Destek-Direnç Tablosu Uyarıları!

13.01.2015 17:00
  •  A 

          Arkadaşlar,
          Sitenin İşlevi ve Kullanım Özelliklerinde Destek-Direnç Tablosu'nun tanımını görebilirsiniz. Kısaca benim al/sat tablosunda öngörüler arasına koymaya cesaret edemediğim ancak, teknik olarak yukarı yada aşağı yönlü bir hareket yapmasını beklediğim hisseleri bu tabloda paylaştığımı biliyorsunuz. 

           Destek-Direnç Tablosunda ilk sıradaki destek ya da direnç kırıldığı zaman bir sonraki destek ya da direnç seviyesini görmesi yeni beklenti olur. Tablodaki hisseleri bu gözle takibinize alınız. 

           Ayrıca Destek-Direnç Tablosundaki paylaşımlarda çanak, fincan-kulp, ters omuz baş omuz(TOBO), flama uyarıları yapılmış olanların bu seviyeleri geçtiklerinde çok hızlı bir şekilde devamındaki seviyelere gittiklerini görebilirsiniz. Bu nedenle özellikle bu uyarı seviyelerinin yukarı kırıldığı hisseleri alım kararlarınız için değerlendirebilirsiniz. Ancak özellikle yeniden altını çiziyorum; ilgili formasyonların başlayacağı seviyeler kırıldığında bu formasyonlar ve formasyonlar gereği beklenen hareketler başlar. Son dönem ben piyasa tereddütlerim nedeniyle cesaret edemediğimden al/sat tablomuza koymaya cesaret edemedim ama neredeyse Destek-Direnç Tablomuza giren tüm hisseler, tablodaki hedeflerini gerçekleştirdiler.

          Kısacası Destek-Direnç Tablosu teknik analiz öngörü tablosu olmasa da, yine de çok önemli bir tablodur. Benden daha cesaretli olanlarınızın doğru okuması halinde çok fayda görebileceği bir tablo olduğunu göz ardı etmemek lazım! 
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 13.01.2015
    09:04

    Yapısal Reformlar Hızlandırılmalı! Brent Petrol fiyatları düşmeye devam ediyor. Düştükçe de Türkiye'ye yarıyor. Petrol fiyatlarının yarattığı avantaj Türkiye'nin büyüme oranının düşmesine rağmen, aynı zamanda düşen cari açık nedeniyle fazla sıkıntı yaşamamasına imkan veriyor. Aynı zamanda... Devamı »

  • 12.01.2015
    09:00

    Brent petrol 64 $'a düştüğünde, Rusya'da ticaret yapan şirketlerimiz için sıkıntılar yaratacağı söylenmiş ve Rusya'da iş yapan borsada yer alan-almayan şirketlerimiz olumsuz tepkilere sahne olmuştu. Petrol şu an 49,00$ seviyesinde. Fitch Rusya'nın notunu düşürdü. Ama öncesinde 64,00$'da Rusya riski ... Devamı »

  • 09.01.2015
    09:16

    BIST 87.000 direncinin üzerinde kapanış yaptı. Bugün ABD tarım dışı istihdam verisi ve işsizlik verisi gelecek. Bu rakamlar geçen seferki gibi yine sürpriz şekilde beklenen 240.000 sayısının üstünde gelirse, borsalarda satışlar olur ve BIST de yeniden 87.000 seviyesinin altına iner diye düşünüyorum.... Devamı »

  • 08.01.2015
    08:59

    FED tutanakları açıklandı. Tutanaklara göre, faiz artışı için enflasyonun yükselmesini beklemeye gerek yok deniyor. Yani muhtemelen yılın yarısına yaklaşırken faiz artışına başlayabilirler. Bunun enflasyon etkisini gözlemleyip, devamındaki artış süresi ve oranlarını ondan sonra belirleyebilirler. Kı... Devamı »

  • 07.01.2015
    09:00

    ABD ve Avrupa borsalarında ciddi düzeltmeler ve kâr realizasyonları yaşanırken, BIST adeta yurt dışını takmadan dirençlerini zorlamaya devam ediyor. Dün de böyle bir gün yaşadık. 87.048 direncinin çok yakınında kapattık. Yakın tarihli ve düne ait beklenti yazılarımda bu direnci şimdilik kırmasını be... Devamı »