TCMB Faiz Haftası!

19.02.2024 09:22
  •  A 

Bu hafta gözler TCMB'nın faiz kararında olacak. Seçimler sonrası kurlarda yükselişin biraz daha belirginleşmesini beklediğim için, ben faiz artışının henüz son bulmadığı görüşündeyim. Bu nedenle son bir 250 baz puanlık artış ihtimalini, ama 150-100 puanlık iki arttışla yapılabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle bu toplantıda faiz artışı olur olmaz bilemem, ama açıklamlaar da en az faiz kararı kadar önemli olacaktır.

Hisselerde Pozitif Ayrışmalar Sürecektir!
              Hisse tekniklerine bakınca, çok sayıda pozitif ayrışmaların görülmesini bekliyorum. Tekniklerine göre bu potansiyele sahip hisseleri DD(Destek-Direnç) Tablosunda paylaştım. Lütfen DD Tablosunu da çok yakından takip edin. Ama sizlerden ricam; kendi aklınızda ya da elinizdeki hisselerin teknik destek-dirençlerini sormaktan ziyade, benim tekniklerine göre yer verdiğim hisselere odaklanmanız çok daha objektif olacaktır. Kırılan teknik seviyelerin yönüne göre sıralı destek ya da dirençler yeni teknik hedefler olur. Kırılan seviyelere göre ilgili hisselerde alım-satım ve günlük trade kararlarınızı verebilirsiniz.

Bilanço Değerlendirmelerini Yapmayabilirim!
              Enflasyon muhasebesi bazı hissleerde var, bazılarında yok. Bu nedenle açıklanan bilançoları değerlendirmekte zorlanıyorum. Rakamlardaki enflasyon uyarlamalarını en ince detayına kadar incelemeden, bilmeden yorumlamak inanın çok zor. Cumartesi tam yapmaya kalktım ama güncellenen rakamları görünce devam edemedim. Kısacası 12 aylık bilançolarda değerlendirmelerim olmayabilir. Ya da çok az olabilir. 3 aylık bilançolarda normalleşme dönemini beklemek zorunda kalabilirim.

Hepinize sağlık ve bol kazanç, güzel de bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 16.02.2024
    09:30

    BIST birbuçuk günlük realizasyon sonrası yeniden rekorlarına başladı! Bir buçuk gün diyorum, çünkü salı düştü, çarşamba ise salının daha altındaki seviyelere inip sonra günü yükselişle kapatmıştı. Dün yine yüksel... Devamı »

  • 15.02.2024
    09:13

    Dün yine düşmemek için mücadele veren bir BIST gördük. 8917 seviyesi görülse de, benim beklediğim 8694 - 8622 ve 8562 ilk sıralı desteklerinden birini bile görmeden yeniden yükselişe döndü. Peki olmasından çekindiğimiz teknik d&uum... Devamı »

  • 14.02.2024
    09:10

    Beklenenin gerçekleşmesi sizi paniğe düşürmesin. Bir süredir BIST için her an bir teknik düzeltmenin olabileceği uyarılarımı yaptığımı biliyorsunuz. Dün nihayet böyle bir realizasyonun ilk yansımasını gördük. BIST gördüğü 9217 zirv... Devamı »

  • 13.02.2024
    09:21

    Hisselerde kısmi düzeltmeler olsa da, sektörel olarak holding, banka, sanayi, gıda, enerji, sigorta, ulaştırma vs gibi alanlarda görevi alanlar öne çıkarak endeksin düşmesini engelledikleri gibi, yükselişin de kesintisiz sürmesine neden oluyorlar. Dün d... Devamı »

  • 12.02.2024
    09:09

    BIST geçen hafta ortasında realizasyon verdiği realizasyon sinyalinden bir günde yeniden yükseliş trendine geri dönüp, perşembe - cuma rekorları tazeledi ve haftayı da 9045 yeni TL zirvesi ile haftayı kapatarak, yeni haftaya da bu TL rekor zirveden başlıyor. Haftanın ilk g... Devamı »