Tekniklerde Risk Var!

02.05.2024 04:14
  •  A 

Hem genel endeks grafiklerinde, hem de hisselerin genelinde stochasticler aşırı alım bölgesinde bulunuyorlar. Yani direnç bölgesindeler. Haftanın son iki gününde BIST'in kâr satışlarına maruz kalma riskini artmış görüyorum. Bence zaten öngörülerin çoÄŸu gerçekleÅŸmeler ile kapandığı için, ÅŸu sıra nakit ağırlık olunması gerekir görüÅŸündeyim. Bence en az %50 nakit, hatta %75'de olabilir, kalan %25 hisse  pozisyonu doÄŸru olur gibi geliyor bana. Mevcut seviyelerde bir süre izlemekte yarar görüyorum.

FED Faizlere Dokunmadı!
              ABD Merkez Bankası FED, enflasyonda %2 hedefine uzak olunduÄŸu için, 23 yılın en yüksek faizi olan %5.25 - %5.50 olarak haftalık politika faizlerini sabit tuttu. Hedefe ulaÅŸmanın çok daha uzun sürebileceÄŸine dikkat çekti. Ayrıca FED, haziran ayından itibaren bilanço küçültme hızını bir kez daha düÅŸürerek, aylık 60 Milyar Dolar'dan, 25 Milyar Dolar'a indirecek.

Ä°srail ile Gerilim ABD Ä°liÅŸkilerini Bozabilir!
              Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanında Ä°srail'in Gazze'de Filistin'e karşı soykırım iÅŸlemiÅŸ olduÄŸu yönünde açtığı davada Türkiye gönüllü müdahil olmak istiyor. Ä°srail için bu yönde bir karar çıkacak olursa, ABD ile iliÅŸkiler bir anda ekstra gerilimlere sahne olabilir. Aslında CumhurbaÅŸkanının ABD ziyaretinin iptali beni bu nedenle tedirgin etmiÅŸti. Ama sonrasında endeks ve hisselerin yükselmesine ÅŸaşırdım. Bu nedenle yine nakit ağırlıklı olmak tedbirli bir davranış olur görüÅŸündeyim.

NOT: Bu arada bu hafta tatilde olduÄŸumu biliyorsunuz. Yine de paylaşımlarımı yapmaya çalışıyorum. BIST destek-direnç tablosunda bir süredir dikkat çektiÄŸim 10100-10300 seviyelerine ulaÅŸtığı için de, gece 04.14'te sizler için bu yazımı yazmak istedim. Yeni teknik beklentileri Türkiye'ye döndükten sonra yapmayı düÅŸünüyorum.

Hepinize saÄŸlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın EroÄŸlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 30.04.2024
    09:42

    DeÄŸerli Üyeler, Tatilden de teknikleri aksatmıyorum ama, ben olmadan yeni öngörüden ziyade destek-direnç ÅŸeklinde paylaşıyorum. Lütfen destek-direnç paylaşımlarıma dikkat ediniz. Kırılan destekler ise sıralı alt destekler, kırılan dirençler ise sıral... Devamı »

  • 26.04.2024
    09:14

    Ä°ki ay öncesinden zaman zaman hatırlattığım tatil tarihimiz nihayet geldi. Kısmetse bu akÅŸam Ä°stanbul yolunda olacağız. Yarın Ä°stanbul'da aileden bir genç kızımızın niÅŸanına katılacağız. Pazar günü de bir haftalık tatil için vizesiz dönemini kaçırmayalım ... Devamı »

  • 25.04.2024
    09:02

    TCMB Para Piyasası Kurulu 14.00'te faiz kararını açıklayacak. Mart toplantısında 500 baz puanlık bir artış yapmış olan PPK'dan bugün mevcut %50 olan politika faizinde bir deÄŸiÅŸik yapması beklenmiyor. Açıkçası ben de bu toplantıda faizlere dokunmayıp, 500 baz puanlık... Devamı »

  • 24.04.2024
    09:27

    IMF ve Dünya Bankası toplantılarından dönen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet ÅžimÅŸek: ''ABD'de Türkiye'ye yatırımcı ilgisi tek kelimeyle mükemmeldi, Sabah 7'den akÅŸam 11-12'lere kadar toplantılara katıldığımız günler oldu. Cuma gün&u... Devamı »

  • 22.04.2024
    09:32

    CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan 12 yıl sonra bugün Irak'a çok önemli bir ziyaret gerçekleÅŸtiriyor. Ä°ki ülke iliÅŸkileri için çok önemli beklentiler var. Irak ziyarete büyük önem veriyor. Irak petrolünün Türkiye üzerinden ge&... Devamı »