BİST'de Yeni Rekor Görebiliriz!

20.02.2017 08:58
  •  A 

Bir süredir önemli direnç seviyelerine gelen BÄ°ST'in olası kâr realizasyonlarına dikkat edilmesini yazıyordum. EÄŸer kâr realizasyonları derinleÅŸerek 86.877 desteÄŸini aÅŸağıya kıracak olursa, daha derin bir düzeltmeye dönüşebileceÄŸi konusunda uyarı yapıyordum. Ama aynı ÅŸekilde, eÄŸer bu destek aÅŸağıya kırılmaz ve 89.537 direnci yukarı kırılacak olursa, bu sefer de BÄ°ST'in yeni rekor denemesi yapacağı beklentimi ''Ekonominin Olumsuz Sinyalleri Sürüyor!'' baÅŸlıklı 16 Åžubat tarihli yazımda görebilirsiniz. 

Nitekim, ekonomik olarak bir çok risk saymış olmamıza raÄŸmen, daha derin bir düzeltme yaÅŸamadan her seferinde yeniden yukarı yönlü alımlara ÅŸahit olduk. Cuma kapanışa ve bu kapanışın tekniklerine bakınca, bu hafta içinde yeni bir BÄ°ST TL rekoru görülebilir görüşündeyim. Bakalım öyle mi olacak göreceÄŸiz. Ancak, bu hafta olmaz ise, referandum öncesi TL bazında yeni bir endeks rekoru kırılması görüşümü aynı ÅŸekilde koruyorum.  

Tekrar dikkat çekmek gerekirse, endekste teknik olarak 89.141 seviyesi görülecek olursa,  parabolic denen bir indikatör alım yönüne döner. Bu takdirde alımların arttığını ve yükseliÅŸin hızlandığını görebiliriz. Kısacası, yazının başında da belirttiÄŸim 89.537 direncinin de geçilmesi halinde, BÄ°ST yeni bir rekor denemesini muhtemelen bugün baÅŸlatacaktır diye düşünüyorum. 

BİST'in olası yükselişinin en önemli destekçileri de banka hisseleri olacaktır görüşündeyim. Bankaların tekniklerine bakınca, ciddi bir yükseliş potansiyeli taşıdıklarını görüyorum. BİST'in rekor kırmasına yetecek yükselişin de üstünde bir yükseliş potansiyeli içeriyorlar. Bankaların bilançolarında bu poyansiyeli destekleyen kârlar da mevcut.

Ä°ÅŸin ilginci, BÄ°ST'deki yükseliÅŸe öncesinde ''Birilerinin'' ısrarlı banka alımları sebep olurken, ÅŸimdi yabancıların aldığını, hatta birilerinin de önceden aldıklarını yabancılara yüksek fiyat ile verdiÄŸini görüyoruz! Ä°ÅŸte bu nedenle rekor daha yüksek hedefli olabilir. Çünkü yabancıya elindekileri satan, bana göre yerli olan bu spekülatör her kim ise, endeksin yükseldiÄŸi seviyeden yeniden alıma geçerse, BÄ°ST ekstra TL rekorları kırabilir. 

Kısacası alımlarla iyi bir haftaya başlanmasını bekliyorum. Beklentim dahilinde özellikle bankalardaki yeni alım öngörülerimi Al/Sat Tablomuzda görebilirsiniz.

Hepinize iyi bir hafta dilerim.
 

    Saygılarımla

    Aydın EroÄŸlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 17.02.2017
    09:11

    Suriye'den DEAŞ'ın çıkartılması, güvenli bölgeler oluşturulması ve PYD-YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde yapılanması konularında önceki ABD yönetimi ile gerginlik yaşıyorduk. Yeni başkan Trump'ın gelişi sonrası, bu konularda ABD'nin anlayışında bir değişiklik var mı bunu çok yakında anlayacağız. Bugün AB... Devamı »

  • 16.02.2017
    09:24

    Gelen ekonomik verilere bakınca, büyüme düşüyor, cari açık artıyor, ihracatta kur artışına rağmen önemli bir artış görülmüyor. İşsizlik yükselmeye devam ediyor. Dün gelen verilere göre işsizlik oranı Kasım ayında % 12.1'e yükselmiş. Genç işsizlik oranı ise bir önceki döneme göre % 3,5 artışla % 22... Devamı »

  • 14.02.2017
    09:12

    Birilerinin(!) ısrarlı banka alımlarını göz ardı edersek, teknik olarak riskli direnç seviyelerindeyiz. Şimdilik stochasticlere bakarsak yükselişe de, paraboliclere bakarsak düşüşe de uyabilecek ortada bir teknik görüntü var. Ancak yükselişin devamı gelecek olursa, hemen arkasından kar satışlarının ... Devamı »

  • 13.02.2017
    09:27

    Geçtiğimiz haftanın ilk gününde 89.537 seviyesi görüldü. Sonra kâr satışlarının gelmeye başlaması ile iniş çıkışlı bir hafta yaşayarak, haftayı 87.473 seviyesinden kapattık. Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında El Bab'da bulunan askerlerimizin Rus savaş uçakları tarafından vurulmuş olması sonrasınd... Devamı »

  • 10.02.2017
    09:30

    Trump, 2-3 hafta içinde işletmeler için ciddi boyutta bir vergi indirimi açıklamasında bulunacaklarını söyledi. Yapılacak indirimin çok ses getireceğini söylemesi ABD ve Asya borsalarında yükselişlere neden oldu. Ancak öyle sosyal medyada, ya da ekranlarda söylendiği gibi ralli olan yükselişler görm... Devamı »