BİST Rekor Tazeledi!

13.07.2017 09:41
  •  A 

BİST dün TL bazında yeni rekorlar kırdı. 104.283 zirve ve 103.809 kapanış rekorlarını gördük. Bu rekorlara yenileri eklenecek mi göreceğiz. Eğer yeni rekorların devamı gelecekse bunun olası Dolar ve TL bazlı teknik seviyeleri hakkındaki görüşlerimi Destek-Direnç Tablomuzda bulabilirsiniz.

Benim görüşümü biliyorsunuz. Ben şimdilik bu seviyeleri biraz hızlı görülmüş rakamlar olarak gördüğüm için, teknik bir düzeltme beklentisindeyim. Bu düzeltme, BİST yeni rekorlar kırdıktan sonra daha yüksek seviyelerden de olabilir, dün gördüğü zirveleri kırmadan da olabilir. Böyle bir düzeltme yaşanmadan yeni alımları riskli buluyorum. 

Düne ait yazımda ''Sert Yükselişlerin Riskleri de Var!'' paragrafında bir takım risklere dikkat çekmiştim. Görüyorsunuz ki, yabancı kurumlardan özellikle banka hisselerinde görüş değiştirmeler açıklanmaya başlandı. Bu açıklamalar artabilir. Bu görüşler paralelinde yabancı fon satışlarının artma riski olabilir. Böyle zamanlarda bu satışlar bazen pat diye gelmeyip, herkesin ''Yok yok, bu borsa düşmeyecek'' diye düşünüp de, yeniden alımlara yöneldiği anda gelir. Bu nedenle, kişileri bu görüşe sevketmek için, bir kaç gün yükseliş zorlanabilir.

Bu tür davranışlara ''Boğa Tuzağı!'' dendiğini de izah etmiştim. Böyle bir boğa tuzağına yakalanmaktan çekindiğim için, ben artık izlemede kalacağım. Arada dün de olduğu gibi, hedefi gören öngörülerimin gerçekleşme kapanışları ile yetinmeyi düşünüyorum. Ama yine de teknik olarak yükseliş yaşama ihtimali olan hisseleri Destek-Direnç tablomuzda paylaşmayı sürdüreceğim. Sizler bu tekniklere göre ilgili hisselerde alım-satım denemek isterseniz, bunu sizlerin kendi cesaretlerinize bırakıyorum :)

Bu arada, önceki teknik destek-direnç paylaşımlarımda henüz kırılmamış olan teknik seviyelerin de geçerliliğini koruduğunu belirtmek isterim. Bu nedenle ilgili endeks ve hisseler için her gün paylaşım yapmayabilirim. Önceki paylaşımlarımı da takip ediniz.

FED Başkanı Yellen Güvercin Mi Oldu?
           Yellen açıklamalarında bilanço büyüklüğünün azaltılacağını, yeni bilançonun yine de kriz öncesinin üstünde ama gördüğü en yüksek seviyelerin altında bir büyüklükte olacağını söyledi. Yeni bilanço seviyelerine 2022 gibi ulaşmış olabiliriz dedi. Bu süreye henüz 5 yıl olduğu için, FED'in hızlı bir bilanço daraltması yaşatmayacağı beklentisi dünya borsalarına olumlu, Dolar için olumsuz yansıma yaptı. Ben bu açıklamaların her an tersi yönde değişiklik yapabileceğini düşündüğüm için, yakın vadeli çok önemli bir FED riski görmesem de, gereğinden fazla da FED iyimserliğine kapılmayı doğru bulmuyorum.

Hepinize bol kazançlar dilerim. 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 12.07.2017
    09:38

    BİST geçen yıl 74.000 seviyelerinde iken, notlarımız düşerken, hainler darbe denemesi yaparken, AB ve ABD ile gerilimler, kur ve faizler kol kola artarken sizlere bu durumdan korkmayın, 69.000-70.000 seviyeleri dip ve alım seviyeleridir diye, o gün için piyasanın tersi yazılarımı paylaşıyordum. Bunu... Devamı »

  • 11.07.2017
    08:48

    BİST uzun bir süre öncesinden beri kâr satışlarına sahne olabilir diye uyardığım 101.300 - 101.500 direnç seviyelerinde bulunuyor. Geçen hafta 101.415 seviyesi görüldükten sonra kısmi bir kar satışı yaşandı ve 100.084 seviyesine kadar çok kısmi bir kâr realizasyonu yaşandı. Ama şimdilik bu kadarla s... Devamı »

  • 10.07.2017
    09:38

    10:00'da Mayıs ayı sanayi üretimi verisi gelecek. Büyümenin beklentilerin üzerinde gelmesini ve pozitif etki yaratmasını bekliyorum. G-20 Bitti! Almanya'daki G-20 liderler zirvesi bitti. Zirvenin iklim anlaşması yine Trump tarafından imzalanmadı. ABD bir tarafta, diğer ülkeler bir tar... Devamı »

  • 07.07.2017
    09:36

    Öncelikle yaşanan borsa düşüşüne bakıp da, BİST düştü diye düşünmeyin. Aslında tam tersi, BİST daha yüksek oranlı düşen gelişmiş borsalara rağmen dirençli çıktı demek doğru olur. Gelişmiş ülke tahvil faizlerinde yaşanan yükselişler bu ülkelerin borsalarında da satışların gelmesine neden oluyor. Bu b... Devamı »

  • 06.07.2017
    09:32

    101.300 - 101.500 seviyelerinden gelebileceği uyarılarını yaptığım kâr satışları dün 101.415 seviyesi görülünce gelmeye başladı. Bu satışların devamı gelecek mi görmemiz lazım. Şimdilik endeks olarak çok kısmi bir realizasyon var. Ama hisse bazlı biraz daha fazla olan bir kar satışı görüyoruz. Ka... Devamı »