Gözler Yeniden Gelişmekte Olan Ülkelere Mi Dönüyor?

20.10.2014 08:53
  •  A 

          Global büyüme beklentilerinin aşağıya çekiliyor olması, Avrupa ve Çin için büyüme beklentilerindeki sorunun devam etmesi, ABD'de olumlu beklentilerde şüphe yaratan olumsuz verilerin gelmesi, FED başkanlarından faiz artışının ötelenmesi yönünde gelmeye başlayan açıklamaların artması nedeniyle yeniden gelişmekte olan ülkelere fon akışlarının başlamasına neden olabilir ama bu durum ne kadar kalıcı olur bilemiyorum. Gördüğünüz gibi sadece yurt içi haber akışları değil, yurt dışı haber akışlarının, algıların nasıl da bir birine zıt yönlere dönebildiğini görüyorsunuz.  Türkiye'nin bu ortamda yine de bölgesel liman özelliğini koruyor olması, gelişmekte olan ülkelere yeniden fon akışlarının başlaması halinde, bu fonlardan daha çok pay alması sonucunu doğurabilir. Yazılarımda paylaştığım görüşlerimden, Türkiye için bu yöndeki beklentilerimi biliyorsunuz. 

           Ben BIST için önümüzdeki iki ayın daha pozitif geçmesini bekliyorum. Ama bu beklentilerimin güçlenmesi için teknik olarak 76.500 ve hemen üstündeki 77.800 civarlarındaki direnç eşiklerinin yukarı kırılması lazım. Bu seviyeler geçilmeden erken heyecana girmek doğru olmayabilir.

           Hepinize iyi bir hafta dilerim. 
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 17.10.2014
    09:04

    Özellikle DOW endekslerinde neredeyse 2009'dan beri yükseliş yaşandığını görüyoruz. 2009 yılında görülen 6.500 endeks seviyesinden sonra, yaklaşık beş yıldır süren bir yükseliş trendi ile 17.000 endeks seviyelerine gelindi. Bu süreç esnasında düşük faiz ve varlık alımlarıyla desteklenmiş olan bol li... Devamı »

  • 16.10.2014
    09:10

    Her Yol Roma'ya Çıkmaz! Jül Sezar'ın büyük bir güç ve ihtişam yaşayan Roma İmparatorluğu zamanında, Sezar gidilecek her yere yol yapılmasını istemiş. Böylece yolların gittiği her yerden de Roma'ya gelinebiliyormuş. Yolu bulan Roma'ya nasıl gidileceğini bilirmiş. Bu söz o zaman için belki... Devamı »

  • 15.10.2014
    09:00

    BIST'in 72.600 seviyelerinden sonra ben bardağı biraz da dolu görmek gerektiğini düşünüyorum! * Gelişmekte olan ülkeler ve özellikle enerjide dışa bağımlılığı çok yüksek olan Türkiye için, düşen petrol fiyatları cari açık riskini ciddi boyutta azaltıyor. Bu bile başlı başına bir yükseliş ... Devamı »

  • 14.10.2014
    09:18

    2012 Aralık ayında dünyanın uzun soluklu bir büyüme dönemine girebileceğini varsayan bir strateji yazısı kaleme almıştım(12/2012 tarihli yazımı borsaanalizci.com./Strateji Yazıları içinde bulabilirsiniz). Dünya enerji ajansının verilerini yorumlayarak yazdığım bu yazımda, enerji fiyatlarında kaya ga... Devamı »

  • 13.10.2014
    09:29

    ABD ekonomisi düzeliyor ve FED ne zaman faiz artıracak diye bekleniyor ama, diğer gelişmiş ekonomiler dahil, bizim gibi bir çok gelişmekte olan ülkede büyüme tahminleri aşağıya revize ediliyor. ABD ve AB bölgesinde başlayan büyüme krizinin ilk yıllarında Rusya ve körfez bölgesinde henüz işler yolund... Devamı »