BİST Şimdiden Bayramı Kutluyor!

23.06.2017 09:31
  •  A 

Evet TL olarak tüm zamanların borsa rekorunu kırmış bulunuyoruz. Bunu hem gördüğü seviye, hem de kapanış bazında yaşadık. Bu durumun bir süre daha sürmesini bekliyorum. Ama bu yükselişte dikkat edilmesi gereken seviyeleri de bir süredir yazdığımı unutmayın. BİST olarak yükselişin sürmesini beklediğim bu ortamda teknik kâr realizasyonu gelebilecek asıl seviye 100.000 değildi zaten. 26 Mayıs tarihli ''Bankaların Gideceği Yer Kalmadı Mı Gerçekten?'' başlıklı yazımın içeriğini lütfen bir kez daha okuyunuz.   

Özellikle yeni üyelerimiz başta, hepinizin aşağıdaki linklerini paylaşacağım yazılarımı birkez daha okumanızı tavsiye ediyorum!
            24/05 tarihli ''Yeni Rekorlar Başlıyor Mu?''
            18/05    ''     ''Trump Satışları Alım Fırsatı Olabilir Mi?''

            Benzer çok sayıda yazımı bulabilirsiniz. Kısacası demek istediğim şu; geldiğimiz bu seviyeler, gördüğümüz ve göreceğimiz yeni rekorlar bir çok kişi için belki sürpriz olabilir. Ama benim için beklentilerimin gerçekleştiğini görmenizi istedim. 

Bu yaz BİST ve Türkiye için pozitif ayrışmaların görüldüğü bir yaz olacak görüşündeyim. Ama hiç bir zaman rehavet içinde olmayın ve temkini elden bırakmayınız derim. 

Neyse, bayram öncesi haftanın bu son gününde de yeni rekorlar görmeyi bekliyorum. Hepinize iyi bir hafta sonu ve çok güzel bir bayram diliyorum.

Lütfen kendinizi, yanınızdakileri, sizleri her zaman bekleyen birilerinin olduğunu ve karşınızdakiler için de aynı şeyleri düşünerek, bayram seyahatlerinizi araç kullanarak gerçekleştirecekseniz, dikkatli araba kullanınız ve trafik kurallarına uyunuz!
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 21.06.2017
    12:23

    Değerli Arkadaşlar, Gold Üyelik ücretlerimizde 1 Temmuz tarihi itibarıyla kısmi artışlar yapılacaktır. Bu nedenle sizlerle öncesinde bu bilgiyi paylaşmak istedim. Henüz süresi dolmamış tüm mevcut gold üyelerimiz, sonraki üyelik yenilemelerinde bu artıştan etkilenmemek için 1 Te... Devamı »

  • 21.06.2017
    09:43

    Karamsarlığın doğru olmadığını, BİST'in en büyük payının yabancılarda olduğunu, yabancı gözü ile bakınca, BİST'in Dolar bazında tekniklerine bakılması gerektiğini, bu nedenle endeksin 100 Bin ve üstüne gideceğini yazarken, bunun sadece bir algı operasyonu olduğunu belirtiyordum. Her şey aynı iken, a... Devamı »

  • 20.06.2017
    08:57

    BİST'in yeniden 100 Bin ve üstünü görmesi için, bankalar başta, thyao, kchol gibi endeksi etkileme oranı yüksek olan hisseleri yukarı çekebilirler. Özellikle bankalar olmadan 100 Bin üstüne gidebilmek ve orada durabilmek oldukça zor olur görüşündeyim. Tekniklere bakınca da, sanki bankalar ve dikkat ... Devamı »

  • 19.06.2017
    15:30

    2014 yılında izah ettiğim bu iki teknik terimi yeniden hatırlatmak istiyorum! Boğa Tuzağı Boğa Tuzağı, ayı tuzağının anlam olarak tam tersi bir davranıştır. Yaşanan ciddi bir çıkışsonrası kuvvetli dirençlerde fiyatlar çok kısa sürede yukarı doğru sert bir artış yaşar. Bu davranış yatır... Devamı »

  • 19.06.2017
    09:54

    Yeni haftaya alımlarla başlanmasını bekliyorum. Ama teknik grafiklerin içerdiği görüntülerde realizasyon riskleri sürdüğü için, ben izlemede kalmayı ve gerçekleşen öngörüleri kapatmakla yetinmeyi yeğliyorum. Hele bir ilk günü görelim bakalım. Eğer güzel bir kapanış ile günü tamamlarsak, yarından iti... Devamı »