Yıl Böyle Mi Kapanacak?

28.12.2023 09:24
  •  A 

Yani BIST alt desteklere mi düşecek endişelerimiz son iki günde de sürebilir. Görüyorsunuz tam alınıyor artıya geçti, hatta artısı artıyor derken, bir anda yine satışlar geliyor ve endeks eksiye dönüyor. Dün hadi bunun yaşanmasında kredililerin çarşamba günü kredi satışları ve tabanlayan hisselerin etkisi vardı diyelim. Bugün kredililerin ise alımlarının karşılığı salı günü yatırılacağı için kredili işlemler satış baskısı değil de, alım desteği yaratması gerekir. Ama tabanlayan hisselerde sorun bugün çözülür mü onu bilemiyorum. Ters yakalanan spekülatör-manipülatörlerin pozisyonlarına göre bu sorun sonuçlanacaktır. Ama artık her an bu süreç de başlayabilir.

Neyse yapacak bir şey yok. Yılın son iki seansında da genelde izlemede kalacak gibi duruyoruz. Arada aygaz gibi ayrışmak isteyenler tabi ki olacaktır. Ama bu ayrışmalar bu ortamda beklediğimiz yükseliş trendlerine dönüşebilir mi derseniz, bu düşüncede değilim. Şimdilik daha kısa paritelerle üst dirençlerine takılabilirler. Ama beklentimiz yüksek olan, açık öngörülerde yer alan, uzun vadeli listede bilanço beklentilerine göre yüksek eder beklentimiz olan hisselerde düşüşler alım fırsatı olmaya devam edecektir. Bana göre bu hisseler belki şimdi değil ama, sonrasında ayrışıp yükseliş trendlerine girerek beklentilerine doğru yükselişler yapacaklardır diye düşünüyorum. Umarım bu süre çok gecikmez.

Sebep Saat Uygulamamız!
              Sabah kalkamıyorum diye 24:00'de yatmaya gitsem de sabah yine erken kalkamıyorum. Hatta gece de uzun süre uyuyamıyorum. Bünye yıllardır geç yatmaya alıştığı için kitap okusam-okumasam en az bir saat geçiyor uykuya dalmam için. Ama sanırım suçlu bizim saat uygulamamız! Gün doğmadan bir türlü kendimi toparlayamıyorum. Ama ne zaman gün ışıkları ortalığı aydınlatmaya başlıyor, işte o zaman kendime geliyorum. Bu ana kadar kuş sesi alarmlı saatimi birkaç kez erteleme yapmak durumunda kalıyorum. Tabii ben gün doğuşu daha geç oluyor diye saat uygulamasına suçu attım ama umarım bu doğrudur da, artık yaşlanmaya başlamanın emareleri değildir bunlar:) Çünkü saat uygulaması uzun zamandır aynı. Önceki kışlarda bu kadar sorun yaşamıyorum.

Bugün kredililerin satışı değil de alışı daha ağırlıklı olabileceği için güne alıcılı başlanmasını ve hisse bazlı ayrışmaların yaşanmasını bekliyorum. Tekniklerde çok sayıda paylaşımımda olası hisselerin üst dirençlerini ve alt desteklerini görebilirsiniz. Seans esnasında yine gördüklerimi paylaşacağım. 

Asgari Ücret 17.002 TL Oldu!
             Ne diyelim, enflasyonun her alanda yukarı çektiği rakamlara ve harcamalara yetişmeye çalışanlara hayırlı olsun diyorum. Umarım asıl enflasyon artışı düşmeye başlayıp, bir süre sonra kontrole alınır da bu konu daha az önem taşımaya başlar. Yoksa şu an yapılan bu artış sonrası, birkaç ay sonra asgari ücret rakamı yine fakirlik sınırı altına düşecektir. Enflasyonun yarattığı zam ahlaksızlığı ve alışkanlığı asgari ücret sonrası kendini yine gösterecektir ama asgari ücretin borsa için çok özel bir etkisini beklemiyorum. Borsamız düşük fiyatlanıyor. Buna neden olan ve devamlı yazdığımız şartlar düzeldikçe borsadaki yükselişler yeni zirve seviyelere doğru yaşanacaktır.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 27.12.2023
    11:04

    Borsada sizlerin de son haberlerden okuduğunuz bazı spekülatör ve manipülatörlerin ters pozisyonlarda yakalandığı haberleri var. Yüksek kredi ile aldıkları bazı hisseler taban taban düştüğü için kredilerini satamıyorlar. Bu nedenle de pozisyonları kurum... Devamı »

  • 27.12.2023
    09:16

    Bank of abd robotlarının bağımlısı olduk! Cuma günü 2 Milyar TL satış fazlası ile haftayı kapatıp, pazartesi günü de noel kutlaması nedeniyle ben yokum deyip, tek işlem yapmayan bank of'un yokluğunda sert bir kayıp yaşadık. Dün tatili bitirip dönen bank of, artı baş... Devamı »

  • 26.12.2023
    09:25

    Aslında Ekim'de zirve yapan BIST sonrası, teknik olarak bir düzeltme beklediğimi ve BIST'in 6700-6500 seviyelerine doğru düzeltme yapabileceğini, bu olursa gayet sağlıklı bir hareket olacağını yazmıştım. Yazılarımı takip edenler hatırlayacaktır. Lakin 7297 seviyesinden borsayı &cce... Devamı »

  • 25.12.2023
    09:20

    Maalesef arka arkaya iki gün içinde yürekleri yakan 12 şehit haberi ile sarsıldık. Altı şehitimizin acısını yaşarken, Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit Operasyonu esnasında altı askerimizi daha kaybettik. Yine anne-babaların, eşlerin, evlatların, kardeşlerin, akraba-arkadaşla... Devamı »

  • 22.12.2023
    09:29

    Birkaç gündür veren Bank of dün bir ara yanlış aklımda kalmadıysa 500 Milyon TL civarı eksideydi. O esnada endeks de eksideydi. Sonra alıma geçti, 850 Milyon TL fazla ile günü kapattı. BIST de 7621 görüp, 7764 seviyesinden kapatmış oldu. Gün i&cc... Devamı »