BIST 9400 Direncinde Zorlanıyor!

27.02.2024 09:39
  •  A 

BIST 6ncı gündür 9400 direncini zorluyor ama kırıp yoluna devam edemedi. Bu durum yakında teknik netleşir. Bir-iki güne kıramazsa realizayson riski artıp, kısa bir düzeltme görme riskimiz artar. 5 ve 8 günlük ağırlıklı ortalamalar açılış öncesi sırası ile 9342 ve 9300 seviyesinde bulunuyor. Açılışla birlikte bu karamlar biraz yükseliş gösterecektir. Ama ilkinin altına inmiş bir endeks var. Eğer sekiz günlük ağırlıklı ortalamanın da altına inerse satışlar biraz daha derinleşebilir. DD Tablosundaki teknikleri de takip ediyorsanız, olası bir realizasyon halinde endeks 9280 seviyesini görecek olursa parabol de satış yönüne döner.

Kısacası endekste realizayson riski artıyor. Ancak, düne ait beklenti yazımda yarın görülecek Halkbank Ceza Davasına dikkat çekmiştim. Bu dava piyasalar için etkili. Eğer dava düşecek olursa, yukarıda yazdığım riskler bir anda biter ve sert bir alım dalgası gelir. Ama davanın devamı yönünde karar ki, bu ihtimal de güçlü bir beklenti, bu takdirde satış baskıları düzeltmeye dönüşebilir. 

İşte bu riskten kurtulmak için 9400 üstü kapanışlar yapabilmeliyiz. Bu ortamda tedbiren yarı yarıya nakit-hisse pozisyonu doğru bir davranış olabilir.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 26.02.2024
    09:20

    28 Şubat Halkbank Temyiz Duruşması Görülecek. Bir karar çıkar mı bilemiyorum. Ama Eğer Halkbank ABD'de yargılanamaz kararı çıkacak olursa, BIST için çok ciddi bir alım etkisi yaratabilir. Tabii tersi, yani yargılamanın yapılabileceği kararı ise, son gün... Devamı »

  • 22.02.2024
    08:57

    Bir bakıyorsunuz kaç zamandır sessiz duran kurumlardan Türkiye ve banka raporları arka arkaya gelmeye başlıyor. Bankaları alırken, diğer ağırlıklı hisselerde satışa geçiyorlar. Sonra bankaları çektikleri yerden satarken, diğerlerine giriyorlar. Bu değişimlerle endeksi kısmi... Devamı »

  • 21.02.2024
    09:06

    Bence 22 Şubat Perşembe toplantısında bir değişiklik yapılmaz. İndirim takvimi konuşulmaz. Mevcut faiz düzeyi enflasyon düşmeye başlayana kadar yüksek kalmaya devam edecektir diye de açıklama desteği gelmelidir görüşündeyim. Ancak seçimler sonrası olmasını... Devamı »

  • 20.02.2024
    09:17

    Dün TL bazında yeni bir BIST zirvesi rekoru gördük. Endeks 9404 seviyesini gördü. Ama sonrasında bunu koruyamadı ve hemen her yerde kar realizasyonlarının yaşandığını gördük. Bu gayet doğal bir durumdur. Zaten bir süreden beri teknik düzeltme olması gerek... Devamı »

  • 19.02.2024
    09:22

    Bu hafta gözler TCMB'nın faiz kararında olacak. Seçimler sonrası kurlarda yükselişin biraz daha belirginleşmesini beklediğim için, ben faiz artışının henüz son bulmadığı görüşündeyim. Bu nedenle son bir 250 baz puanlık artış ihtimalini, ama 150-100 pua... Devamı »