AB'den Faiz Kararları Bekleniyor.

06.03.2014 09:13
  •  A 

     14:00'te İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. 14:45'te Avrupa Merkez Bankası'nın kararını ve 15:30'da ECB başkanı Draghi'nin açıklamalarını duyacağız. ECB'de artık faiz denebilecek bir faiz kalmamış, bu nedenle faiz indirimi beklemiyorum ama yapsa da, bir mana taşıyacağını düşünmüyorum. 

     BIST geçen hafta verdiğim gap boşluğu olan 64.185 seviyesini kapatmak üzere. Bu gap kapanabilir ama 65.600 - 66.000 civarındaki dirençler geçilir mi bilemiyorum. Ancak eğer 65.600 civarı dirençler geçilebilirse, yeni bir ikili dip görüntüsü oluşuyor, bunun gereği olan hareketlenme yaşanabilir. Bu nedenle 65.632 seviyesi yukarı geçilebilirse alımların arttığını görebiliriz.

     İki şeyi bir birinden ayıralım lütfen! Hep söylüyorum, açıklanan bilançolarına bakınca bana göre başta halkb olmak üzere bazı bankalarımız ve birçok hisselerimiz oldukça ucuz diye düşünüyorum. Sadece yaşadığımız gelişmeler nedeniyle önümüzdeki seçim belirsizlikleri yüzünden riskler yaşıyoruz. Bu riskler aşıldığı takdirde bir çok BIST hissesinin ve BIST'in kendisinin de 2014 için çok daha iyi seviyeleri görmesini beklerim. Ama bu düşünceme seçim riskleri için belirttiğim çekincelerimi biliyorsunuz.

      Kısacası 30 Mart BIST için çok önemli bir tarih olacaktır. Sonrasındaki cumhurbaşkanlığı ve 2015 genel seçimi için değişim yaratacak bir sonuç çıkarsa, yerel seçim sonrası not indirimleri riskleri doğar. Ama yerel seçim sonuçları siyasi değişime neden olmayacak sonuçları içerirse, not riskimiz ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum.
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 05.03.2014
    09:18

    Kaba bir tarifle gap; bir önceki kapanış fiyatı ile, bir sonraki açılış fiyatı arasında arada yaşanan ani bir gelişme nedeniyle fiyat boşlukları oluşmasıdır. Teknik olarak bu boşlukların sonraki dönemde kapanacağı beklenir. Bu beklenti günler ya da aylar sonra da olabilir. Ancak kesin bir kural olma... Devamı »

  • 04.03.2014
    08:40

    Sabah saatlerinde Kremlin Sözcüsü, Putin'in tatbikattaki birliklerine üslerinize geri dönün emri verdiğini açıkladı. Bu açıklamanın yansımaları olarak, altın ve petrol fiyatlarında düşüşler yaşanmaya başladı. Beklenmeyen bir anda ortaya çıkan Ukrayna krizi ile ilgili NATO bugün, AB de Per... Devamı »

  • 03.03.2014
    09:14

    Mevsimlerden baharın ilk ayına girdik. Umarım Mart'ın sonunda yapılacak seçimler ülkemiz için gerçekten bir baharı müjdeler. Tam bahara girdik derken kışı görmemeyi dilerim. Ukrayna Krizi ile Mart'a Başlıyoruz! Rusya'nın Kırım'ı işgal hazırlığı piyasaları germiş durumda. AB, NATO ve A... Devamı »

  • 28.02.2014
    09:02

    Salı günü ses kayıtları nedeniyle gap'ler oluşarak güne başlayan BIST ve bir çok hisse fiyatlarında çok kritik seviyelerdeyiz. İkili dip desteği olarak ifade ettiğimiz seviyeler civarına indik ve kısmen yukarı tepki yaşadık. Bugün ve Pazartesi çok önemli olacaktır. Eğer bu iki gün içinde BIST için b... Devamı »

  • 27.02.2014
    09:12

    Ortaya atılan iddialar gerçek değilse, bu ya da altına düşecek fiyatlar yeniden yukarı çıkacaktır. Ancak iddialar gerçek ve devamı gelerek iktidarın düşmesine neden olursa, bu fiyatlar ucuz da olsa, göreceli olarak ortaya çıkacak gelişmelerin riskleri nedeniyle daha düşebilir. Olası riskle... Devamı »