BİST'de Teknikler Hakim!

12.01.2018 09:52
  •  A 

BİST ve piyasalarımız için iyi ya da kötü yaşanan bir çok gelişme var. Büyüme yüksek gelirken, ABD ile ilişkilerde gerilimler sürüyor. Kur düşerken, enflasyon ve faiz baskısı sürüyor. ABD borsalarında rekorlar varken, FED faiz riski sürüyor. Brent petrol artışı şu an için beklenmeyen boyutta olduğu için, petrol faturamızda baskı yaratıyor. 

Tüm bunlar dahil, BİST yine de tekniklerine uygun hareketler yapıyor diyebilirim. Bu nedenle benim açımdan diğer gerekçeler teknikleri bozacak boyutta değil henüz. 5 Ocak tarihinden itibaren yaptığım kar satışı uyarılarımın karşılığı olan kâr satışları yaşandı. Aynı şekilde 112.500 civarı desteklerden alımlar gelir görüşüm de gerçekleşti. Bu desteğe inerken çok sayıda yeni hisse öngörüsü paylaşmıştım. Şimdi yaşanan yükselişte bu öngörülerimin gerçekleşme ile kapatmayı hedefliyorum. 

Bugün BİST'in yükselişinin sürmesini ve son verdiğim bir çok öngörümün kapanışını görebiliriz. Özellikle yeni üyelerimiz başta tüm arkadaşlarıma uyarmak istiyorum. Dün endeks yükselirken neden hiç öngörü yapmadım? Çünkü zaten bir gün evvel daha düşüklerden çok sayıda öngörü yapmıştım. Bugün tekniklerini uygun gördüğüm takdirde yeni paylaşımlarım sürecek. 

Veri Günü
             Bizde cari denge verisi, ABD'de enflasyon verileri gelecek. Cari denge bizim için, enflasyon da FED faiz kararları için önemli olacaktır.

Hepinizi iyi bir hafta sonu dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 11.01.2018
    09:25

    Ocak Başından beri yazılarımda olası bir kâr realizasyonu uyarılarımı yapıyordum. Son 3-4 yazımda olası kar satışının önemli alt desteği olarak 112.500 seviyesini verdiğimi de biliyorsunuz. BİST dün 112.884 seviyesinde alımlar gelince bu destek çalışmış oldu. Endeks kısmen top... Devamı »

  • 10.01.2018
    09:17

    Öncelikle, kar satışlarından korkmamak lazım. Kar satışları teknik düzeltmelerdir. Sağlıklı fiyat oluşumuna katkı yaparlar. Bir anda daha büyük bir çöküş yaşanmasını önlerler. Teknik dirençlerde satıp, düzeltmelerde geri alarak elde edilen k&acir... Devamı »

  • 09.01.2018
    09:20

    Yeni yıla yükseliş isteği ile başladık. Endeks yeni yıl ile birlikte yeni rekorlar kırdı. Dünya için de bezer bir görüntü yaşandı. ABD endeksleri rekorlarını kırmaya devam ediyor. AB endekslerinde de benzer yükselişleri görüyoruz. Ancak, bence BİST... Devamı »

  • 08.01.2018
    09:25

    Bunda hiç kuşku yok. Ama önemli olan zamanı! Misal bu hafta yeni rekorlar görecek miyiz sorusu hepimiz için önemli bir cevap içeriyor. Geçen haftaki işlemlere bakınca, BİST'in fazla düşmeden, yükselişini en azından 120.000 endeks seviyesi... Devamı »

  • 05.01.2018
    09:33

    ABD'deki davadan çıkan karar sonuçta bir çok olumsuz belirsizlikle çıkmışken, BİST'in bunu takmıyor havası ile bir ara bin küsur puan artı olması açıkçası çok da beklemediğim bir durumdu. Eğer BİST 108.000 - 110.000 civarında iken bu kara... Devamı »