Teknik Desteğe Dikkat!

06.07.2022 09:42
  •  A 

Ben bugün günün artı kapanmasını bekliyorum. Ama yine de 2346 desteği çok önemli. Eğer bu destek aşağıya kırılacak olursa, bu takdirde destek-direnç tablosunda yer verdiğim alt desteklere inme riski artar. 

Emtialarda düşüşler sürüyor. Gelişmiş ülkeler için resesyon riskinin yüksek olduğunu düşündüğüm için, özellikle petrolde 100$ altında 80$ seviyelerinin görülmesini bekliyorum. Bu durum gerçekleşirse bizim enerji faturamız ve enflasyon baskısının azalması için olumlu olur. Ama tabii kurda yükseliş ve yeni zirveler yaşanmazsa!

Bu arada ben demirçelik için düşüşlerin sonlarına yaklaşıldığını düşünüyorum. Bu nedenle, yaşanırsa ek %10 bir düşüşün maksimum seviye olacağını, ama bu fiyatlar da dahil, bu marj içinde her an alımların başlayabileceği görüşündeyim.

Tabii yeni düzenlemelerle işleyen şirketleri daha da zora sokacak, karlarının erimesine neden olacak kararlar alınmaya devam ederse, bu takdirde gördüğünüz gibi en güçlü ve beklentisi en yüksek şirketlerde dahi düşüşte öncü olduğunu görmeye devam ederiz. 

Yabancının devamlı satış yönünde olduğu bir borsada, mevcut para BIST'i yukarı çekmek için yeterli olmuyor. Bu yüzden hisse bazlı ayrışmalar daha çok oluyor. Bundan sonra da BIST düşerken de, yükselişe geçtiğinde de, çok daha hızlı yükseliş yaparak ayrışacak hisseler olacaktır. Tekniklerini gördükçe bu hisselere dikkat çekmeye devam edeceğim.

Bugün olası düşüşler halinde yeni öngörülerim gelmeye başlayabilir. Umarım BIST bizi daha fazla üzmeden tepki alımları ile toparlanmaya başlar.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 05.07.2022
    09:42

    Dün haziran ayı TÜFE ve ÜFE verileri açıklandı. TÜFE'de yıllık %78.62 ve ÜFE'de %138.31 seviyelerine ulaşmış olduk. Bu sayede enflasyonu ve faizleri düşürme söylemi ile çıktığımız yolda, iddia edilenin çok üzeri enflasyon ve f... Devamı »

  • 04.07.2022
    09:27

    Bir süre tekniklere odaklanarak kararlar almak daha doğru olabilir. Çünkü açıklanan kararlar, tedbirler temel analiz beklentilerini etkileyebiliyor. Beklenti sürelerinin ötelenmesine neden olabiliyor. Bu yüzden teknik analizi daha çok kullanacağımız... Devamı »

  • 01.07.2022
    09:37

    Dün kayıplar sonrası endeksin 2367'den tepki alımları ile toparlandığını gördük. Ama bence yaşadığımız satış baskısı bitmedi. Yurt dışı için de bu risk sürmeye devam ediyor. Ki, bugün de yurtdışı borsalarda eksi vadeliler görüyoruz. BIST ve bizim pi... Devamı »

  • 30.06.2022
    09:33

    Alınan yeni kararlarla şirketlerin karlarında azalma riskleri, etkilenmeyeceğiz TL kredi kullanmıyoruz, nakitimiz bol nasılsa diyen şirketler için de döviz sattıracak yeni tedbirler gelebilir endişeleri, kamu bankaları için beklenti fiyatlarında çok sert düşüşler ... Devamı »

  • 29.06.2022
    16:14

    Endeks için 2466 önemli bir destek seviyesi. Buradan alım tepkileri gelebilir. Ama eğer bu destek de aşağıya kırılırsa, ikinci alt destek grubuna düşeriz. O zaman düşüş daha da derinleşebilir. Bu nedenle şimdilik izlemede duruyorum. Duruma göre yeni alım öngö... Devamı »