FED Korkusu Realize Getirdi!

10.03.2014 08:50
  •  A 

     Cuma günü ABD'den gelen tarım dışı istihdam rakamlarının soğuk kış şartlarına rağmen beklentilerin üstünde gelmesi, FED'in tahvil alımı azaltımına ara vermeden devam edeceği korkusu yarattı. ABD'den gelen soğuk kış haberleri nedeniyle, tarım dışı istihdam verilerinde düşük değerler gelmesi beklentisi oluşmuştu. Ama gelen sonuçlar bu umudu boşa çıkarttı. Artık herkesin FED'in tahvil alımını sıfırlamasına göre kendini ayarlaması gerektiğini hatta, 2015 için başlamasını düşündüğüm faiz artışının yansımalarına karşı pozisyonlarını hazırlamaları gerektiğini düşünüyorum.

      64.185 gap'i de kapanmışken gelen iyi tarım dışı istihdam verisi satışların gelmesine neden oldu. Bugün sanayi üretimi verisini göreceğiz. Çarşamba günü de cari açık verisi gelecek. Bize ait olacak bu rakamlar kötü gelirse zaten olumsuz yansıması normal olur. Ancak iyi de gelse, 30 Mart seçim belirsizliğinin stresi son ana kadar kendisini hissettirecektir. Bu nedenle olası yükselişlerde Cuma günü belirttiğim ilk dirençlerin geçilmesini beklemiyorum. Destekler konusunda ise Destek-Direnç Tablomuzdaki teknik seviyelerin referans olabileceğini düşünüyorum.

      Bu hafta piyasalara yön verecek diğer konular ise, Rusya-Urayna krizi, Kırım referandumu ve Çin'in düşük gelen ekonomik verileri olacaktır.

      Hepinize iyi bir hafta dilerim.
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 07.03.2014
    09:15

    28 Şubat tarihli ''Gap'ler Kapanabilir Mi?'' başlıklı yazımda, borsa dışı gelişmelerle ani oluşan düşüşle ortaya çıkan bir gap boşluğuna dikkat çekmiş ve bu gap'in kapanmasını beklediğimi yazamıştım. Dün yaşanan yükselişte BIST 64.174'ü gördü. Bana göre dikkat çektiğim gap teknik olarak kapanmıştır.... Devamı »

  • 06.03.2014
    09:13

    14:00'te İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. 14:45'te Avrupa Merkez Bankası'nın kararını ve 15:30'da ECB başkanı Draghi'nin açıklamalarını duyacağız. ECB'de artık faiz denebilecek bir faiz kalmamış, bu nedenle faiz indirimi beklemiyorum ama yapsa da, bir mana taşıyacağını düşünmüyoru... Devamı »

  • 05.03.2014
    09:18

    Kaba bir tarifle gap; bir önceki kapanış fiyatı ile, bir sonraki açılış fiyatı arasında arada yaşanan ani bir gelişme nedeniyle fiyat boşlukları oluşmasıdır. Teknik olarak bu boşlukların sonraki dönemde kapanacağı beklenir. Bu beklenti günler ya da aylar sonra da olabilir. Ancak kesin bir kural olma... Devamı »

  • 04.03.2014
    08:40

    Sabah saatlerinde Kremlin Sözcüsü, Putin'in tatbikattaki birliklerine üslerinize geri dönün emri verdiğini açıkladı. Bu açıklamanın yansımaları olarak, altın ve petrol fiyatlarında düşüşler yaşanmaya başladı. Beklenmeyen bir anda ortaya çıkan Ukrayna krizi ile ilgili NATO bugün, AB de Per... Devamı »

  • 03.03.2014
    09:14

    Mevsimlerden baharın ilk ayına girdik. Umarım Mart'ın sonunda yapılacak seçimler ülkemiz için gerçekten bir baharı müjdeler. Tam bahara girdik derken kışı görmemeyi dilerim. Ukrayna Krizi ile Mart'a Başlıyoruz! Rusya'nın Kırım'ı işgal hazırlığı piyasaları germiş durumda. AB, NATO ve A... Devamı »