Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

28.10.2020 09:31
  •  A 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk başta, tüm cumhuriyet gazi ve şehitlerinin mekanları cennet, tüm Müslümanların da kandili mübarek olsun.

Kredili Satışlar Alınınca BIST Yükseldi!
              Evvelsi gün yaşanan tabanlar, bir anda gelen ve gerilim yaratan açıklamaların etkisi ile hızlanan satışlar yüzünden tetiklenen robot işlemleri kaynaklıydı. Tabii bu benim görüşüm. Satışlar yoğunlaşınca, kredili yakalananlar yüzünden de tabanları gördük. Dün de, bir gün evvel bitmemiş kredili satışların devamı ile güne satıcılı başladık. Bu satışlar bitince de birçok hissede hızlı yükselişlerin yaşandığını gördük ki, dünkü beklenti yazımda aynen böyle olabileceğine dikkat çekmiştim.

Ama hemen herşey düzeldi bitti diyemiyorum. Dün iyi kapattık lakin, bugün yurt dışı satış baskıları sürdüğü için güne yine eksi ile başlayabiliriz. Önümüzdeki iç-dış risk ve belirsizlikler aynı şekilde sürüyor. Bu nedenle temkini elden bırakmak doğru olmaz. Bugün zaten yarım gün olacak. 12:30 seans bitiş saati. Son emirler dahil 12:40'ta işlemler bitmiş olacak. Perşembe kapalıyız. Cuma günü açık olacak. Yani bu hafta kısa bir hafta yaşayacağız. 

Bu arada gelen arçelik, toaso, vesbe(şuan iskontolu) ve alcar karlarını gayet beğendiğimi söylemek isterim. Bu ortamda fiyatları düzeltme yapabilir ama, yıl sonu bilançolarında bu rakamların da üstünde karlar getirebileceklerini düşündüğüm için, şu an primli gibi gördüğüm fiyatları yıl sonu beklentisinde iskontolu olacaklardır. Kısacası uygun teknik seviyelerde alım doğru bir karar olur. Ama yıl sonu bilançosunu beklemeyi göze alarak.

Bugün kısa seans gibi ben de kısa tutmak istiyorum. Zaten önceki yazılarımdan konulara yeterince vakıfsınız. Hisse bazlı takiplere devam. Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 27.10.2020
    09:27

    Uyarılarımın Yansımaları Çıkmaya Başladı! Yaklaşık iki haftadır sizleri uyarmaya başlamıştım. ABD seçim sonuçları, olası diğer jeopolitik risklerin gelişimi, ABD seçim sonuçlarına göre yaptırım gündemi, S-400'lerin aktif edilmesinin et... Devamı »

  • 26.10.2020
    09:02

    ABD seçimleri nedeniyle olası seçilecek başkan adaylarının öncelikleri seçimler. Ama hemen sonrasında Türkiye'ye karşı S-400 ve halkbank konulu yaptırım riskleri yeniden gündemlerine gelecektir. Bana göre bunun temelinde yatan güneydoğumuzda kurmak i... Devamı »

  • 23.10.2020
    09:45

    Ülkelerin Merkez Bankaları tahmin edilebilir ve istaikrarlı olmaları gerekir. Ki, buna göre Merkez Bankası politikalarına bakarak yatırım kararları verenler işlerini sağlıklı şekilde yapabilsinler. Dışarıdan sermaye sokmaya kalkacak yabancı da, ülkenin kur ve faiz politikasını bilerek... Devamı »

  • 22.10.2020
    09:09

    Bugün TCMB PPK(Para Piyasası Kurulu) toplanacak. 14:00'te faiz kararlarını açıklayacaklar. Gözler haftalık Politika Faizlerinde olacak. Peki ne yaparsa ne olur? Öncelikle geçen aya kadar yapması gerekeni yapmayan bir MB olduğu için, kararlarını tahmin etm... Devamı »

  • 21.10.2020
    09:46

    Gece çalışmayınca sabah paylaşımlarımı ancak tamamlayabildim. Genel görüşüm düne ait beklenti yazımda detaylı şekilde yer alıyor. BIST 1.205 üstünde kaldığı takdirde bir süredir yazdığım gibi, zirve ve yeni rekorlar ihtimali teknik olarak var. Lakin ben ... Devamı »