Şahin FED Riski Fiyatlaması Başlayacak mı?

07.01.2022 09:38
  •  A 

FED tutanaklarında bir an önce faiz artışına başlanmalı yönündeki açıklamalar ons altın, kripto paralar ve kısmen de gelişmiş borsalarda satışlar getirmiş durumda. Bu durum tam da dünyada ikinci en büyük kripto madenciliği yapılan ülke Kazakistan'daki karışıklıklara denk gelince, Kriptolarda satışlar çok daha yüksek oldu. Borsalarda ise şimdilik sınırlı. Dow J.'da 36000 seviyesi kırılacak olursa satışlar 35700-35600 seviyelerine doğru artabilir. Bu çapta bir realizasyon çok derin değil. Asıl FED'in faiz artışı süreci başladığında şu anki seviyelerden %10 - %15 arasında ilk anda bir düzeltme bekleniyor. Böyle bir düzeltme FED faiz artışlarına denk geldiği zaman gelişmekte olan ülkelerin kurlarında yükseliş, borsalarında da satışların aynı şekilde görülmesine neden olabilir.

Ancak, biz BIST olarak ciddi düşük fiyatlandığımız ve uzun süredir de yabancı hep çıktığı için, günü gelip de FED faiz artışları nedeniyle borsalarda satışlar yaşanacak olursa, BIST ilk anda buna uysa da, sonrasında pozitif ayrışma yapacağı görüşündeyim. Şirketlerimizin karlılıkları gayet iyi iken, gelecek olan yıl sonu bilanço karlarının da daha iyi gelmesini bekliyorum. Bu da hisse fiyatlarında düşüşten çok yükseliş potansiyelinin daha güçlü olacağı görüşümü destekleyecektir.

Bugün de güne alıcılı başlanmasını bekliyorum. Olası teknik seviyeleri destek-direnç tablomuzdaki paylaşımlardan görebilirsiniz. Hisse bazlı ekstra kazançlı ayrışmalar görülmeye devam edecektir. Tekniklerinde dikkat çeken hisseleri de tablolarımızda bulabilirsiniz. Yalnız özellikle yeni üyeler için bir kez daha dikkat çekmek istiyorum! Destek-Direnç Tablosunda kırılan destekler ise, alttaki sıralı destekler olası düşüş seviyelerini, yok eğer kırılan dirençler ise, üsteki sıralı dirençler yükselişin devam edebileceği yukarıdaki olası fiyat seviyelerini gösterir.

Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta sonu dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 06.01.2022
    09:22

    ABD Merkrez Bankası FED, enflasyonun kalıcı olmaya başlaması endişesi ile beklenenden daha erken bir faiz artışına işaret etti. Bu durum ABD borsaları başta, kar satışlarının gelmesine ve ABD 10 yıllık faizlerinin hızla %1.74 civarına yükselmesine neden olmuş görünüyor. Teknik ih... Devamı »

  • 05.01.2022
    09:41

    Borsalarda alım iştahının yurt dışı ve BIST'de sürdüğünü görüyoruz. Bizim için BIST önemli. 1978 seviyesinde bollinger direnci var. Bu seviye geçilecek olursa sonraki sıralı dirençleri Destek-Direnç Tablosunun ikinci seviye diren&cce... Devamı »

  • 04.01.2022
    09:20

    Dün açıklanan enflasyona göre TÜFE aylık % 13,58, yıllık; %36.08, ÜFE ise, aylık % 19.08, yıllık ise % 79.89 açıklandı. Yani faiz sebeptir, enflasyon sonuç tezine uygun zolama politika faizi indirimi yapmanın, istenildiği gibi enflasyonu da, faizleri de indir... Devamı »

  • 03.01.2022
    09:24

    Saat 10:00'da TÜİK tarafından açıklanacak Aralık ayı enflasyonu ile 2021 enflasyonu kapanmış olacak. Ben de dahil, % 30'lar düzeyinde yıllık enflasyon beklentisi yüksek. Aylık rakam çift haneyi de bulabilir. Maalesef kurların bu şekilde yükselişi zamları ka&... Devamı »

  • 31.12.2021
    09:39

    2020 sonrasında 2021 yılını da ülke olarak ciddi sıkıntılar içinde bitirmek üzereyiz. Ama maalesef ekonomi ve finans alanında çok ciddi belirsizliklerle yeni yıla girmek üzereyiz. 3 Ocak'da enflasyon açıklanacak. % 30'lar civarında ciddi bir enflasyon ile ... Devamı »