Afrin Gerdi, Ege Krizi Ürküttü!

04.07.2017 09:39
  •  A 

BİST için yakın risk olarak sınır ötesinde Afrin'e müdahale ihtimali BİST'i germiş durumda iken, dün Ege Denizinde Yunan hucum botlarının bir Türk yük gemisine ateş açtığı haberi BİST'in kısmi kâr realizasyonları yaşamasına neden oldu.  Ama dediğim gibi, asıl Afrin konusu önemli bir risk olarak önümüzde bulunuyor. 

Cumhurbaşkanımızın G-20 zirvesinde Almanya'daki vatandaşlarımıza hitap etmesinin engellenmesi, CHP'nin ''Adalet Yürüyüşü'' ve Katar krizi diğer olası riskli bekleyişlerimiz. Umarım hiç birisinde piyasalar için bir risk yaşanmaz ve bu süreçleri normal bir şekilde tamamlarız.

İşte tüm bu belirsizlikler ve biraz da yurt dışı Dolar yükselişi bizdeki kurları da yukarı çekmiş durumda. Ben kurların çok fazla yükselmesini beklemiyorum. Ama tabii ABD ve Rusya ile mutabakat sağlanmadan Afrin'e müdahale etmemiz kurdaki yükselişin kısmen ve geçici de olsa sürmesine neden olabilir. 

Bu süreçte sakin bir şekilde gördüğümüz teknikleri paylaşmayı sürdüreceğim. BİST için kalıcı büyük bir risk ön görmüyorum.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 03.07.2017
    09:12

    Açıkçası ben bugün 10:00'da açıklanacak Haziran ayı enflasyon rakamlarında düşüş yaşanmasını bekliyorum. Enflasyonda düşüş görülürse, BİST'in bu haftaya yeni bir rekor ile başlamasına imkan verebilir. Ancak Türkiye ve piyasalarımız için enflasyondan daha etkili olabilecek diğer bazı gelişmeler de... Devamı »

  • 30.06.2017
    10:14

    Yeni Rekor Realizasyon Getirdi! Dün BİST'de TL bazında tüm zamanların zirve rekorlarından birisini daha görmüş olduk. Endeks seans içinde 100.990 seviyelerini gördü. Ama gelen kâr satışları nedeniyle bu seviyede tutunamayarak 100.190 seviyesinden kapanış yaptı. Öncelikle bu hareket sad... Devamı »

  • 29.06.2017
    09:23

    BİST dün yine TL bazında yeni bir kapanış ve zirve rekoru kırarak günü gördüğü en yüksek seviye olan 100.617 seviyesinden kapattı. Avrupa Merkez Bankası(ECB) başkanı Draghi yanlış anlaşıldım demiş, tüm borsalarda zaten yükselişler yaşanıyormuş, borsalara para girişleri sürüyormuş, falan da, filan da... Devamı »

  • 28.06.2017
    09:34

    Bayram tatili nedeniyle kısa bir hafta geçireceğiz. Bizim tatilde olduğumuz geçen iki gün içinde FED başkanı Yellen, ömrü içinde ABD piyasalarında bir daha 2008 mortgage krizi gibi bir krizin yaşanmasını beklemediğini söylemiş. Yellen'in dediğinde piyasaları bozacak bir şey yok. Ancak, ECB başkanı D... Devamı »

  • 23.06.2017
    09:31

    Evet TL olarak tüm zamanların borsa rekorunu kırmış bulunuyoruz. Bunu hem gördüğü seviye, hem de kapanış bazında yaşadık. Bu durumun bir süre daha sürmesini bekliyorum. Ama bu yükselişte dikkat edilmesi gereken seviyeleri de bir süredir yazdığımı unutmayın. BİST olarak yükselişin sürmesini beklediği... Devamı »