Bilanço dönemindeyiz dikkatli olun!

24.07.2023 09:17
  •  A 

Yeni ekonomi kabinesi ve faiz artış sürecine girdiğimiz için farklı bir dönem yaşıyoruz. Körfez bölgesi ziyaretleri , yapılan anlaşmalar borsa istanbul için pozitif bir sürecin devam etmesine neden olabilir. Aynı zamanda da Maliye Bakanı Mehmet şimşek'in gri listeden çıkmak için özen göstereceğiz açıklamaları da yabancının borsa istanbul'a olan bakışını pozitif etkileyebilir. Önümüzdeki dönemde yabancı takasının artmaya devam etmesini bekliyorum. Dolar bazında 252 $ seviyesi geçilecek olduğu takdirde, ikili dip formasyonu gereği 278 $ ve üstüne doğru yeni bir yükseliş trendi yaşarız beklentimi koruyorum. TL bazında ise, endeksin 6.750 seviyesini geçmesi halinde, 7.250 ve 7.500 seviyelerini yönelme ihtimali de var. Bugün haftaya alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyorum. 

Ancak 6 aylık bilanço dönemindeyiz. Bilanço dönemi sürprizleri bizleri üzebilir, bazı hisseler için de pozitif ayrışmalar yaratabilir. Bu nedenle bugünlerde biraz dikkatli olmakta fayda var. En azından bilançoların bitmesine kadar %50 nakit pozisyon tedbirli davranış olur kanaatindeyim. Zaten bir düzeltme beklentim olduğunu biliyorsunuz, ama Körfez ülkeleriyle yapılan anlaşmalar bu düzeltmeyi seans içinde yaşamamıza sebep oluyor. Yine de öncesinde hisseler fazlasıyla yükseldiği için, gelecek bilançolar fiyatları karşılamazsa bir anda düzeltmeler yaşanır. Böyle bir düzeltmeye yakalanmamak için dirençlerde zaman zaman realize yapmayı bilmek lazım. Gerekirse sonra direnç üzerinde yeniden pozisyon açılır.

Bu arada tekniklerini uygun gördüğümü hisseleri destek-direnç tablomuzda paylaşmaya devam ediyorum. Özellikle yeni üyelerimiz kırdığı takdirde çanak, fincan kulp, ters omuz baş omuz uyarıları olan paylaşımları yakından takip etsinler. Kırılan dirençler sonrasında üstteki sıralı dirençler yeni teknik hedefler olur. Aynı şekilde, kırılan seviye destek ise, bu takdirde de aşağıya doğru sıralı destekler yeni teknik beklentiler olur. Lütfen benden devamlı alsat teknik analiz öngörüsü beklemeyin, aynı şekilde destek direnç tablomuzu da çok iyi takip edin.

Not: Bugün biraz daha iyiyim. Fizik tedavim sürüyor. Aynı zamanda aranızdan bir doktor arkadaşımızın tavsiye ettiği bir takım yağların karışımını da kaslarımın gevşemesi ve ağrıların azalması için düzenli kullanıyorum. Ayrıca bu yazımı da bilgisayarın dikte özelliğini kullanarak, sesli olarak yazdırıyorum. Böylece klavye kullanmadığım için daha rahatım. Umarım en kısa zamanda iyice atlatmış olurum.

Bu hafta sonu Gökçeada programımız vardı. Cumartesi sabah erken izmir'den yola çıkacağız, kısmetse çarşamba günü geri dönüş yolunda olacağız. Tabii ben gündüz yine paylaşımlarımı sürdüreceğim. Belki çarşamba günü biraz daha az olabilir. Bakalım yolda araç kullanmak kolay olacak mı benim için. Gerçi ilk anda eşim kullanacak, arada ben deneyeceğim.

Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 21.07.2023
    09:02
  • 20.07.2023
    09:24

    Dün endeks eksiye giderken, bir anda Bank of'un 1.7 Milyar TL ye ulaşan alımları ile ciddi bir artı kapanışa dönüştü. BAE ile toplamda 50.7 Milyar Dolar'a ulaşan 13 anlaşma imzalandığı haberi çıktı sonrasında. Beklenti 25 Milyar Dolar civarındaydı. Muhtemelen bu ha... Devamı »

  • 17.07.2023
    09:35

    Filenin Sultanları dün gece 01:30'da başlayan final maçında Çin'i 3-1 skorla yendi ve Milletler Liginde Şampiyon oldu. 03:30 civarı şampiyonluğu görüp sonra huzurla yattım. Kızlarımızı şampiyonlukları ve muhteşem performansları için kutluyorum. Ekonomi... Devamı »

  • 17.07.2023
    00:07

    Yaklaşık on gündür süren boynumun sağından başlayıp, sağ omuz, sağ kol ve sağ dirseğe kadar inen ağrılarım sürüyor. Mouse kullanırken, klavyede yazı yazarken, bir yere yaslandığımda, araç kulanırken çok ağrım oluyor. Bu hafta bel ve boyun mr.larım çekile... Devamı »

  • 14.07.2023
    09:14

    Öncelikli konulardan İsveç'in NATO'ya katılması konusunda Türkiye'nin olur verdiği görüntüsü kesin değil gibi görünüyor! Çünkü Cumhurbaşkanı, süreç belli. Önce AB konusundaki tavırlarını görelim, o... Devamı »