Borsa Rekor Tazeledi!

08.05.2024 08:56
  •  A 
BIST dün 10375 ile yeni bir TL bazlı zirve ve 10336 ile de yeni bir TL kapanış rekoru kırdı. Bu durumun ekonomide normalleşme ile devam etmesini bekliyorum. Haziran ayında Türkiye'nin gri listeden çıkması halinde çok daha fazla rekor görülmesi beklentimi zaten biliyorsunuz. 
 
Yaşanan not artışı sonrası CDS'lerimiz 285 seviyelerine inince yeni bir ivme kazanmış olsak da, teknik olarak 10400-10500 seviyeleri yine de önemli bir direnç diye görüyorum. Bu nedenle yıl içinde 13000-15000 arası borsa endeksi beklentilerim olsa da, ara düzeltmeler her zaman söz konusu olabilir. Tekniklere bakınca, özellikle stochasticlerin aşırı alım bölgesinde olduklarını, yani ciddi dirençlerde olduğumuzu görüyorum. Bu durum bir anda bir düzeltmeye girmemiz endişesi yaratıyor.
 
Ama diğer taraftan da, eğer yabancının Türkiye'nin gri listeden çıkması dahil, sonraki olası yeni not artışlarını da şimdiden satın almaya devam etmesi sürecek olursa, realizasyon ve düzeltme korkularımız nedeniyle, düzeltmesiz sadece seans içi realizasyonlarla yaşanacak yeni yükselişleri kaçırabiliriz. 
 
İşte bizler için en zor ortamlar bunlardır. İzlemede kalıp, aşırı alım bölgesindeki grafiklerin yeniden uygun seviyelere inmesi için düzeltme mi beklemeliyiz, yoksa düzeltme riskini göze alıp, son gelen bilançolarına göre eder değerlerinin çok daha yüksek seviyelerde olması gerektiğini düşündüğümüz hisselerde yeni alım öngörüleri mi vermeliyiz? Zor bir soru ve cevap gerçekten. 
 
Ama en azından bilançolarına göre bankalar, aefes, aghol, aygaz, pgsus, tuprs, thyao, sahol, kchol, deva, doas, golts, cımsa gibi ilk aklıma gelen birçok hissenin halen ciddi potansiyel taşıdıklarını düşündüğüm uyarısını yapmak istiyorum. Öncesinde bir düzeltme ile çok daha uygun alıma uygun seviyelere de inebilirler, düzeltme olmaması halinde ve yabancı alımlarına sahne olup, yükselişlerine de devam edebilirler. Bakalım düzeltme olmaması halinde de cesaret edip yeni öngörü verebilecek miyim göreceğiz. Ama eğer dediğim nedenlerle yeni öngörü veririm ve devamında düzeltme yaşanacak olursa, telaşlanmayıp, olası düzeltme desteklerinden yeni alımlar vermeye devam edeceğimi bilmenizi isterim.
 
Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir seans dilerim.



    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 07.05.2024
    09:24

    Maalesef en başından beri söylüyorum, Hamas'ın sivillere saldırı yapması sonrası başlayan süreç Filistin'in mağduriyetinin giderilmesine yaramadı. Tam tersi, İsrail'in zaten arkasında yer alan batı iktidarlarının da desteği ile Gazze, Refah bölgesini yakıp, yık... Devamı »

  • 06.05.2024
    01:01

    S&P 3 Mayıs gecesi yaptığı Türkiye değerlendirmesinde kredi notumuzu B'den B+'ya Yükseltti! Devamı »

  • 02.05.2024
    04:14

    Hem genel endeks grafiklerinde, hem de hisselerin genelinde stochasticler aşırı alım bölgesinde bulunuyorlar. Yani direnç bölgesindeler. Haftanın son iki gününde BIST'in kâr satışlarına maruz kalma riskini artmış görüyorum. Bence zaten öngör&u... Devamı »

  • 30.04.2024
    09:42

    Değerli Üyeler, Tatilden de teknikleri aksatmıyorum ama, ben olmadan yeni öngörüden ziyade destek-direnç şeklinde paylaşıyorum. Lütfen destek-direnç paylaşımlarıma dikkat ediniz. Kırılan destekler ise sıralı alt destekler, kırılan dirençler ise sıral... Devamı »

  • 26.04.2024
    09:14

    İki ay öncesinden zaman zaman hatırlattığım tatil tarihimiz nihayet geldi. Kısmetse bu akşam İstanbul yolunda olacağız. Yarın İstanbul'da aileden bir genç kızımızın nişanına katılacağız. Pazar günü de bir haftalık tatil için vizesiz dönemini kaçırmayalım ... Devamı »