Yeni Yıla Yeni Gerilimlerle Başlıyoruz!

04.01.2016 08:50
  •  A 

İran ile Suudi Arabistan arasında ilişkilerin kesilmesi ve Çin'de hisseler üzerindeki satış yasağının bitmesi ile birlikte sert satışların geldiği haberleri ile yıla başlıyoruz.

İran-Suudi gerilimi petrol fiyatlarını dünkü 36,08$ seviyesinden 38,47$ düzeyine çekmiş durumda.

Dolar kuru 2,94'ü zorluyor.

Yeni yıl ile birlikte elektrik zammının da etkilerini göreceğiz.

2015 yılının son işlem günü sert bir düşüş ile yılı bitirmiştik. Anlaşılan o ki, bu gelişmelerle birlikte bıraktığımız 2015 gibi bir 2016 başlangıcı yapacağız. Açıkçsı benim için bu gelişmeler sürpriz oldu. Ben pozitif bir başlangıç bekliyordum. Umarım devamı benim düşündüğüm gibi gelişir ve yeni yılın bu ilk haftasına başladığımız seviyelerden daha yüksek bir kapanış yaparak haftayı kapatırız. 

Aralık Ayı Enflasyon Raporu Açıklanacak!
           Saat 10:00'da Aralık ayı TÜFE ve ÜFE rakamları açıklanacak. Piyasaları kalıcı bir şekilde bozacak bir veri beklemiyorum. Hepinize iyi bir hafta ve bıraktığımızddan çok daha iyi bir yıl diliyorum. Dediğim gibi, haftayı başladığımızdan daha yüksek bir BIST kapanışı ile tamamlayacağımız düşüncesindeyim.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 30.12.2015
    09:01

    Yarın sabah iki günlük şehir dışı seyahatimiz olacak. O nedenle yarın aranızda olmayacağım. Şimdiden tüm Borsaanalizci Ailesinin yeni yılını en içten dileklerimle kutlarım. Çok sıkıntılı bir yılı bitirmek üzereyiz. Ülkemiz içeriden, dışarıdan çok ciddi riskler ile yüz yüze. Umarım tüm bu sıkıntılard... Devamı »

  • 28.12.2015
    09:09

    FED faiz arttırdı ama TCMB bekleyenler gibi faiz artışı yapmadı. Rus uçağı düşürdük ve Rusya ile büyük bir gerilim yaşıyoruz. Suriye'de sınırlarımızda PKK uzantısı PYD kantonlaşıyor. ISİD ile mücadelede Rusya ve batı ülkeleri PYD'ye destek veriyor. Güney Doğ... Devamı »

  • 25.12.2015
    08:27

    Noel tatili dolayısı ile yabancı piyasalar kapalı. Nöbetçi yabancı foncu kaldıysa onlar da nadir sayıdadır. Biz bize kaldık yani. O nedenle işlem hacimleri dar olacaktır. Bu ortamda, yani yabancıların olmadığı zamanlarda yerli spekülatörlerin bazı hisselerde spekülatif hareketleri denemeleri de gaye... Devamı »

  • 24.12.2015
    08:51

    Her yıl Hz.İsa'nın 25 Aralık'taki doğumunu kutlayan Hristiyanlar 24 Aralık'ta Noel arifesi ile tatile başlar, 26 Aralık akşamına kadar Noel tatili yaparlar. Bir kısmı yeni yıl tatilini de Noel tatiline ekler ve tatil yabancı fon yöneticileri için yeni yılın ilk günlerine kadar uzayabilir. İşte bu n... Devamı »

  • 23.12.2015
    09:16

    Maalesef ekranlarda görmeye alıştığımız bir çok kişi değerlendirmelerini ya düz iktisat mantığına göre yapıyorlar, ya da bir kısmı kurumların temsilcileri olduğu için kurumlarının politikalarına göre konuşuyorlar. Gördüğüm en büyük (Tabii bana göre) yanlış ise, sistemde ortaya çıkan enflasyon ve hız... Devamı »