Yeni Alımlar İçin Sabırlı Olun!

16.01.2018 10:29
  •  A 

Dünkü düşüş üstüne, bugün güne düşüşle başlayıp sonra gelen yükselişlere hemen kanmamak lazım. Devamında yeniden satışlar gelebilir. Sakin olup, Afrin ve Suriye konusundaki risklerin akıbetini görmemiz lazım. 

Eğer Afrin'e müdahale edecek olursak, olası gelişmeler BİST'in geçici de olsa ekstra düşüşler yaşamasına neden olabilir. Hisselerin kendi özelleri dışında jeopolitik bir durum yaşıyoruz. Böyle zamanlarda dip, destek ne olur tahmini pek de teknik çalışmayabilir. Çünkü gelişmeler karşısında panikleyenlerin alıcıların kaybolduğu ortamlarda satış yapmaları ekstra fiyatlamaların görülmesine neden olur.

Sadece şunu bilmek gerekir; bu fiyatlamalar hisselerin bilanço gerçekleri nedeniyle değil, jeopolitik riskler nedeniyle yaşanıyor. Sorun aşıldığı zaman aynı hızla da geri dönecektir. Sınırlarımızın içinde farklı gerilimli gelişmeler yaşanmadığı takdirde, Suriye'deki riskler geçici olur. 

Bu ve altındaki fiyatalardan alım yapmak isteyenler, gelişmelere göre daha düşük fiyatlamaları görmeyi peşinen kabul etmeleri lazım. Yaşayıp göreceğiz. Bakalım ABD neyi ne kadar göze alacak. Ama bilinmeli ki, eğer biz sınır ötesi müdahale yapmayacak olursak, PYD'ye Suriye'de yeni bir Kürt devleti kurulma aşamasındayız. Tam kontrol edemedikleri Barzani ile bir Kürt Devleti kurulmasını istemedikleri için, tam kontrol edebilecekleri PKK türevleri ile bu devleti kurmak niyetiyle bu gelişmeleri yaşıyoruz. 

Gelişmeler bizim için çok önemli etkiler yaratabileceği için, olası müdahale kararı netleşene dek izlemede kalmayı, teknik görüşlerimi destek-direnç tablosunda paylaşmakla yetinmeyi planlıyorum. Arada yeni öngörü yapacak olursam, olası Afrin müdahalesi halinde bu yeni alım fiyatlarının da altındaki fiyatların görüleceğini bilmenizi isterim. Yani yeni bir öngörü bu fiyatlar dip diye değil, avantajlı fiyatlar olduğunu düşündüğüm için olacaktır. 

BİST İçin 12.514 Önemli Seviye!
             Teknik olarak 12.514 BİST için önemli bir seviye. Bu seviyenin altında kalması halinde Destek-Direnç Tablosunda paylaştığım sıralı alt destekler görülebilir. 112.514 üzerindeki ilk direnç ise 113.510 bollinger direnci olarak görülüyor.

Yaşayıp göreceğiz.

NOT; Bu yazı bugüne ait ikinci beklenti yazımdır. Lütfen ilk yazımı da okuyunuz.

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 16.01.2018
    09:43

    Hafta sonu ABD'nin sınır hattında YPG ile bir ordu kuracağı kararı sonrasında sertleşen açıklamalar BİST'in düşmesine neden oluyor. ABD'nin bölgeye 4 Bin tır üzerinde silah ve mühimmat yollamasının bir neticesi olacak diye uzun süredir çekindiğimi b... Devamı »

  • 15.01.2018
    09:33

    Normalde BİST'in hisse bazlı ve kısmen de endeks olarak yükseliş yaşayacağı bir hafta olmasını bekliyordum. Ama hafta sonu Suriye İdlib ve Afrin'deki YPG/PYD yapılanmasına karşı heran müdahale edeceğimizi cumhurbaşkanımızın ifadelerinden duyduk. Diğer taraftan da ABD, Suriye-Irak s... Devamı »

  • 12.01.2018
    09:52

    BİST ve piyasalarımız için iyi ya da kötü yaşanan bir çok gelişme var. Büyüme yüksek gelirken, ABD ile ilişkilerde gerilimler sürüyor. Kur düşerken, enflasyon ve faiz baskısı sürüyor. ABD borsalarında rekorlar varken, FED faiz riski s&u... Devamı »

  • 11.01.2018
    09:25

    Ocak Başından beri yazılarımda olası bir kâr realizasyonu uyarılarımı yapıyordum. Son 3-4 yazımda olası kar satışının önemli alt desteği olarak 112.500 seviyesini verdiğimi de biliyorsunuz. BİST dün 112.884 seviyesinde alımlar gelince bu destek çalışmış oldu. Endeks kısmen top... Devamı »

  • 10.01.2018
    09:17

    Öncelikle, kar satışlarından korkmamak lazım. Kar satışları teknik düzeltmelerdir. Sağlıklı fiyat oluşumuna katkı yaparlar. Bir anda daha büyük bir çöküş yaşanmasını önlerler. Teknik dirençlerde satıp, düzeltmelerde geri alarak elde edilen k&acir... Devamı »