BİST Rekorlara Devam Ediyor!

29.06.2017 09:23
  •  A 

BİST dün yine TL bazında yeni bir kapanış ve zirve rekoru kırarak günü gördüğü en yüksek seviye olan 100.617 seviyesinden kapattı. Avrupa Merkez Bankası(ECB) başkanı Draghi yanlış anlaşıldım demiş, tüm borsalarda zaten yükselişler yaşanıyormuş, borsalara para girişleri sürüyormuş, falan da, filan da bu yüzden BİST yükselmiş. Nasılsa böyle zamanlarda yükseliş yada düşüşler için söylenecek bir çok şey bulunur. Siz artık hangi söylenene itibar edersiniz bilemem. Ben, 100 Bin seviyesini bir risk olarak görmediğimi bir çok yazımda belirtmiştim. Ancak, teknik olarak olası realizasyon seviyelerine yaklaştığımızı da belirtmek isterim.

Bugün uzun bir yazı yazmayacağım. Sadece olası teknik realizasyon riskinin daha yüksek olduğunu düşündüğüm seviyeleri öncesinde paylaşmış olduğum bir kaç yazımının linkini yeniden paylaşmak ile yetineceğim. Lütfen sadece bugünlerdeki konuşmalara göre değil, tüm gelişmeleri en başından beri değerlendirerek stratejilerinizi oluşturunuz. Kimsenin algılarınızı yönetmesine izin vermeyiniz.

Yeniden okumanızı tavsiye ettiğim yazılarımı eskiden yeniye göre sıralayarak paylaşıyorum!

            ''Yeni Rekorlar Başlıyor Mu?'' 24/05/2017
            ''Bankaların Gideceği Yer Kalmadı Mı Gerçekten?'' 26/05/2017
            ''BİST Rahat Bir Yaz Geçirebilir Mi?''  31/05/217
            ''100 Bin İçin Bankalara Dikkat!''  20/06/2017

Tüm uyarılara rağmen, teknik olarak gördüğüm yeni hisse öngörülerimi Teknik Analiz Al/Sat ve Destek-Direnç Tablolarımızda görebilirsiniz. Hepinize bol kazanç diliyorum.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 28.06.2017
    09:34

    Bayram tatili nedeniyle kısa bir hafta geçireceğiz. Bizim tatilde olduğumuz geçen iki gün içinde FED başkanı Yellen, ömrü içinde ABD piyasalarında bir daha 2008 mortgage krizi gibi bir krizin yaşanmasını beklemediğini söylemiş. Yellen'in dediğinde piyasaları bozacak bir şey yok. Ancak, ECB başkanı D... Devamı »

  • 23.06.2017
    09:31

    Evet TL olarak tüm zamanların borsa rekorunu kırmış bulunuyoruz. Bunu hem gördüğü seviye, hem de kapanış bazında yaşadık. Bu durumun bir süre daha sürmesini bekliyorum. Ama bu yükselişte dikkat edilmesi gereken seviyeleri de bir süredir yazdığımı unutmayın. BİST olarak yükselişin sürmesini beklediği... Devamı »

  • 21.06.2017
    12:23

    Değerli Arkadaşlar, Gold Üyelik ücretlerimizde 1 Temmuz tarihi itibarıyla kısmi artışlar yapılacaktır. Bu nedenle sizlerle öncesinde bu bilgiyi paylaşmak istedim. Henüz süresi dolmamış tüm mevcut gold üyelerimiz, sonraki üyelik yenilemelerinde bu artıştan etkilenmemek için 1 Te... Devamı »

  • 21.06.2017
    09:43

    Karamsarlığın doğru olmadığını, BİST'in en büyük payının yabancılarda olduğunu, yabancı gözü ile bakınca, BİST'in Dolar bazında tekniklerine bakılması gerektiğini, bu nedenle endeksin 100 Bin ve üstüne gideceğini yazarken, bunun sadece bir algı operasyonu olduğunu belirtiyordum. Her şey aynı iken, a... Devamı »

  • 20.06.2017
    08:57

    BİST'in yeniden 100 Bin ve üstünü görmesi için, bankalar başta, thyao, kchol gibi endeksi etkileme oranı yüksek olan hisseleri yukarı çekebilirler. Özellikle bankalar olmadan 100 Bin üstüne gidebilmek ve orada durabilmek oldukça zor olur görüşündeyim. Tekniklere bakınca da, sanki bankalar ve dikkat ... Devamı »