BİST Zirveyi Deneyebilir!

27.02.2018 09:04
  •  A 

Bugün yazım kısa olacak. Teknik olarak 118.385 üzerinde yeniden zirve hareketi olmasını beklerim. Ki, şu an rakamlar bu yönde. İç dış piyasalarda da hava bu ihtimale uygun. Risk iştahı piyasalara geri dönmüş gibi görünüyor. FED tarafındaki sıkıntı aşılıyor havası var. Bu akşam gözler FED'in yeni başkanının ABD senatosunda yapacağı konuşmada olacak. 

Neyse, yazı kısa olacak dedik uzatmayalım. BİST için güzel bir gün olması beklentisindeyim. Son yükselişe katılmamış diğer hisselerde de hareketlenmeler olmasını bekliyorum. Destek-Direnç tablosundaki paylaşımlarım endeks ve hisseler için fikir verebilir. İlgili seviyeler kırılmadığı takdirde, önceki gün ve günlere ait teknikler de geçerlidir.

NOT: Asels halka arzı yerli aracılarla yapılacak!
                        Yabancıların danışmanların ilgi göstermediği ikincil halka arzın yerli aracılarla yapılması kararı alındı. Ak, Garanti, Ziraat, Halk,Yapı Kredi, İş yatırım menkul değerler şirketleri vasıtası ile halka arz yapılacak. İkincil halka arz kararı ve süreci satış baskısı yaratabileceği gibi, aselsan ile açıklanabilecek yeni iş ilişkileri hissede zaman zaman da yukarı tepkiler yaşatacaktır. 

  Halka arzın bitişine dek, bu hissedeki baskı sürecektir. Yerli kurumlar bu arzı başarır mı derseniz, rahatlıkla yaparlar. Aselsan Türkiye'nin en önemli sektörünün en büyük şirketidir. Belki şu an için primli gibi düşünebilir ama gelecek bilançolar fiyatını dengeleyebilecek kar artışlarını gösterdiği takdirde hisse yeniden ideal bir yatırım hissesi olacaktır. Her şekilde uzun vadeli yatırımcılar için çok ideal bir yatırım hissesidir. O nedenle halka arzın sorun olmadan gerçekleşmesini bekliyorum.

Hepiniz için güzel ve kazançlı bir gün olmasını dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 26.02.2018
    09:29

    Beklediğimiz gibi S&P not değişikliği yapmadı. Ama para piyasası tedbirleri ile kur ve enflasyon baskısı kırılamazsa, not negatif olarak değiştirilebilir uyarısında bulundu. S&P nedense bizi çok borçlu görüyor. Aslında kamu borcu en düşük ülkelerin başında... Devamı »

  • 23.02.2018
    09:03

    S&P bugün Türkiye not değerlendirmesini açıklayacak. Ben uyarı ve güçlü yanlara dikkat çekerek bir değişiklik yapmasını beklemiyorum. Zaten büyümede ciddi düşüş beklentisi ile düşürdükleri notların, büyüme tam ters... Devamı »

  • 22.02.2018
    09:20

    Açıklanan FED tutanaklarında, büyümenin süreceği ve düşük işsizlik ile desteklenen on yıllık faiz artışı FED'in faiz artışının güçlendiğine işaret ediyor. Ki, zaten bu sene için en az açıklandığı gibi üç kez FED artışı olmasın... Devamı »

  • 21.02.2018
    08:45

    rAfrin Riski baş gösterdiğinde, ABD PYD'ye 5 Bin tır silah ve mühimmat gördemeye başladığında, sahnede silah varsa bu patlar diye uyarmış ve temkinli takibe başlamıştık. Hatta bu nedenle ilk anda sanki ABD ve Rusya ile mutabık işler oluyormuş gibi görülünce BİST'... Devamı »

  • 20.02.2018
    09:34

    13 Şubat tarihinden itibaren olası teknik risklere dikkat çekiyorum. Dün''Tehlikeli Teknik Seviyelerdeyiz!'' başlıklı ilk beklenti yazımda da bu uyarımı hatırlatmıştım. Yurt dışı endeksler ve BİST mevcut dirençlerine takılıp kâr satışları yaşıyorlar. Genelde ... Devamı »