BİST Yeni Bir Rekor Mu Deneyecek?

27.07.2017 09:21
  •  A 

FED faizlere dokunmadı. Ama bilanço daraltmaya başlayacaklarını söylediler. Mehmet Şimşek büyüme için umut verdi. Faizlerin düşeceğini ama bunu doğrudan yatırım girişini sağlayarak ve katma değerli üretimi arttırarak başaracağımızı ifade etti. İşin ilginç yanı ise, TCMB üzerinde baskı ile faizlerin düşürülemeyeceğini söylemesi oldu. Neden ilginç derseniz, orasını siz anlayın artık. Bu baskıyı asıl kim yapıyor? 

Citi Türk bankaları için hedef fiyatlarını yukarı revize etti. Son gelişmeler sonrasında parite yükselişi sürüyor. Ama bu Dolar kuru düşerek gerçekleşiyor. Dolar bugün 3,52 seviyelerine geri geldi. Kısacası şartlar bizim ve BİST'in lehine gelişmeye devam ediyor.

Hal böyle iken, BİST yeni bir rekor daha deneyebilir mi acaba diye düşünüyorum! Bu mümkün. Zaten eğer yeni bir rekor denemesi olacak ise, muhtemelen bugün bu yönde bir hareket görebiliriz. BİST 107.749 seviyesini geçecek olursa yeni rekorlarımız başlar. Ama rekor beklerken, 106.050 desteği aşağı kırılacak olursa, o zaman da kar satışlarının arttığını görürüz.

Yaşayıp durumu göreceğiz. Bugün beklenti yazım bu kadar. Şimdi teknik paylaşımlarımı yapacağım. BİST'in Dolar bazlı tekniklerini de yazacağım. Destek-Direnç seviyeleri size yol gösterebilir.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 21.07.2017
    09:34

    Bu akşam Fitch'in Türkiye hakkındaki açıklamalarını öğrenmiş olacağız. Görünümün pozitife çevrilmesi muhtemel iyi gelişme olur. Şimdilik not artışı beklemiyorum. Ama Türkiye'nin bu notların çok üstünü hak ettiği görüşümü zaten biliyorsunuz. Fitch, güzel sözler söyleyip, bir süre daha gidişi izlemek ... Devamı »

  • 20.07.2017
    09:27

    BİST son dönem bu sloganı benimsemiş koptu gidiyor doğrusu. Ben aman dikkat dedikçe, katlayarak yeni rekorlar tazeleniyor. Bu denli zorlandığım dönemler çok azdır. Grafiklere bakınca halen tamam artık bunun üstü yok, ya da evet borsa düşüşe başladı diyemiyorum. Ama bu denli hızlı yükselişi de gerçek... Devamı »

  • 19.07.2017
    09:03

    22-29 Temmuz arasında tatil yapacağım için, dün öğle saatlerinde aranızdan ayrılıp, önce Kuşadası'ndan ablamı aldım sonra da abla-kardeş Didim'e annemi ziyarete gittik. Tatil öncesi annemi görmek istedim. 52 yaşımın içindeyim ama annemin en küçük oğlu olduğum için mi, yoksa lise sonrası ben hep onda... Devamı »

  • 18.07.2017
    09:33

    Trump seçim vaatlerinde seçilince Obamacare denen sağlık reformunu değiştireceğini, şirketler için bir çok teşvik paketini ve vergi reformunu uygulamaya alacağını söylüyordu. Eğer bu dediklerini yaparsa, ABD ekonomisinin büyüme hızının artması ve Dolar Endeksinin de değerlenmesi bekleniyordu. Ki, se... Devamı »

  • 17.07.2017
    09:39

    BİST sadece diğer gelişmekte olan borsalardan değil, gelişmiş borsalardan da pozitif ayrışma gösteriyor. Ama bununla birlikte, genelde dünya borsalarında alım iştahları halen sürüyor. DOW endeksleri de yeni rekorlar kırıyor. FED bilanço daraltmadan bahsetmesine rağmen bu rekorlar ilginç gerçekten. ... Devamı »