Hepinize İyi Bayramlar!

08.07.2022 09:21
  •  A 

Mübarek Kurban Bayramının tüm İslam alemi ve hepimiz için sağlık, huzur ve refah getirmesini dilerim. Tüm sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirin.

Borsalara gelince ise, içeride dışarıda malum gelişmeleri ve riskleri biliyorsunuz. Bugün ABD tarım dışı istihdam verisi gelecek. Beklenti 250 bin kişi. Bu ve üstünde veri FED'in  faiz artışına destek olur. Beklentilerin önemli bir sayıda altında kalması ise, acaba FED daha düşük faiz artışı ile yetinir mi umudunu güçlendirir. Benim görüşüm FED'in temmuz toplantısında en az 75 baz puanlık bir artış yapması yönünde. Bu beklentim nedeniyle ons altın ve ABD borsalarında baskı sürecektir. Olası yükselişler sonrasında yeniden satışların gelmesini ve Dow.J.'un 30000 altını görme riskinin yüksek olacağı görüşündeyim.

BIST için ise, aslında çok iskontolu olduğumuz bir gerçek. Lakin alınan kararlar çok güçlü olan şirketlerimizin bile bilançolarını baskılayabilir. Hala doğrudan değil de, dolanbaçlı yollara çıkan kararlar almaya devam ettiğimiz  için kurlarda yükseliş baskısı ve yabancıların da borsada satışları sürüyor. BIST için tehlikeli seviyelerden kurtulabilmemiz için sırası ile 2427 - 2457 - 2475 - 2500 seviyelerinin üstüne çıkmamız lazım. Ama iki gündür gelen tepkilere rağmen hala ilk direnç seviyesinin bile altındayız. Bu durum risk içeriyor.

Üstte kalırsak ne ala. Ama yeniden düşüş başlar ve 2346 desteğinin altına inecek olursak, bu takdirde genele yayılan bir satış dalgası daha gelmesi çok güçlü bir risk olur. Bu riskin olası alt destek seviyelerini teknik paylaşımlarımdan görebilirsiniz.

Uzun bir bayram tatili olacağı için, bu sürecin belirsizliklerinden çekindiğimden, izlemede kaldığımı görüyorsunuz. BIST riskli seviyelerin üstüne çıkmadığı için yeni öngörü konusunda sakin olmak istediğimden böyle davranıyorum. Yine de teknik olarak olası hareketlenme ihtimali olan hisseleri destek-direnç tablomuzda paylaşıyorum. Benden cesur olanlar, dirençleri kırılan hisslerde üst direnç hedefleri için alım deneyebilirler. Lakin destekler kırıldığı zaman da alt desteklere doğru düşüşlerin gelebileceğini bilerek bu kararlarınızı almak gerekir.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.

NOT: 10:15'de Ekotürk TV skype bağlantısı üzerinden sevgili Perihan Tantuğ ile bayram öncesi son görüşmeyi yapacağız. Konuları ve görüşlerimizi izlemek için bekleriz. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 07.07.2022
    09:35

    Bayram süresince kredi faizi ödemek istemeyenlerin takas sürelerini düşünerek haftanın ilk iki günü yaptıkları satışlar ve bu satışlar gelir düşüncesi ile kredi taşımayanların da öncesinde ellerindeki hisseleri olası düşüş riski yüz&uu... Devamı »

  • 06.07.2022
    09:42

    Ben bugün günün artı kapanmasını bekliyorum. Ama yine de 2346 desteği çok önemli. Eğer bu destek aşağıya kırılacak olursa, bu takdirde destek-direnç tablosunda yer verdiğim alt desteklere inme riski artar. Emtialarda düşüşler sürüyor. Gelişm... Devamı »

  • 05.07.2022
    09:42

    Dün haziran ayı TÜFE ve ÜFE verileri açıklandı. TÜFE'de yıllık %78.62 ve ÜFE'de %138.31 seviyelerine ulaşmış olduk. Bu sayede enflasyonu ve faizleri düşürme söylemi ile çıktığımız yolda, iddia edilenin çok üzeri enflasyon ve f... Devamı »

  • 04.07.2022
    09:27

    Bir süre tekniklere odaklanarak kararlar almak daha doğru olabilir. Çünkü açıklanan kararlar, tedbirler temel analiz beklentilerini etkileyebiliyor. Beklenti sürelerinin ötelenmesine neden olabiliyor. Bu yüzden teknik analizi daha çok kullanacağımız... Devamı »

  • 01.07.2022
    09:37

    Dün kayıplar sonrası endeksin 2367'den tepki alımları ile toparlandığını gördük. Ama bence yaşadığımız satış baskısı bitmedi. Yurt dışı için de bu risk sürmeye devam ediyor. Ki, bugün de yurtdışı borsalarda eksi vadeliler görüyoruz. BIST ve bizim pi... Devamı »