Sıkıntılardan Arınmış Bir 2016 Dilerim!

30.12.2015 09:01
  •  A 

Yarın sabah iki günlük şehir dışı seyahatimiz olacak. O nedenle yarın aranızda olmayacağım. Şimdiden tüm Borsaanalizci Ailesinin yeni yılını en içten dileklerimle kutlarım. Çok sıkıntılı bir yılı bitirmek üzereyiz. Ülkemiz içeriden, dışarıdan çok ciddi riskler ile yüz yüze. Umarım tüm bu sıkıntılardan arınmış, ülkemiz ve hepimiz için çok daha iyi bir 2016 yılı yaşarız.


            Allah hepimize başta sağlık olmak üzere, huzur, mutluluk, iş, hayırlı kazançlar ve başarıların olduğu bir yıl yaşatsın. Paranın da hayırlısını versin. Devletimizi ve milletimizi de tüm risklerden korusun. Birlik ve beraberlik içerisinde, çok daha güçlü bir Türkiye olmamızı sağlasın.


            Benim kızlarım gibi, lise ve üniversite sınavlarına girecek evlatlarımızın kendileri için hayırlı olacak, gönüllerindeki yerleri kazanmalarını dilerim. Bu kısmı özellikle araya sıkıştırdım. Biliyorsunuz bizim bu yıl evimizdeki en büyük heyecanlardan birisi bu konu. Biz her ne kadar anne-baba stresi azaltmaya çalışsak da, kızlarımız özellikle de Buse ciddi bir stres içerisinde. Şimdi benim bu temenni ve duama siz de aminnn deyince, ekstra güç ve destek sağlamış olacağız :)  


            Nasılsa yılın  bu son günlerinde BIST olarak söyleyebilecek ekstra çok şey yok. Sıkışmış bir borsa var. Destek-Direnç Tablosunda olası teknikleri zaten biliyorsunuz. Endeks olarak ekstra kopmalar ya da bozulmaları beklemediğim ama, hisse bazlı hareketleri göreceğimiz günlerden biri diye düşünüyorum. Zaten dikkat ederseniz endeks aynı yerde sayarken, bir çok hissede kendisine özel hareketleri görebiliyoruz. 


             İçerisinde bulunduğumuz riskleri iyi yönetemezsek, piyasalar ve Türkiye için 2015'den daha da kötü bir yıl yaşayabileceğimiz gibi, riskleri iyi yönetmemiz halinde Türkiye ve piyasalar olarak çok daha iyi bir 2016 yılı yaşayabiliriz. Benim beklentimin bu olduğunu hemen belirtmek isterim. Zor bir sınav içindeyiz. Bu sınavı geçip, yıl içerisinde not artışını bile yaşayacağımız bir 365 gün göreceğimizi düşünüyorum. Ama dediğim gibi, Türkiye şimdiye kadar görmediği risklerle karşı karşıya bulunuyor. Umarım benim beklentilerim gibi gelişen bir süreç olur.


              Yeni yılın ilk günlerinde, dinlenmiş olarak ve yeni umutlarla yeniden buluşmak üzere hepinize iyi yıllar, iyi tatiller diliyorum. 
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 28.12.2015
    09:09

    FED faiz arttırdı ama TCMB bekleyenler gibi faiz artışı yapmadı. Rus uçağı düşürdük ve Rusya ile büyük bir gerilim yaşıyoruz. Suriye'de sınırlarımızda PKK uzantısı PYD kantonlaşıyor. ISİD ile mücadelede Rusya ve batı ülkeleri PYD'ye destek veriyor. Güney Doğ... Devamı »

  • 25.12.2015
    08:27

    Noel tatili dolayısı ile yabancı piyasalar kapalı. Nöbetçi yabancı foncu kaldıysa onlar da nadir sayıdadır. Biz bize kaldık yani. O nedenle işlem hacimleri dar olacaktır. Bu ortamda, yani yabancıların olmadığı zamanlarda yerli spekülatörlerin bazı hisselerde spekülatif hareketleri denemeleri de gaye... Devamı »

  • 24.12.2015
    08:51

    Her yıl Hz.İsa'nın 25 Aralık'taki doğumunu kutlayan Hristiyanlar 24 Aralık'ta Noel arifesi ile tatile başlar, 26 Aralık akşamına kadar Noel tatili yaparlar. Bir kısmı yeni yıl tatilini de Noel tatiline ekler ve tatil yabancı fon yöneticileri için yeni yılın ilk günlerine kadar uzayabilir. İşte bu n... Devamı »

  • 23.12.2015
    09:16

    Maalesef ekranlarda görmeye alıştığımız bir çok kişi değerlendirmelerini ya düz iktisat mantığına göre yapıyorlar, ya da bir kısmı kurumların temsilcileri olduğu için kurumlarının politikalarına göre konuşuyorlar. Gördüğüm en büyük (Tabii bana göre) yanlış ise, sistemde ortaya çıkan enflasyon ve hız... Devamı »

  • 22.12.2015
    08:54

    Ekranlardan faiz artışı yapılması beklentilerini daha yoğun görüyoruz. Bugün 14:00'de bu kararı öğrenmiş olacağız.   Türkiye yıllardır düşük kur ve yüksek faiz politikaları nedeniyle tam bir ithalata dayalı fason ekonomisi haline geldi. Sanayimizi bile ara mal ithalatı ile gerçekleştiriyoruz. Bu... Devamı »