Önce Hangi Teknik Seviye Kırılacak?

27.02.2017 08:06
  •  A 

Bir süredir teknik olarak iyice sıkışmış olan BİST'in yönünü saptayacak olan teknik seviyeler çok büyük önem taşıyor. Normalde yıl sonu bilançoları bitince kısmi bir düzeltme yaşanmasını beklerdim. Ama bu sene bir referandum gündemi olduğu için, borsada yaşanan işlem şekillerine bakınca, referandum öncesi BİST'i ve piyasaları bozacak bir görüntünün oluşması istenmiyor görüşündeyim. Bu düşüncelerimi ve çok dikkat edilmesi gereken teknik seviyeleri bu yazılarımda devamlı tekrarladığımı görebilirsiniz. 

''2,5 Cent BİST'de Yeni Rekor Olur!'' 2 Şubat
           ''Referandum BİST'e Rekor Kırdıracak Mı?'' 9 Şubat
           ''Teknik Düzeltme Riski Yüksek Seviyelerdeyiz!'' 14 Şubat
           ''Ekonominin Olumsuz Sinyaleri sürüyor!'' 16 Şubat
           ''BİST'de Yeni Rekor Görebiliriz!'' 20 Şubat

BİST'in 83.000'lere doğru inecek daha derin bir düzeltme yaşaması için endeksin 86.877 desteğini aşağıya kırması gerekir görüşündeyim. Aynı şekilde yeni endeks rekorlarının görülmesi için de 89.583 direncinin yukarı kırılmasının gerekir ön görüsündeyim. İşte bu iki seviyeyi bu nedenleçok dikkatli takip etmekte yarar var diyorum. Kişisel fikrim ise referandum öncesi derin bir düzeltme değil de, yeni endeks rekorlarını göreceğimiz yönünde. Ama siz yine de benim görüşümden ziyade, teknik seviyeleri referans alın derim. 

Özellikle sitemize yeni üye olan ve olacak arkadaşlarımız ilgili yazılarımı muhakkak okusunlar.

Hepinize iyi bir hafta diliyorum.

NOT: Yarın kısmetse yine ege denizinde olta ile balık tutuyor olacağım. Bu nedenle aranızda olmayacağım. Çarşamba sabahı yeniden aranızdayım.
            

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 24.02.2017
    09:22

    Moody's dünya için büyüme tahminlerini yükseltti. G20 ülkelerde 2016 yılında ortalama % 2,6 olan büyüme oranının 2017 ve 2018 yıllarında yüzde 3 civarına toparlanmasını bekleyen Devamı »

  • 23.02.2017
    09:27

    FED'in dün açıklanan tutanaklarında güvercin mesajlar var. İşler bu şekilde iyi gitmeye devam ederse, fazla gecikmeden ama kademeli faiz artışlarının yapılacağına dikkat çekiliyor. Ama enflasyon için henüz tam emin olunmadığı yönünde yorumlar mevcut. Faiz artışı olmalı dense de, bunun zamanı sanki b... Devamı »

  • 22.02.2017
    08:57

    Doğuş Grubu ve BBVA dün yeni bir pay satışı anlaşmasına daha vardı. Doğuş zaten daha öncesinde Garanti'nin çoğunluğunu sattığı BBVA'ya % 9,95'lik bir payı daha 7,95 TL fiyat ile satma kararı aldı. BBVA, böylece % 39,90 olan payını son alım ile % 49,85'e çıkartmış olacak. Doğuş Grubunda ise geriye % ... Devamı »

  • 20.02.2017
    08:58

    Bir süredir önemli direnç seviyelerine gelen BİST'in olası kâr realizasyonlarına dikkat edilmesini yazıyordum. Eğer kâr realizasyonları derinleşerek 86.877 desteğini aşağıya kıracak olursa, daha derin bir düzeltmeye dönüşebileceği konusunda uyarı yapıyordum. Ama aynı şekilde, eğer bu destek aşağıya ... Devamı »

  • 17.02.2017
    09:11

    Suriye'den DEAŞ'ın çıkartılması, güvenli bölgeler oluşturulması ve PYD-YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde yapılanması konularında önceki ABD yönetimi ile gerginlik yaşıyorduk. Yeni başkan Trump'ın gelişi sonrası, bu konularda ABD'nin anlayışında bir değişiklik var mı bunu çok yakında anlayacağız. Bugün AB... Devamı »