, 911 km. sınırımız olan komşumuzda topraklarımızda terör yaratanlara müdahale hakkımız olmadığını söylüyorlar!

Almanya desen, hükümetin temeli bile Türkiye aleyhtarlığı üzerine kuruldu. Bunlar bizim bir çok kurumda müttefiklerimiz. Hadi onlar neyse, niyetleri belli iken, İran da Suriye'de kimyasal silah kullandığımızı iddia ettikleri haber programı yaptılar.

Görünen o ki, Afrin'de sona yaklaştıkça dost zaten yok da, tüm düşmanlarımız teyakkuz halindeler. Bu nedenle de Dolar'da da yukarı tepki görülüyor. 

Bugün açıkçası yükseliş tepkisi bekliyordum ama beklediğimin tam tersi bir gelişme yaşanıyor. Yine ABD ile gerilim piyasaların bozulmasına etki yapıyor gibi. Almanya Dax da, % 1 eksi olduğu için, Suriye risklerinin yanında dış borsalarda da satış baskıları var.

BİST'in destekleri ve eğer sıralı destekler kırılacak olursa, alt desteklerini Destek-Direnç Tablosundaki teknik paylaşımlardan takip edebilirsiniz. Bu sıra geri çekilip, izlemekten başka yapacak bir şey yok sanırım. Bir süre daha bu karışıklık sürecek gibi. 

Yarın ekranlara bakmayıp, hafta sonu tatiline erken çıkmayı planlıyorum. Şimdiden hepinize hayırlı bir cuma ve iyi bir hafta sonu dilerim. Ben ekstra kafa dinleyeceğim. Size de benzerini tavsiye ederim. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 08.02.2018
    09:16

    Biz ekonomi, finans, borsalar diye yorum yaparken, diğer tarafta bir savaş var. Askerlerimiz Afrin'e doğru ilerlerken, hergün şehit haberleri almaya devam ediyoruz. Dün yine bir tanksavar saldırısı ile şehitler verdik. Maalesef savaş tüm insanlık için acılar içeriyor... Devamı »

  • 07.02.2018
    09:11

    ABD borsaları kaynaklı düşüşler bitti mi, yoksa artçıları gelir mi? Cevap kolay değil. ABD'nin çok kısa süre içinde yaşadığı en büyük borsa düşüşlerinden birisi yaşandı. DOW'un gördüğü zirveden yaşadığı düşüş&uu... Devamı »

  • 06.02.2018
    09:36

    Aslında geçen hafta olmasını beklediğim bir düşüşü yaşıyoruz. Hatta bu nedenle VİOP Tablomuzda DOW için satış öngörüsünde bulunmuştum. Ama ABD borsalarının ısrarlı ve beklemediğim yükselişi sürünce, öngörüyü ger&cced... Devamı »

  • 05.02.2018
    09:31

    Cuma günü dış borsa baskılı satışlar sürmüş. ABD borsaları ve DAX sert düşüşler yaşadığı için BİST de bundan olumsuz etkilenmeyi sürdürmüş. Bugün bakınca Dow ve DAX da destek seviyelerine yaklaşılmış. Stochasticler de alıma uygun yerlere gelme... Devamı »

  • 02.02.2018
    09:30

    Endeksler önemli dirençlere geldiği zaman farklı gerekçeleri bahane edip, kar satışları yaşayabilirler. Dün de bir ara gayet güzel yükseliyor iken aniden satışların geldiğini gördük. Eminim bir çoğunuz bu satılardan panikliyorsunuzdur. Dün... Devamı »