İstanbul Dönüşümüz Aksadı!

01.01.2024 20:42
  •  A 

Biliyorsunuz, yeni yıla İstanbul'da girmek için İstanbul'a gelmiştik. İstanbul programımız çok da keyifli geçti. Pazartesi yani bugün, 13:45 gibi Ataşehir'de baldızın evinden çıktık, kızımız da teyzesine gelmişti. Buse'yi evine bırakıp arabaya dönünce, bir baktım sağ ön lastik hava basıncı 33 olması egrekirken 13 uyarısı veriyor. Neredeyse bir saat Ataşehir-Ümraniye bölgesinde açık lastikçi aradık. Hepsi kapalıydı. Sonunda bulduk. Lastik çivi mi yedi derken, daha kötüsü yan tarafından yarılma yapmış oradan hava kaçırıyormuş. Yani lastik pert olmuş.  İstepnemiz ise, sadece arabayı lastikçiye kadar götürmeye yetecek tipte 70 km ile sınırlı, orijinal lastiklerimizden küçük ve ince istepnelerdenmiş. 

Yenisini almak için bu sefer de lastikçi aradık, ama ne geçici olacak çıkma, ne de dördünü birden yenilemek için yine açık yer bulamadık. Velhasıl mecburen bu gece de İstanbul'da kaldık. Yarın sabahtan mekanlar açılınca, en yakın yerde bir lastikçi bulup, dört lastiğimizi de yenileyerek yola öyle çıkacağız. Anlayacağınız yeni yıla böyle aksilik ve ciddi bir masrafla başlıyoruz. Ama ben yine de bunu bir şans olarak görüyorum! Koca İstanbul'da açık ve bizimkilerin ebatlarında lastik temin edeceğimiz yer bulamamışken, İzmir yolunda bu durum başımıza gelseydi, bizim için belki daha riskli bir sorun olabilirdi. Sürpriz maliyet de sayılmaz, çünkü İzmir'de 15 gün evvel lastikçime gidip yenileyelim mi, vakti gelmiş mi diye sordum. Yaza girerken değiştiririz dediği için kalmıştı. Yani zaten bir masraf olacağını biliyordum.

Yarın sabah erkenden mecburen bu işle meşgul olacağım. Mümkün olan en erken saatte değişimi yapıp, yola çıkmak istiyoruz. Bu nedenle yarın aranızda olamayacağım. Birazdan tekniklere bakıp, gözüme çarpanları paylaşacağım. Artık kısmetse, olan biteni İzmir'e döndükten sonra görmüş olacağım. Umarım yıla güzel bir borsa açılışı yaparak başlarız. Lakin temkinli olmanızda yarar var. Çünkü fon yöneticileri yüksek kapanış yapmak için cuma gününü alışlar yapmış olabilirler. Eğer cuma bu nedenle yüseliş yaşandıysa, yeni yılın ilk günü realizasyonlarla da yıla başlayabiliriz.

Hepiniz için bir kez daha sağlık, huzur, bolluk ve bol kazanç dolu güzel bir yıl dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 29.12.2023
    09:43

    Borsalar düşer, çıkar. En iyi hisseler hiç ummadık fiyatlara düşebilir, bilançosu çok kötü olan hisseler manipülatif hareketlerle hiç olmayacak fiyatlara yükselebilirler. Borsa böyle bir yerdir. Fiyatların ve beklentilerin garanti... Devamı »

  • 28.12.2023
    09:24

    Yani BIST alt desteklere mi düşecek endişelerimiz son iki günde de sürebilir. Görüyorsunuz tam alınıyor artıya geçti, hatta artısı artıyor derken, bir anda yine satışlar geliyor ve endeks eksiye dönüyor. Dün hadi bunun yaşanmasında kredililerin ç... Devamı »

  • 27.12.2023
    11:04

    Borsada sizlerin de son haberlerden okuduğunuz bazı spekülatör ve manipülatörlerin ters pozisyonlarda yakalandığı haberleri var. Yüksek kredi ile aldıkları bazı hisseler taban taban düştüğü için kredilerini satamıyorlar. Bu nedenle de pozisyonları kurum... Devamı »

  • 27.12.2023
    09:16

    Bank of abd robotlarının bağımlısı olduk! Cuma günü 2 Milyar TL satış fazlası ile haftayı kapatıp, pazartesi günü de noel kutlaması nedeniyle ben yokum deyip, tek işlem yapmayan bank of'un yokluğunda sert bir kayıp yaşadık. Dün tatili bitirip dönen bank of, artı baş... Devamı »

  • 26.12.2023
    09:25

    Aslında Ekim'de zirve yapan BIST sonrası, teknik olarak bir düzeltme beklediğimi ve BIST'in 6700-6500 seviyelerine doğru düzeltme yapabileceğini, bu olursa gayet sağlıklı bir hareket olacağını yazmıştım. Yazılarımı takip edenler hatırlayacaktır. Lakin 7297 seviyesinden borsayı &cce... Devamı »