İlk Güçlü Destek Çalıştı!

11.01.2018 09:25
  •  A 

Ocak Başından beri yazılarımda olası bir kâr realizasyonu uyarılarımı yapıyordum. Son 3-4 yazımda olası kar satışının önemli alt desteÄŸi olarak 112.500 seviyesini verdiÄŸimi de biliyorsunuz. BÄ°ST dün 112.884 seviyesinde alımlar gelince bu destek çalışmış oldu. Endeks kısmen toparlandı. Benim de dün çok sayıda yeni öngörü yaptığımı gördünüz. 

Bugün dış borsalarda düÅŸüÅŸler var ama onları krıter almayın. Çünkü dış borsalar yükselirken biz düÅŸüyorduk. Åžimdi onlar düÅŸerken biz ise yükselebiliriz. Bire bir yön ÅŸartı doÄŸru bir mantık deÄŸildir. Kısacası ben toparlanmanın sürmesini bekliyorum. 

Ancak, endeks destek çalışması yani, bir seviyede destek oluÅŸturmaya çalışırken, bu seviyeyi birden fazla da test edebilir. Yani bugün de 112.500 civarına seans içinde inebiliriz. Önemli olan bu olursa, BÄ°ST'in sonrasında ne yapacağıdır. EÄŸer bir ÅŸekilde bu destek aÅŸağıya kırılacak olursa, Destek-Direnç Tablosunda paylaÅŸtığım 110.700 oldukça güçlü bir alt destektir. Ama açıkçası ben bugün 112.500 desteÄŸinin yeniden görülmesini deÄŸil, endeksin dünkü yükseliÅŸ tepkisinin sürmesini bekliyorum. 

Fakat bir süre gördüÄŸümüz zirveleri geçemeyip, bu ÅŸekilde 5-6 Bin puanlık bir kanal aralığı oluÅŸturabiliriz. EÄŸer endeks zirvesi bir ÅŸekilde benim beklemediÄŸim hızda kırılacak olursa, destek-direnç tablosununda BÄ°ST diye filtreleme yaptığınızda olası üst hedefleri bulabilirsiniz. 

BÄ°ST Neden DüÅŸtü?
              Öncelikle yeni borsa yatırımcıları için yazıyorum. Çünkü diÄŸer arkadaÅŸlarımız bu uyarıları çok yaptığımız için zaten konuya hakimdir. 

Borsa ve hisseler her zaman bir yönde hareket etmezler. Hiç bir neden olmadan da zaman zaman gittikleri yönün tersine hareketler yaparlar. Bu yüzden yaÅŸanan düÅŸüÅŸ, bir süredir yükselmiÅŸ olan endeksin kar satışları nedeniyle düÅŸmesinden ibarettir. Çok doÄŸal bir teknik durumdur. Thyao, Petkm misali bir çok hisse uzun zamandır yükseliyorlardı. Arada bir düzeltme yapmaları benzer ÅŸekilde baÅŸka hisselerde de aynı durumun yaÅŸanması BÄ°ST'in bu düzeltmeyi yapmasına neden olmuÅŸtur.

Lütfen hisseler hep yükselecek gibi sabit ve yanlış beklentiler taşımayınız. Sonra düÅŸtüÄŸü zaman da neden düÅŸtü diye gerekçe aramayınız. Panik de yapmayınız. Bunlar normal endeks hareketleridir. Gayet de saÄŸlıklı hareketlerdir. Yeni alım fırsatları yaratırlar.

GördüÄŸünüz gibi, bir süredir genelde açık öngörülerin gerçekleÅŸme kapanışlarını yapıp, endeks için olası bir kâr satışı uyarısı yapıyordum. 112.500 olarak paylaÅŸtığım güçlü bir destek seviyesine yaklaşınca, bir çok yeni hisse öngörüsü paylaÅŸtığımı gördünüz. EÄŸer bu düÅŸüÅŸ yaÅŸanmasa, bu denli çok sayıda yeni öngörü yapamazdım. O zaman yeni alım fırsatları kollayanlar da nakit olarak izlemede kalmak zorunda olurlardı. 

Bundan sonra da, benzer ÅŸekilde hisse ve endeks hareketleri sürecektir.

Hepinize bol kazançlar dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın EroÄŸlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 10.01.2018
    09:17

    Öncelikle, kar satışlarından korkmamak lazım. Kar satışları teknik düzeltmelerdir. SaÄŸlıklı fiyat oluÅŸumuna katkı yaparlar. Bir anda daha büyük bir çöküÅŸ yaÅŸanmasını önlerler. Teknik dirençlerde satıp, düzeltmelerde geri alarak elde edilen k&acir... Devamı »

  • 09.01.2018
    09:20

    Yeni yıla yükseliÅŸ isteÄŸi ile baÅŸladık. Endeks yeni yıl ile birlikte yeni rekorlar kırdı. Dünya için de bezer bir görüntü yaÅŸandı. ABD endeksleri rekorlarını kırmaya devam ediyor. AB endekslerinde de benzer yükseliÅŸleri görüyoruz. Ancak, bence BÄ°ST... Devamı »

  • 08.01.2018
    09:25

    Bunda hiç kuÅŸku yok. Ama önemli olan zamanı! Misal bu hafta yeni rekorlar görecek miyiz sorusu hepimiz için önemli bir cevap içeriyor. Geçen haftaki iÅŸlemlere bakınca, BÄ°ST'in fazla düÅŸmeden, yükseliÅŸini en azından 120.000 endeks seviyesi... Devamı »

  • 05.01.2018
    09:33

    ABD'deki davadan çıkan karar sonuçta bir çok olumsuz belirsizlikle çıkmışken, BÄ°ST'in bunu takmıyor havası ile bir ara bin küsur puan artı olması açıkçası çok da beklemediÄŸim bir durumdu. EÄŸer BÄ°ST 108.000 - 110.000 civarında iken bu kara... Devamı »

  • 04.01.2018
    09:25

    ABD Atilla Davası bitti. Jüri altı suçlamanın beÅŸinde Hakan Atilla'yı suçlu buldu. Ä°ran'a yönelik ambargoyu delmek, ABD bankalarını dolandırmak, ABD'yi aldatma suçuna iÅŸtirak etmek, ABD bankalarını dolandırmaya iÅŸtirak etmekten suçlu, kara para aklam... Devamı »