BİST Düşmek İstemiyor!

21.05.2021 08:36
  •  A 

BIST dışarıda yaşanan düşüşü daha hafif atlatıyor diyebiliriz. Bunda banka hisselerinin pozitif etkisi var. Banka hisselerinin teknikleri pozitif görüntü veriyor. Satışlar karşılanıyor ve yukarıdaki gapleri kapatmak isteyen hareketler görüyoruz. Zaten ilk gapler kapanmıştı. Sırada daha üstte yer alan ve destek direnç tablomuzda görebileceğimiz gap boşlukları var. Umarım kapatırlar. Eğer bankalar üstte yer alan gapleri kapatacak olursa, BIST oldukça iyi bir yükseliş yapmış olur. Ama bu sefer de bankalar yarışabilirler. Yani yine tüm hisselerde yükseliş olmayabilir. Öncesinde yükselenler şimdi seyirci kalabilirler.

Ama yine de temkinli olmaya devam edin. Çünkü bankalar pozitif teknik görüntüler vermekle birlikte, stochastic indikatörleri ise aşırı alım seviyelerinde, yani dirençlerde bulunuyor. Bu nedenle üst gapleri kapatacaklar mı derken, bir anda onlarda da kar satışları görülme riski var.

Dış dünyada Dolar endeksi düşüyor. ABD endekslerinde büyük riskler yok. Şimdilik geçici düzeltmeler oldu ve yeniden alımlar yaşandı. Bu nedenle BIST'i yurt dışı endekslerinden olumsuz etkileyecek baskılar çok yok.

Olası teknik hareketli olabilecek hisseleri dün geceden paylaştım. Özellikle yeni üyelerimiz Giriş Menüsünün sağında yer alan ''Siteyi Tanı'' kısmı çok dikkatli okusunlar. Orada sitenin tüm bölümlerinin izahı ve kullanım detayları var. Aynı zamanda Destek-Direnç Tablosundan da nasıl yararlanılacağı yazıyor.

Bugün aranızda olmayacağım. Bayram yasakları nedeniyle gidemediğim Didim'de yaşayan annemin yanına gideceğiz. Hafta sonu da henüz seyahat yasak olduğu için mecburen hafta içi gitmek zorunda kalıyoruz.

Yokluğumda borsaya ve hisselere sahip çıkın:) Genel bir endeks hareketinden ziyade hisse ağırlıklı ayrışmalar daha ön planda olacaktır görüşündeyim. BIST 1.445 üzerinde kalmaya devam eder ve 1.465 seviyesini aşarsa, 1.480 - 1.491 - 1.511gap seviyelerine doğru alımlar sürebilir. Ama 1.445 altında, 1.430-1.422 - 1.416-1.409 ve 1.400 desteklerine iner. Şimdilik daha altta düşmesini gerektirecek bir tablo görmüyorum.

Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta sonu dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 20.05.2021
    09:31

    19 Mayıs tatilindeyken yurt dışı piyasalar ciddi hareketler yaptılar. FED tutanaklarında üyelerin büyüme ve enflasyon artışı nedeniyle, sonraki toplantılarda varlık alımlarının azaltılması tartışılabilir yönünde ciddi görüşler belirtmişler diye anlaşılınca borsalar... Devamı »

  • 18.05.2021
    09:29

    ABD FED Başkanlarından yapılan, yüksek enflasyon nedeniyle varlık alımlarının azaltılmasını konuşma zamanı olmadığı, enflasyondaki yükselişin geçici olacağı yönündeki açıklamalar sonrasında ABD borsalarında pozitif bir hava var. Benzer durumun BIST için de ol... Devamı »

  • 17.05.2021
    09:14

    Bir süredir ABD'nin büyümesinde ciddi hızlanma olacağını ve bu nedenle de enflasyonunda görülecek artışların FED para politikalarını baskılayacağı uyarılarını yazıyordum. ABD'de gelen Nisan ayı TÜFE'si % 3.6 olan beklentinin de üstünde % 4.2 geldi.... Devamı »

  • 12.05.2021
    08:55

    Bugün ABD enflasyon verisi açıklanacak. Enflasyonun ABD için önümüzdeki günlerde risk olacağını uzun süredir yazılarımda belirttiğimi biliyorsunuz. İnsanlar pandemi nedeniyle evlerine kapanmıştı. Son dönem ABD'de dahil yoğun bir aşılama sürec... Devamı »

  • 11.05.2021
    09:28

    Saat 10.00'da mart ayı ödemeler dengesi ve mart ayı sanayi büyüme verisi açıklanacak. Ödemeler dengesinde aylık bazda 3.6 ile 3.8 Milyar Dolar cari açık beklentisi hakim. Aynı şekilde sanayi büyümesi için de aylık bazda bir daralma beklentisi va... Devamı »