Teknikleri Çok Zorlamamak Lazım!

24.05.2021 09:37
  •  A 

Tekniklerine göre pozitif ayrışmalar yapacak hisseler yine olacağı bir hafta olmasını bekliyorum. Ama yine de teknik dirençler kırılmadan üstte yer alan dirençleri zorlamamak doğru olur. Yani dirençte vermek, sonrasında kıracak olursa daha yukarıdaki dirençleri hedefleyerek gerekirse üstten almak bana göre daha doğru bir hareket olur. Kısacası bu hafta kar satışlarının biraz daha güçlü olabileceği bir hafta olmasını bekliyorum. Çok az sayıda tekniği pozitif hisse gördüm. Bu satış baskısının daha yüksek olacağını işaret ediyor.

Ülkede son dönem yaşananları görüyorsunuz. Kimler hakkında ne iddialarla yayınlanan videolar var. PKK'nın ikinci adamının gizli tanıklığı ile Genel Kurmay Başkanı ve ordu komutanlarını hapse attığımızı, 4-5 yıl sonra ancak görülen davalarında suçsuz olduklarını anlayabildiğimizi düşünürsek, bu yaşananlar bakalım nelere sebep olacak ve bakalım gerçekler neler anlayabilecek miyiz?

Olası teknik pozitif hareket görebileceğimiz hisseleri paylaştım. Ama genelde satış baskısı beklediğim bir hafta ve güne başladığımız uyarısını yapmak istiyorum. Endeksin destek ve direnç seviyelerini dikkatle takip edin derim.

Hepinize sağlık ve bol kazançlı bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 21.05.2021
    08:36

    BIST dışarıda yaşanan düşüşü daha hafif atlatıyor diyebiliriz. Bunda banka hisselerinin pozitif etkisi var. Banka hisselerinin teknikleri pozitif görüntü veriyor. Satışlar karşılanıyor ve yukarıdaki gapleri kapatmak isteyen hareketler görüyoruz. Zaten ilk gapl... Devamı »

  • 20.05.2021
    09:31

    19 Mayıs tatilindeyken yurt dışı piyasalar ciddi hareketler yaptılar. FED tutanaklarında üyelerin büyüme ve enflasyon artışı nedeniyle, sonraki toplantılarda varlık alımlarının azaltılması tartışılabilir yönünde ciddi görüşler belirtmişler diye anlaşılınca borsalar... Devamı »

  • 18.05.2021
    09:29

    ABD FED Başkanlarından yapılan, yüksek enflasyon nedeniyle varlık alımlarının azaltılmasını konuşma zamanı olmadığı, enflasyondaki yükselişin geçici olacağı yönündeki açıklamalar sonrasında ABD borsalarında pozitif bir hava var. Benzer durumun BIST için de ol... Devamı »

  • 17.05.2021
    09:14

    Bir süredir ABD'nin büyümesinde ciddi hızlanma olacağını ve bu nedenle de enflasyonunda görülecek artışların FED para politikalarını baskılayacağı uyarılarını yazıyordum. ABD'de gelen Nisan ayı TÜFE'si % 3.6 olan beklentinin de üstünde % 4.2 geldi.... Devamı »

  • 12.05.2021
    08:55

    Bugün ABD enflasyon verisi açıklanacak. Enflasyonun ABD için önümüzdeki günlerde risk olacağını uzun süredir yazılarımda belirttiğimi biliyorsunuz. İnsanlar pandemi nedeniyle evlerine kapanmıştı. Son dönem ABD'de dahil yoğun bir aşılama sürec... Devamı »