Kar Realizasyonu Başlıyor Mu?

19.07.2017 09:03
  •  A 

22-29 Temmuz arasında tatil yapacağım için, dün öğle saatlerinde aranızdan ayrılıp, önce Kuşadası'ndan ablamı aldım sonra da abla-kardeş Didim'e annemi ziyarete gittik. Tatil öncesi annemi görmek istedim. 52 yaşımın içindeyim ama annemin en küçük oğlu olduğum için mi, yoksa lise sonrası ben hep ondan uzak yaşadığım için mi bilemiyorum, beni çok özlüyor. Benim için bu durum büyük bir keyif tabii de, bu durumu diğer kardeşlerimin yanında söylemese hiç olmazsa :))

Geçen bayramdan bu yana gidememiştim. Hayat hepimiz için gelip-geçici. Babamın yokluğuna henüz alışamadı. Dile kolay 66 yıllık evli ve 6 yaşından beri de çocukluk arkadaşlarıymışlar. 79 yıllık bir alışkanlık. Ama yapacak bir şey yok. Allah babam dahil tüm kaybettiğimiz yakınlarımıza rahmet eylesin. 

Gece 00:15 gibi de İzmir'e eve dönmüştüm. Bu arada böyle kendi başıma bir yere gittiğimde ya da birileri ile yemeğe çıktığımda, sağ olsun eşim hiç bir şey demez. Arada konuşuruz ne yaptım selam söyle falan o kadar. Ama iki kızım eyvah eyvah! Eve dönene kadar neredeyim, geç kalmamalıyım, tek başına araba kullanırken uykum gelirmiş, daha yola çıkmadım mı, bu yemek de nereden çıkmış(birileri ile yemeğe çıktı isem), devamlı takipteler :) Dün gece dönüşümde de araya araya beni eve getirdiler:)) 

İşimize Dönelim!
           Bu kadar sabah sohbeti yeter artık işimize dönelim.

Kar Realizasyonu Başlıyor Mu?
           Dün endekse kısmi bir satış gelmiş. Ama BİST için kar satışları başladı ve artabilir demek için, BİST'in önce 105.198, sonra da 104.000 seviyelerinin altına inmesi lazım. yoksa bu seviyelere doğru her noktadan yeniden yukarı dönebilir.

Yani dünkü görüntüye bakıp, hemen kar satışları başladı diyemeyiz. Ama stochasticlerin BİST ve bankalarda aşağı kestiğini, BİST'in üst bollingerın altına indiğini görüyoruz. Eğer dediğim seviyeleri de aşağı yönlü kıracak olurlarsa, o zaman kâr satışları derinleşebilir. Şimdilik çok net olmamakla birlikte, bu riskin başlamak üzere olduğunu düşünüyorum. Lakin, BİST'in beni son yükselişlerde seyirci yaptığını yine de göz ardı etmeyin derim.

Hisse Bazlı Hareketler Görülebilir!
           BİST genel bir kâr realizasyonu yaşasa da, bu esnada bazı hisseler BİST'den bağımsız teknik yükseliş ve pozitif ayrışma yaşayabilirler. Zaten olası kar realizasyonunu teknik bir gerek olarak söylüyorum. Yoksa piyasaları tümden bozan ya da bozacak bir gelişme nedeniyle bu realizasyonun yaşanmasını beklemediğimi zaten biliyorsunuz. O yüzden hisse bazlı hareketlerin görülmesi de gayet normaldir zaten.

Peki hangi hisseler bu hareketi yapacaklar derseniz, onlara Destek-Direnç Tablomuzda zaten dikkat çektiğimi biliyorsunuz. Lütfen bu tabloyu sıkı takip ediniz. Öngörü listelerimizdeki yukarı yönlü fiyat revizelerine de dikkat ediniz. Bildiğiniz gibi, eğer yukarı bir hareket gelecek diye düşünüyorsam, hissenin hedef fiyatını yukarı yönlü revize ediyorum. Bu davranışlarım ve destek-direnç tablosu paylaşımlarım sizlere referans olabilir.

Gönlümde yatan zaten tam da bu! Yani, BİST düşsün ama hisse bazlı yükselişler olsun. Böylece daha sağlıklı teknikler oluşacağı için, bu düşüş ya da teknik düzeltme sonrasında bir çok hisse için yeni alım öngörüleri yapabilecek duruma geliriz. Eğer bir de endeks düşerken, yükselen hisseler bizim listelerimizde varsa, işte o zaman tadından yenmez :)

Neyse, dediğim gibi, şimdilik BİST aşağı yönlü boynunu çevirmiş ama henüz kesin bir görüntü yok. Dikkat çektiğim seviyeleri takip edeceğiz.

Hepinize bol kazançlar. 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 18.07.2017
    09:33

    Trump seçim vaatlerinde seçilince Obamacare denen sağlık reformunu değiştireceğini, şirketler için bir çok teşvik paketini ve vergi reformunu uygulamaya alacağını söylüyordu. Eğer bu dediklerini yaparsa, ABD ekonomisinin büyüme hızının artması ve Dolar Endeksinin de değerlenmesi bekleniyordu. Ki, se... Devamı »

  • 17.07.2017
    09:39

    BİST sadece diğer gelişmekte olan borsalardan değil, gelişmiş borsalardan da pozitif ayrışma gösteriyor. Ama bununla birlikte, genelde dünya borsalarında alım iştahları halen sürüyor. DOW endeksleri de yeni rekorlar kırıyor. FED bilanço daraltmadan bahsetmesine rağmen bu rekorlar ilginç gerçekten. ... Devamı »

  • 14.07.2017
    09:20

    101.500, hadi diyelim orası geçilirse 102.475 seviyesi görülürse kâr satışları beklediğimi, ve olası teknik bir düzeltme riskinden çekindiğim için izlemede kalacağımı son yazılarımdan biliyorsunuz. Ama BİST bana inat rekorlar kırmayı sürdürüyor. Yapacak bir şey yok. Böyle zamanlarda böyle gelişmeler... Devamı »

  • 13.07.2017
    09:41

    BİST dün TL bazında yeni rekorlar kırdı. 104.283 zirve ve 103.809 kapanış rekorlarını gördük. Bu rekorlara yenileri eklenecek mi göreceğiz. Eğer yeni rekorların devamı gelecekse bunun olası Dolar ve TL bazlı teknik seviyeleri hakkındaki görüşlerimi Destek-Direnç Tablomuzda bulabilirsiniz. Benim gö... Devamı »

  • 12.07.2017
    09:38

    BİST geçen yıl 74.000 seviyelerinde iken, notlarımız düşerken, hainler darbe denemesi yaparken, AB ve ABD ile gerilimler, kur ve faizler kol kola artarken sizlere bu durumdan korkmayın, 69.000-70.000 seviyeleri dip ve alım seviyeleridir diye, o gün için piyasanın tersi yazılarımı paylaşıyordum. Bunu... Devamı »