Yine Bankalar Piyasayı Çevirdi!

24.03.2023 09:21
  •  A 

TCMB haftalık politika faizlerine dokunmayarak %8.50 seviyesinde sabit bıraktı. BIST ne yapacağı konusuna karar veremezken bankalarda yaşanan alımlar, hisse bazlı yükselişleri de beraberinde getirdi. BIST bu sayede 5061 seviyesinden kapanmış oldu. Gece çok sayıda hisse tekniğini paylaştım. Tablolarımızda görebilirsiniz. Bugün de benzer ayrışmalar olabilir. Ama ağırlıklı kamu alımları yaşanırken, yabancı takası seviyesi ise %28.91 ile kısmi bir düşüş gösteriyor. 

Seçimlere giderken bazen benzer alımları görürken, bazen de genelde ya da hisse özellerinde sert alım-satımlarla karşılaşabiliriz. Ama çok önemli bir seçime gidildiği için, belirsizlik risklerini göz artı etmeden, gerektiğinde oluşan karları realize etmeyi bilmek lazım. Yooksa gördüğünüz gibi, gayet iyi yükselen hisseler bir anda geri de gelebiliyorlar.

Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta sonu dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 23.03.2023
    11:59

    NOT: Yazıyı 09:43'de yanlışlıkla ilk önce duyuru paneline yollamışım! ECB 50, FED 25 baz puanlık artış yaptı. Her iki merkez bankasının başkanı da enflasyon vurgusunu tekrarladılar. Önceliklerinin enflasyon olduğunu söylerek faiz artışlarını yaptılar. Sadece, son gelen veriler... Devamı »

  • 22.03.2023
    09:51

    Banka batışları sonrası piyasa beklentilerinde bir ay önceye göre ciddi değişiklikler oldu. Öncesinde 50 baz puanlık artış konusunda genel bir beklenti vardı. Banka batışları yaşanınca, bu ortamda FED faiz artışını göze alamaz düşüncesi hakim oldu ve beklentiler pas ge&... Devamı »

  • 21.03.2023
    09:47

    Dün gece 00:20 civarı evdeydik. O yüzden duş, valizlerimizi boşaltma falan geç yattık. Sabah da kedi köpeklerimizi besleme derken ekran başına az önce oturdum. Kısa bir yazı olacak. Cuma ve dünkü kapanışlar BIST için kötü olmuş. Önceki y... Devamı »

  • 17.03.2023
    09:35

    Avrupa Merkez Bankası ECB Credit Suisse'nin olası iflas riskine aldırmadı ve önceden açıkladıkları gibi 50 baz puanlık faiz artışını açıkladılar. Şimdi gözler önümüzdeki hafta FED'de olacak. Eğer FED de, aynı tutumu gösterecek olursa, başka banka b... Devamı »

  • 16.03.2023
    09:38

    Tam ABD'den üç banka ile bu kriz aşılacak mı derken, AB'den Credit Suisse de iflas mı ediyor endişesi patlayınca, Avrupa ve ABD'de sert satışlar yaşandı. Sabah da Asya piyasalarında sert kayıplar görülüyor. Bugün ECB(Avrupa Merkez Bankası) faiz kararın... Devamı »