Piyasaların Yönünü Yine FED Belirleyecek!

24.10.2014 09:06
  •  A 

          29 Ekim FED toplantısı borsaların yakın vadeli yönüne netlik kazandıracaktır. Dün ABD ve AB tarafından yine iyi veriler geldi. Dün de yükseliş tepkisini sürdüren DOW gelen verilerden sonra kısmi bir realizasyon yaşadı. Ancak şu an için bollinger direnç seviyesinin üzerinde bulunuyor. Eğer 16.559 seviyesinin üstünde kalmaya devam ederse, yükselişini biraz daha sürdürmek isteyebilir. Ama bu seviyenin altına inerse, kar realizasyonları artar diye düşünüyorum.

          Aynı şekilde DAX için de önemli olan bollinger seviyesi 9.039. DAX bu seviyenin üzerinde kalabilirse, 9.140'ı deneyebilir. Ama ilgili seviyenin altına inerse, Dax için de realizeler yaşanabilir diye düşünüyorum. 

          Bizim için önemli olanı BIST. BIST için yakın dirençlerimizin en üst seviyesi 79.405 seviyesinde bulunuyordu. Dün yaşanan coşku ile bu seviyenin az üzerinde kapatmış bulunuyoruz. Eğer bu seviyenin üstünde kalırsa, sırası ile 80.100 ve 82.250 sonraki sıralı direnç hedeflerimiz olur. Ben o seviyelerin de üstünün bir süre sonra görülmesini bekliyorum ama bu şekilde bir kerede çıkılmasını beklemiyorum. Önce 77.200 ve 76.500 seviyelerine doğru bu yükselişin kısa bir düzeltmesinin olmasını daha sağlıklı bulurum. Ama piyasa beni ne denli dinler bilemem.

          Dün gelişmiş batıdan gelen ekonomik veriler sonrasında DOW'da yaşanan kısmi realizasyonun sürmesini bekliyorum. FED'in 29 Ekim toplantısı çok önemli olacaktır. Tahvil alımını bitirmesi ve faizler konusunda öteleme yönünde bir ifade kullanılmaması halinde, kar realizasyonları yeniden sertleşebilir. Düşerken nasıl ölçü kaçıyorsa, bakıyorum yükselişte de bu ölçü kaçabiliyor. Temkinli olmak iyidir diyorum. Ben şu an öyle davranıyorum. 

          Hepinize iyi bir hafta sonu dilerim.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 23.10.2014
    08:53

    Bugün 14:00'de TCMB Para Kurulu Toplantısı kararları açıklanacak. TCMB'nın üzerinde faiz indirim baskısı olduğunu biliyoruz. FED tarafında ABD faiz artışı ötelenilir mi beklentisi, ECB'nin varlık alımlarını başlatmış olması ve cari açığımız için çok pozitif etki yaratan brent petrol fiyatlarının düş... Devamı »

  • 22.10.2014
    09:04

    15/10/2014 tarihinde yazmış olduğum ''Bardağın Dolu Tarafı da Var!'' başlıklı yazıma dönüp bir bakınız, her şeyin kötü olmadığını yazmış, özellikle BIST için olumlu bir çok gelişmeye dikkat çekmiştim. Nihayet bardağın dolu tarafı görülmeye başlandı! Peki BIST'in yükselişinde TCMB'nın TL karşılıklara... Devamı »

  • 21.10.2014
    09:06

    Uluslar arası fonlar yeniden gelişmekte olan ülkelere gelmeye başlayabilir. Rusya'dan Türkiye'ye fon akışları olabilir. Tahvil alımına başlayan ECB'nin yaratacağı likidite BIST'e olumlu yansıyabilir. Evet bu saydıklarımızın hepsi olabilir. Ama bu demek değildir ki, bir anda herşey iyiye döndü, koptu... Devamı »

  • 20.10.2014
    08:53

    Global büyüme beklentilerinin aşağıya çekiliyor olması, Avrupa ve Çin için büyüme beklentilerindeki sorunun devam etmesi, ABD'de olumlu beklentilerde şüphe yaratan olumsuz verilerin gelmesi, FED başkanlarından faiz artışının ötelenmesi yönünde gelmeye başlayan açıklamaların artması nedeniyle yeniden... Devamı »

  • 17.10.2014
    09:04

    Özellikle DOW endekslerinde neredeyse 2009'dan beri yükseliş yaşandığını görüyoruz. 2009 yılında görülen 6.500 endeks seviyesinden sonra, yaklaşık beş yıldır süren bir yükseliş trendi ile 17.000 endeks seviyelerine gelindi. Bu süreç esnasında düşük faiz ve varlık alımlarıyla desteklenmiş olan bol li... Devamı »