BIST Değişimlerle Yoluna Devam Ediyor!

21.12.2022 09:28
  •  A 

Son dönem BIST'i yukarı taşıyan bankacılık sektörü dün arka arkaya devre kesici yediler. Adeta çakıldılar. Xbank kırarsa hızlanır dediğim 5102 seviyesini kırdığı gibi 5438'e bir günde yükseldi. Dünkü kar satışlarında ise yeniden 5081 seviyesi ile 5102 diye dikkat çektiğim yerin altına da indi. Bankalarda yaşanan bu realizasyonlar endeksi gün içinde bir çok kez eksiye döndürse de, öncesinde olduğu gibi sektör değişimleri BIST'i yine yukarı taşıdı. Ulaştırma, kozalar, tuprs, bımas, froto, ilk aklıma gelen endeks destekçileri oldular. Bu destekle bir ara büyük kısmı taban olan, ya da tabana yakın olan bakalar da 5102 seviyesinin üstünde kapatmayı başardılar. Xbank kapanışını 5184 olarak gerçekleştirdi. 5102 seviyesinin üstünde kalması halinde onlar da yükselişe devam edebilirler. Ama önce 5102, sonra da 4909 seviyelerinin altına inmeleri halinde bankalarda satış baskısı artar. 

Neyse, kısacası BIST yükseliş trendinde kalmaya devam ettiği müddetçe, bugün bu sektör ve hisseler, yarın diğer sektör ve hisselerle yükselişine devam edecek gibi duruyor. Bizler için önemli olan zaman zaman bu hisse değişimlerine uymayı bilmek. Böylece paritelerle daha da çok getiri sahibi olma imkanı bulunur. Bugün için yükseliş trendinin desteği olarak 5184 seviyesini görüyorum. Bu seviyenin altına iner, sonra sırası ile 5154 ve 5040 desteklerini kıracak olursak, işte o zaman yeniden yükseliş trendinin altına iner ve daha derin satış riskleri yaşayabiliriz. Bu olmadığı müddetçe, değişimlerle yükseliş sürmeye devam ediyor. Ancak yine de yükselişte uyardığım 5600 seviyelerine dikkat etmekte yarar var. Sonuçta kar realizasyonu için artık sebep aramaya gerek yok. Her an her seviyeden gelebilir. Zaten yapılıyor da. Gün için de kaç kez eksiye inen endeks ve hisseler görüyoruz. Ama sonra yine artıya geçince sağlıklı bir teknik düzeltmeye dönüşmüyor. Bu durum dikkat çektiğim  desteklerin kırılması ile bozulur. Ama destekler kırılmadan değişimlerle benzer şekilde yükseliş sürebilir. 

Tekniklerine göre bu değişimlere katılabilecek hisseleri teknik tablolarımızda paylaşmayı sürdürüyorum. Teknik düzeltme olmadan yeni öngörü sayım çok artmaz. Temkinli sayıda kalır. Ama DD Tablosu da sizler için çok önemli ve yararlı bir tablodur. Önceki günlerden bugüne doğru DD Tablosunda paylaştığım hisselere dikkat ederseniz, ciddi yükselişler yaşamış olanları görebilirsiniz.

Bakalım bu durum daha ne kadar sürecek göreceğiz. Ama şu an için yükselişin keyfini sürmeye devam edin.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 20.12.2022
    09:34

    BIST şimdi de bankalarla yoluna devam ediyor. Zaten yükseliş sürecek, yeni zirveler görülecekse bunun banka sektörü hisselerinin dahil olması ile olacağını yazıyordum. Bu nedenle xbank 'ın 4909 ve 5102 dirençlerine dikkat çekmiştim. Kırılırsa sert y&uu... Devamı »

  • 19.12.2022
    09:22

    Geçen hafta kamu-özel bankalar da destek çıkınca BIST olarak perşembe günü 5300 seviyesi görüldü. Ama sonra kar satışları ile gevşedik. Lakin cuma günü bankalar, petkm, otomotivciler, gıda-perakendeler yine destek atınca, 5214 seviyiyesinde yine ... Devamı »

  • 16.12.2022
    09:43

    Hep yazıyorum, teknik sağlıklı bir düzeltme yaşarsak bizim ve piyasa için çok iyi olacak diye. Ama bu olmazsa, dün ve öncesinde de çok kez yaşandığı gibi bir anda satışlar gelmeye başlayacak, hisseler gördükleri fiyatlara göre %5-%7 düşüşl... Devamı »

  • 15.12.2022
    09:20

    Dün İmamoğlu'na 2.7 ay ve bu süre boyunca da siyasi hak mahrumiyeti yönünde çıkan mahkeme kararı tüm gündemleri geriye attı. Türkiye bir anda seçim gündemine girdi. Piyasalar böyle bir karar çıkabilir rahatsızlığı ile gerilince BI... Devamı »

  • 14.12.2022
    09:26

    Öncelikle gözler bugün Powell'da olacak. FED faizde ne karar alacak ve başkan faiz süreci için neler diyecek! ÜFE beklentiden yüksek ama tüfe daha düşük gelince ABD piyasaları bir anda çoştu ama sonra 34918 seviyesine çıkmış olan ... Devamı »