TCMB'nın Açıklamaları Önemli Olacaktır!

27.06.2024 09:22
  •  A 

Bugün haftalık politika faizlerinde bir değişiklik beklemiyorum. Lakin en az oran kadar önemli olacak bir de, açıklamalar kısmı olacaktır. PPK'nın enflasyon ve faizler konusundaki açıklamaları da bir mesaj olacaktır. Beklentilerin şekillenmesi için önemli olacaktır. Açıkçası, PPK'nın(Para Piyasası Kurulu) 2024 yılı içinde biz faiz indirimi düşünmemesi gerekir. Enflasyonda kalıcı düşüş olmadan faiz indirimi yapmanın derslerini fazlası ile almış olmamız lazım. Eğer yıl sonunda çok belirgin enflasyon düşüşleri görülürse, o zaman zaten piyasanın kendisi faiz indirimi olsun diyecektir. Ama enflasyon düşmeden bu yapılırsa, güven yeniden bozulabilir. Hatta, eğer akaryakıt, elektrik, olası maaş zamları ile ilgili yeniden bir enflasyon artışı sözkonusu olacak olursa, ek faiz artışları da yapabiliriz demesi gerçekçi bir açıklama olur. Saat 14.00'te bu sorularımız cevaplarını bulacaktır.

Yarın da Gri Liste kararı bekleniyor. Ama görüyorsunuz ki, birbuçuk aydır süren yabancı satışları hala sürüyor. Bu nedenle Gri Liste konusunda yeni bir ertelemeden çekinmeye başladım. Ama dün meclisten geçen kanunlar sonrası ödevlerimizi yaptığımızı düşünüyorum. Bu konuyu da yarın öğrenmiş olacağız. 

Şu an için BIST'in 10455 bollinger desteği var. Bu seviyeye kadar her yerden alım tepkileri görmek mümkün. Ama eğer bollinger desteği aşağıya kırılacak olursa, o zaman destek tepkileri daha alt desteklerde olur. Bizler de bu ara teknik olarak ayrışma yapabilecek hisseleri bulmaya çalışacağız. 

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 26.06.2024
    08:57

    Endeks grafiği ile hisseler pek eşleşmiyor. Endeks tekniği hisselere göre daha iyi görüntü vermesine rağmen, hisselerde neredeyse birbuçuk aydır ciddi düzeltmeler yaşanıyor. Ama genel yatırımcı kitlesi endekse odaklandığı için hisse özelindeki teknik d&uum... Devamı »

  • 25.06.2024
    09:28

    Bir süredir birçok ülke liderinden bu yönde uyarılar yapılıyor. NATO üyelerine daha çok silahlanma çağrısı yapmıştı. Dün de Dışişleri Bakanımız Fidan, 3'ncü Dünya Savaşı riski ciddiye alınmalı uyarısı yaptı. Avrupa Parlamentosu seçim... Devamı »

  • 24.06.2024
    09:09

    28 Haziran'da Türkiye'nin Gri Listeden çıkıp-çıkmayacağı yönünde kararın çıkması bekleniyor. Beklenti Gri Listeden çıkmamız yönünde. Ben de aynı yönde beklentilere sahibim. Ama olur da, Gri Listeden çıkışımız ötelenecek ol... Devamı »

  • 21.06.2024
    09:38

    Dün bir, bugün iki ve kısa hafta bitti. BIST dikkat çektiğim 10610 ve 10724 dirençlerini de geçti. Bankalar, eregl, tcell, ttkom, bımas, ulker, tuprs bu yükselişi destekleyen ilk aklıma gelen hisseler. Bakınca bu dirençler geçildiği için TL ba... Devamı »

  • 20.06.2024
    07:58

    Bayram nedeniyle haftayı sadece iki iş günü yaşayıp, bitireceğiz. Bayram öncesinde düşük gelen ABD enflasyon verileri sonrası ABD borsalarında S&P ve Nasdaq rekorlarını tazeledi. Olası FED'in bir faiz indirimi beklentisi ABD borsalarını ve ons altını olumlu etkiledi. Ama... Devamı »