ABD Enflasyonu FED'i Şahinleştirecek Mi?

09.12.2021 09:35
  •  A 

Yarın gelecek ABD enflasyonunda yükselişin sürmesi halinde FED varlık alımını azaltma hızını arttırabilir. Bu durumda 2022 için beklenen sonlandırma bir kaç ay öncesine çekilmiş olur. Bu durumda 2022 yılında beklediğim faiz artışı süreci de ilk çeyrek sonuna çekilebilir.

Dünya genelinde pandeminin yarattığı emtia zamları enflasyonları yukarı çektiği için her taraftan faiz artışı kararları alındığını görüyoruz. Biz ise, enflasyonumuz artmasına rağmen faiz indirimlerinin devam edeceğini Cumhurbaşkanımızın ağzından bir kez daha duyduk. Bu nedenle de faiz toplantısı Aralık ayı için de önemini koruyor. Bakalım faizlerde ne yapılacak göreceğiz. Eğer indirim yapılırsa, kurlarda yeni zirve beklentilerimi biliyorsunuz. Pas geçilse daha yaratılan indirim beklentisi hemen kaybolmayacağı için, kurda fazla bir gevşeme beklemiyorum.

BIST için tekniklerden rahatsız olmaya başladım. Bir düzeltme yaşansa çok daha sağlıklı olacak. Ama bu şekilde de gideceğe benziyor. O yüzden yeni öngörülerde çok zorlanıyorum. Görüyorsunuz sert yükselen bir takım hisselerde alıcı gelince bir anda aynı sertlikte geri gelişler-düşüşler de yaşanabiliyor. Neyse gördüklerimi paylaşmaya devam edeyim, sizler tekniklere göre kararlarınızı alırsınız. Ama artık kısmen nakit de tutmak tedbirli olacaktır görüşündeyim. Bankalarda da yükseliş görüntüleri var. Onlar da oyuna girecek olursa, BIST yeni TL zirveler yapacaktır. Tekniği en uygun banka olarak ısctr'yi görüyorum. 

Sizler temkini elden bırakmadan, destekler kırılacak olursa kar satışlarını planlayıp yükselişe katılabilirsiniz.

NOT: Yarın tüm gün ekran başında olmayacağım. İstanbul'a gideceğiz. Kısmetse Pazar gece döndüğümde ekrana bakarım diye düşünüyorum.

10:00'da Ekotürk Tv. skype bağlantım var. Sevgili Perihan Tantuğ ile gündemi konuşacağız. Bekleriz...

Hepinize sağlık, bol kazanç ve şimdiden iyi bir hafta sonu dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 08.12.2021
    08:56

    BIST'in ve hisselerin TL bazında ısrarlı yükselişleri artık stres yaratmaya başladı. Bir çok hissede uzun süreli süren yükseliş ciddi direnç seviyelerine vardı. Hatta bazılarında teknik direnç de kalmadı. Ama hala ısrarlı alınanlar var. Bazıları ise g&oum... Devamı »

  • 07.12.2021
    09:16

    Bugün İzmir'de hala gün doğmadı diyebilirim! Hava çok kapalı. Durup, durup bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyor. Neyse, yağmur da şart. Yoksa kuraklık çok daha kötü sonuçlar doğuruyor. Yağışlar bereket getirsin diyorum. Değerli Üyeler, yazıları... Devamı »

  • 06.12.2021
    09:09

    Günaydın, iyi haftalar. Gece paylaşım yaparken, laptopum kilitlendi. Gece sorunu çözemeyince sabaha bıraktım. Yine ağır çalışıyor. Ancak açabildim. Hemen kaldığım yerden paylaşımlarımı tamamlamaya çalışacağım. Bu nedenle beklenti yazım olmayak. Moody'... Devamı »

  • 03.12.2021
    09:28

    Giden Ay Zam, Gelen Ay Zam! Faiz-kur politikası değişimi sonrasında 2021 yılına girdiğimiz ilk iş günü 7.44 olan dolar kuru, şu an için 13.65'e dayandı. Yani bir yıllık kur artışı yaklaşık % 83! Faizleri düşürelim diye yarattığımız bu durumun her yerde... Devamı »

  • 02.12.2021
    09:29

    Beklenen bir gelişme gerçekleşmiş oldu. Sürpriz olmadığı için piyasaya bir etkisini beklemiyorum. Ama yeni bakan sonrasında yeni faiz indirimlerinin sürmesini bekliyorum. Ülke enflasyona rağmen bir tezin denemesine sahne oluyor. Umarım haklı çıkarlar. Ama sadece ş... Devamı »