Stresli Seviyelerdeyiz!

11.07.2017 08:48
  •  A 

BİST uzun bir süre öncesinden beri kâr satışlarına sahne olabilir diye uyardığım 101.300 - 101.500 direnç seviyelerinde bulunuyor. Geçen hafta 101.415 seviyesi görüldükten sonra kısmi bir kar satışı yaşandı ve 100.084 seviyesine kadar çok kısmi bir kâr realizasyonu yaşandı. Ama şimdilik bu kadarla sınırlı kalıp yeniden yükseliş yönüne döndüğümüz için teknik stres sürüyor.

Benim için 101.500 önemli olduÄŸu için bu seviye civarında bir anda kâr satışlarının yeniden gelebileceÄŸinden çekiniyorum. Bu nedenle de gördüğünüz gibi oldukça sessiz bir ÅŸekilde izlemede kalıyorum. Maalesef böyle zamanlarda yeni öngörüler yapmak risk taşır. Çünkü eÄŸer kar satışları gelecek olursa, verilen öngörülerin fiyatları biraz yüksek kalır. 

Ancak, eÄŸer 101.500 direnci kırılacak olursa, o zaman da yine destek-direnç tablosunda devamlı dikkat çektiÄŸim 102.475 seviyesine doÄŸru hızlı bir yükseliÅŸ ile yeni rekorlar kırılabilir. Aradaki Bin puan bazı hisselerde oldukça önemli yüzdelere denk gelen yükseliÅŸler de yaÅŸatabilir. Ama aynı hızla da geri çekilme riski olduÄŸu için ben yine de temkinli duruÅŸumu bırakmamayı düşünüyorum. 

Bu nedenle alacak hiç bir ÅŸey yok mu neden yeni öngörü yok acaba diye düşünenlerinizin düşüncemi bilmenizi istedim. Tabii ki, teknikleri için bazı hisselerde yeni öngörüler verilebilir. Ama çok az sayıda hissede teknik uygun. Bu sefer de acaba o hisseler de olası bir realizasyon olursa etkilenmez mi diye çekindiÄŸimden onları da görmezden geliyorum. 

Ancak bu hisselere destek-direnç tablolarımda yer vermeye devam ediyorum. Benden daha cesur olanlarınız bu tablodaki tekniklere göre alım kararlarınızı verebilirsiniz. Siteyi Tanıyalım Kısmında tablonun izahı var. Yeni üyeler için tekrarlarsam; her kırılan destek ya da direnç seviyesi sonrasında bir altındaki destek ya da bir üstündeki direnç hissenin görmesi beklenen yeni teknik seviyeler olur. O nedenle kırılan bir direnç sonrasındaki seviyeye kadar olan getiri sizler için yeterli ise, o veya üstündeki seviyelerden satmayı düşünerek, dirençler kırıldığında yeni alım deneyebilirsiniz. Ama bahsettiğim riskleri de unutmamanızı isterim. Henüz Türkiye için güncel risk olan, Suriye, Katar, AB, FED gibi gelişmeler halen belirsizliklerini koruyorlar.

Bununla birlikte, endeksin olası kar satışında yine de derin bir düzeltme yaÅŸamasını beklemediÄŸimi biliyorsunuz. Yani belki de ben biraz fazla temkinliyim. Bilemiyorum. Åžimdilik durum bu. Bilmenizi istedim. 

    Saygılarımla

    Aydın EroÄŸlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 10.07.2017
    09:38

    10:00'da Mayıs ayı sanayi üretimi verisi gelecek. Büyümenin beklentilerin üzerinde gelmesini ve pozitif etki yaratmasını bekliyorum. G-20 Bitti! Almanya'daki G-20 liderler zirvesi bitti. Zirvenin iklim anlaşması yine Trump tarafından imzalanmadı. ABD bir tarafta, diğer ülkeler bir tar... Devamı »

  • 07.07.2017
    09:36

    Öncelikle yaşanan borsa düşüşüne bakıp da, BİST düştü diye düşünmeyin. Aslında tam tersi, BİST daha yüksek oranlı düşen gelişmiş borsalara rağmen dirençli çıktı demek doğru olur. Gelişmiş ülke tahvil faizlerinde yaşanan yükselişler bu ülkelerin borsalarında da satışların gelmesine neden oluyor. Bu b... Devamı »

  • 06.07.2017
    09:32

    101.300 - 101.500 seviyelerinden gelebileceği uyarılarını yaptığım kâr satışları dün 101.415 seviyesi görülünce gelmeye başladı. Bu satışların devamı gelecek mi görmemiz lazım. Şimdilik endeks olarak çok kısmi bir realizasyon var. Ama hisse bazlı biraz daha fazla olan bir kar satışı görüyoruz. Ka... Devamı »

  • 05.07.2017
    09:20

    BİST'de rekor rekor üstüne kırılıyor. 70 Bin'li endeks seviyelerinden beri bu günlere geleceğimiz beklentilerimi ve bunun nedenlerini izah ediyordum. Türkiye'nin de, BİST'in de hak ettiği seviyelerin çok daha yüksek olduğunun izahlarını yapıyordum. Tamamen bir algı yönetimi nedeniyle negatif ayrıştı... Devamı »

  • 04.07.2017
    09:39

    BİST için yakın risk olarak sınır ötesinde Afrin'e müdahale ihtimali BİST'i germiş durumda iken, dün Ege Denizinde Yunan hucum botlarının bir Türk yük gemisine ateş açtığı haberi BİST'in kısmi kâr realizasyonları yaşamasına neden oldu. Ama dediğim gibi, asıl Afrin konusu önemli bir risk olarak önüm... Devamı »