Bugün Biz Bizeyiz!

25.12.2015 08:27
  •  A 

Noel tatili dolayısı ile yabancı piyasalar kapalı. Nöbetçi yabancı foncu kaldıysa onlar da nadir sayıdadır. Biz bize kaldık yani. O nedenle işlem hacimleri dar olacaktır. Bu ortamda, yani yabancıların olmadığı zamanlarda yerli spekülatörlerin bazı hisselerde spekülatif hareketleri denemeleri de gayet normaldir. Nasılsa karşıma bir yabancı fon çıkmaz diye rahat davranabilirler. Olası spekülatif davranışlarının da yukarı yönlü olmasını beklerim. Ama Noel bitince yabancıların ekstra yükeltilmiş hisselerde hemen satıcı olabileceklerini de göz ardı etmeyelim. Yani hızlı yükseliş yaşanan hisselerde devamı da gelir rahatlığından ziyade, kar realizasyonu düşünülebilir. 


          Yılın bu son günlerini öngörülerimizdeki açık hisselerin yapılacaksa bazı revizelerini yaparak ve hedefler görüldükçe gerçekleşmelerini hedefleyerek geçirmeyi düşünüyorum. 


           Noel Kutlayan Tüm Hristiyan Dostlarımızın Noel'ini kutlarım. Hepinize de huzurlu, dinlendirici bir hafta sonu dilerim.             

 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 24.12.2015
    08:51

    Her yıl Hz.İsa'nın 25 Aralık'taki doğumunu kutlayan Hristiyanlar 24 Aralık'ta Noel arifesi ile tatile başlar, 26 Aralık akşamına kadar Noel tatili yaparlar. Bir kısmı yeni yıl tatilini de Noel tatiline ekler ve tatil yabancı fon yöneticileri için yeni yılın ilk günlerine kadar uzayabilir. İşte bu n... Devamı »

  • 23.12.2015
    09:16

    Maalesef ekranlarda görmeye alıştığımız bir çok kişi değerlendirmelerini ya düz iktisat mantığına göre yapıyorlar, ya da bir kısmı kurumların temsilcileri olduğu için kurumlarının politikalarına göre konuşuyorlar. Gördüğüm en büyük (Tabii bana göre) yanlış ise, sistemde ortaya çıkan enflasyon ve hız... Devamı »

  • 22.12.2015
    08:54

    Ekranlardan faiz artışı yapılması beklentilerini daha yoğun görüyoruz. Bugün 14:00'de bu kararı öğrenmiş olacağız.   Türkiye yıllardır düşük kur ve yüksek faiz politikaları nedeniyle tam bir ithalata dayalı fason ekonomisi haline geldi. Sanayimizi bile ara mal ithalatı ile gerçekleştiriyoruz. Bu... Devamı »

  • 21.12.2015
    08:46

    Bugün Tüketici Güven Endeksi rakamları gelecek. Artık bu senenin bittiğini düşündüğüm için, iyi ya da kötü bir veri çok kalıcı iz bırakmayacaktır. Ama haftanın bizim için asıl önemli günü yarın olacaktır. TCMB PPK(Para Piyasası Kurulu) yarın faiz toplantısı yapacak. 14:00'de PPK'nın faiz kararını du... Devamı »

  • 18.12.2015
    08:54

    Hiç hesapta yok iken Rusya ile çok ciddi bir kriz içine girdik. Ama yine hiç hesapta yokken İsrail ile ilişkileri yeniden canlandırma kararı alıyoruz. Bu iki ülke bire bir her konuda bize bir denklik sağlar mı? Yani Rusya ile ticarette uğrayacağımız açığı İsrail kapatabilir mi? Rus turistlerin açığı... Devamı »