Yeni Varyant Korkusu Var!

26.11.2021 09:44
  •  A 

Yeni bir varyantın aşılı olanları, hastalığı geçirmiş olanları bile ağır hasta yapabildiği uyarıları yapılıyor. Asya piyasaları bu endişenin ortaya çıkması ile satıcılı kapanışlar yapmış. Avrupa'da da Avusturya, İtalya, Portekiz gibi ülkelerde kapanma kararları var. İngiltere çok sayıda ülke ile giriş-çıkışları durdurmuş. 

Maalesef dikkat etmez isek pandemi kendini unutturmayacağa benziyor. Bu gelişmeler nedeniyle BIST de güne satıcı başlayacaktır. Özellikle ulaştırma, turizm hisselerinde satışlar bekleniyor. Pandeminin artması insanların hastaneye gitmelerini azaltıyormuş. Bu nedenle hastaneleri de olumsuz etkilemesi beklentisi var. Fakat ilaç ve ilaç türevi şirketlerinin, ilaç dağıtıcılarının öne çıkması bekleniyor. Ecılc, deva, selec, rtalb gibi hisseler olumlu etkilenebilirler. 

Kavala Duruşması Var!
              Bugün Kavala'nın duruşması var. Beraat kararı çıkarsa piyasalara pozitif bir etki yaratabilir. Açıkçası piyasanın içinde olduğu stresi yüksek bu ortamda ben beraat kararı çıkabilir diye düşünüyorum. Eğer bu yönde karar çıkmazsa, Avrupa'dan bir takım baskılar yine artacaktır. Bakalım mahkeme ne karar verecek göreceğiz.

Kısacası bugün güne sıkıntılı başlayacağız. Kapanmalar petrol fiyatlarını düşürürken, ABD tahvil faizlerinin de sert düşmesine neden olmuş. Bu ortamda FED ters süreci hızlandıramaz diye düşünüyorlar. Aynı sebeple güvenli liman görülen ons altında kısmi yükseliş var. Ben ülkelerde çok uzun sürmeyecek bir kapanma tepkisi olur ve atlatılır diye umuyorum. Ama kapanma kararlarının başka ülkelerde de alındığını görebiliriz.

BIST satıcılı başlar ama öyle de devam eder mi emin değilim. Son dönem yaşanan alım iştahı açılıştaki düşüş sonrası yeniden ortaya çıkabilir. Ama normalde teknik olarak genel bir düzeltme sağlıklı olur görüşündeyim. Bu bahane ile düzeltme yapar mıyız göreceğiz.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim. İyi hafta sonları...


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 25.11.2021
    09:31

    Körfez'de uzun zamandır ilişkilerimiz gergin olan BAE vilahd prensi dün ülkemizi ziyaret etti ve karşılıklı heyetler arası görüşmeler sonrasında hemen hemen her alanda 10 Milyar Dolar'a varan anlaşmalar imzalandı. Abudabi Borsası ile BIST ve iki ülkenin Varlık F... Devamı »

  • 24.11.2021
    09:38

    Faiz konusunda Cumhurbaşkanının açıklamaları sonrası gördüğünüz gibi tüm piyasa ayarları dağılmış durumda. Dolar kuru dün bir günde 11.35 - 13.49 arası yükseliş yaşadı. Şu anda da 13.15 civarında bulunuyor. Kurdaki bu hareket tepeden tırnağa herşeye zam... Devamı »

  • 23.11.2021
    17:14

    Döviz Alacaklı Şirketler; Sahol, Sıse,Asels, Dohol, Gsdho, Doas, Kozal, Kozaa, Ipeke, Deva, Alark, Ecılc, Algyo, Ozkgy, Prkme, Ttrak, Eczyt. Yurt Dışı Gelirleri En Yüksek Şirketler; Thyao, Vestl, Froto, Vesbe, Verus, Arclk, Otkar, Alark, Cımsa, Brsan, Cc... Devamı »

  • 23.11.2021
    09:36

    Sayın Cumhurbaşkanı, ''Ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz'' diyerek, faiz ve kur politikasının bilinçli bir plan-programın parçası olduğunu açıkladı. Düşük faiz ile yatırımları teşvik edeceğiz. Karşılığında artan kurlar da cari dengemizi olumlu y&o... Devamı »

  • 22.11.2021
    09:26

    BBVA'nın Garanti hisseleri için yaptığı gönüllü geri alım teklifinden sonra, bir geri alım başvurusu, ama bu sefer zorunlu geri alım başvurusu Koç Holding'den geldi! Kchol, YKB'daki Unicredit'e ait %18.37'lik payı devir alınca, % 50 üstüne &... Devamı »