Bilanço Beklentileri BIST'i Tutuyor!

13.10.2021 09:46
  •  A 

FED başkanlarından varlık alımlarının azaltılması için gereken şartların oluştuğu yönünde açıklamalar gelmeye başladı. Bugün ABD'de TÜFE, yarın da ÜFE verileri gelecek. Olası veriler FED'in kararlarını etkileyecek içerikler taşıyabilir. Yüksek gelirse Kasım'da varlık alımı tutarları azaltılmaya başlanabilir. Düşük enflasyon verisi halinde FED biraz daha zaman kazanır. 

Dünya genelinde kömür, enerji fiyat artışları, tır eksikliği, çip sorunları ciddi etkili olmaya başladı. FED bunların hepsini dikkatle takip edecektir. Ama benim FED konusundaki görüşüm aynı! Yani yıl bitmeden varlık alımlarının azaltılmasının başlamasını bekliyorum. 2022 ortasına doğru da faiz artışlarının ilkini görebiliriz düşüncesindeyim.

Bu kapsamda 21 Ekim TCMB Para Piyasası Kurulu toplantımızda yapılacak bir faiz indirimini doğru bulmayacağımı, yapılırsa kurlarda yükselişe neden olacağını düşündüğümü söyleyebilirim. Nitekim, bu kapsamdaki açıklamalar nedeniyle kurlarda zirveleri görmeye devam ediyoruz.

Tüm bunlara rağmen, gördüğünüz gibi hisse bazlı hareketler sürüyor. Bu durumun sürmesini bekliyorum. Teknik paylaşımlarımı, fiyat revizelerimi dikkatle takip etmenizde yarar görüyorum. Endeks olarak bir şey söylemek istemiyorum. Görüyorsunuz, artı yada eksi başlasak da, sonra çok dar bir aralıkta takılmasına rağmen, çok sayıda hissede ciddi ayrışmalar görülebiliyor. Endeksi öne çıkartıp, kafa karıştırmaya gerek görmüyorum. Sizler bu dönem öncelikle hisselere bakın derim.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.

NOT: 17:30'da Ekotürk tv. skype bağlantısı üzerinden, sevgili Özlem Karakullukçu ile gündemi değerlendireceğiz. Bekleriz...


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 12.10.2021
    09:36

    Dün yapılan kabine toplantısı sonrası cumhurbaşkanı Suiye'ye yönelik önemli açıklamalarda bulundu. "Suriye'den ülkemize yönelik saldırıların kaynağı mahiyetindeki kimi yerler konusunda artık tahammülümüz kalmamıştır. Polislerimize yönelik s... Devamı »

  • 11.10.2021
    09:35

    ABD'den gelen Eylül ayı tarım dışı istihdam verisi beklentinin çok altında kalarak, 194.000 kişi geldi. Beklenti 500.000 idi. Ama buna karşılık işsizlik ise, % 5.1 beklenirken, % 4.8 olarak geldi. Bir önceki ay işsizlik rakamı % 5.2 idi. FED için asıl kriter tam istihdam ... Devamı »

  • 08.10.2021
    09:24

    Günaydın. Beklenti yazılarımın içeriklerini zaten biliyorsunuz. Dün İzmir'e geç döndüm. Gece çalışma gücü bulamadım. Sabah 08:00'de de Ekotürk tv. Cenker Karakadılar ile skype bağlantım vardı. Bahçedeki köpeğimiz ve bah&... Devamı »

  • 06.10.2021
    09:13

    Dünden farklı özel bir beklenti yok. Pandemi, enerji, Çin kaynaklı emlak riskleri, çip sorunu, gelişmiş ülke borsalarında realizasyonlar sürüyor. İçeride, enfasyondaki artış TCMB'nın çekirdek enflasyonu kriter yapmasından sonra, faiz ve ku... Devamı »

  • 05.10.2021
    09:27

    Dün açıklanan TÜİK Eylül ayı TÜFE verisinde enflasyondaki artışın sürdüğü görülüyor. Geçen ay % 19.25 olan TÜFE, Eylül'de % 19.58'e yükselmiş. Son kur artışlarının, doğalgaz-petroldeki fiyat artışının ve dün ... Devamı »