BİST Yeni Rekor Kırdı!

11.04.2017 14:42
  •  A 

BİST TL bazında 17/05/2013 tarihinde gördüğü zirvesini bugün geçti ve yeni rekora imza attı. BİST'in temettüler kesildikten sonra güncellenmiş 2013 zirve rekoru 91.427 seviyesine denk geliyordu. Şu an BİST yeni zirve rekorlarını kırıyor. 

Dolar bazında bakınca ise, rekor olacak seviyelerin daha yarısında bile değiliz. İyi zamanlarda Dolar bazında gördüğü 5 Cent kıyaslamasına göre şu an, 2,47 cent düzeyinde bulunuyoruz. 

Böylece referandum öncesi yeni BİST rekoru göreceğimiz öngörüm de gerçekleşmiş oldu. Bankalar destekli referandum öncesi yeni rekor kıracağımız içerikli eski yazılarımdan bir kaçını aşağıda yeniden paylaşıyorum.

''BİST de Rekorlara Katılacak Mı?'' 

 
          ''BİST'de Yeni Rekor Görebiliriz!''

''Referandum BİST'e Rekor Kırdıracak Mı?''
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 11.04.2017
    09:35

    Genel yatırımcı hatalarının başında gelen bir konuya değinmek istiyorum! Eminim birçoğumuz piyasalar ile ilgili bir çok yazı ve yorum okuyoruz. Ama bunu yaparken içeriklerinin zamanlamalarına dikkat etmiyoruz! Misal, benim son dönem yazılarıma tekrar bakarsanız, referandum öncesi evet anketlerinin... Devamı »

  • 10.04.2017
    09:40

    Kısa bir tekrar yapalım! ABD-Suriye Füze Gerilimi! Esad'ın İdlib'de kimyasal silah kullandığı savı ile, bu silahların kullanıldığı askesi üssün ABD tarafından füzelerle vurulması bir anda bölgedeki ateşin yükselmesine neden oldu. Ama etkisinin uzun sürmeyeceğini beklediğimi cuma günü y... Devamı »

  • 07.04.2017
    09:19

    ABD, İdlib'de kimyasal silah kullanan gücün Esad olduğu iddiası ile, saldırıyı yaptığı söylenen Suriye askeri üssüne 59 füze saldırısı düzenledi. Saldırı üzerine Rusya BM Güvenlik Konseyini acil toplantıya çağırdı. BM toplantısından bir sonuç çıkmaz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haklı eleştirisinde oldu... Devamı »

  • 06.04.2017
    08:51

    Dün banka hisselerinde yaşanan alımlarda meşhur gizemli yatırımcının olduğunu görüyoruz. Benim görüşümü biliyorsunuz, referandum tarihi öncesinde özellikle bu gizemli yatırımcının desteği ile borsa endeksinin yeni rekor görecek şekilde yükselmesini ve bunun da banka hisseleri ile olmasını bekliyordu... Devamı »

  • 05.04.2017
    09:22

    2016'yı seçimlerle harcamışken, yeni yıla da referandum gündemi ile başlamıştık. Zaten ülkenin Suriye riski, referandum sonrası sonuca göre olası yeni bir erken seçim riski, kur riski, AB ile ilişkiler riski, ABD ile Zarraf ve bölgesel anlaşmazlıklar riski, Rusya ile YPG'nin desteklenmesi riski, fai... Devamı »