Yeni Alımlar İçin Temkinli Olun!

21.10.2020 09:46
  •  A 

Gece çalışmayınca sabah paylaşımlarımı ancak tamamlayabildim. Genel görüşüm düne ait beklenti yazımda detaylı şekilde yer alıyor. BIST 1.205 üstünde kaldığı takdirde bir süredir yazdığım gibi, zirve ve yeni rekorlar ihtimali teknik olarak var.

Lakin ben buna rağmen, gerçekleşmeler yaşandıkça, hisselerinizdeki pozisyonlarınız kapandıkça yeni alım için temkinli olmanızı doğru buluyorum. Nakit-hisse pozisyonunun yarı yarıya korunması tedbirli bir davranış olacaktır görüşündeyim. 

BIST'i yukarı taşıyabilecek hisseler sınırlı. Bankalar, otomotivler, beyaz eşyacılar ve teknolojiler aklıma gelenler. Ama onların da çoğunda olası bilançoların fiyatlara girdiğini ve kısmen yerleri kaldığını düşünüyorum. Hakikaten ucuz kalanlar bankalar. Gideceğiz derlerse, yani yabancı alıma geçerse onların yolu var. Zaten bu ihtimal endeks için zirve ve yeni rekor ihtimalinin korunmasına neden oluyor.

Ama bir süredir yazdığım diğer birçok belirsizlik nedeniyle de, çok dikkatli olmanızı, endeks yükselirken bile diğer birçok hissede ciddi kar realizasyonları yaşanabileceğini bilmenizi isterim. Olası teknik hareketlenme beklediğim hisseleri yoğun olarak Destek-Direnç Tablomuzda paylaşıyorum. Oradan takip edebilirsiniz. Ama unutmayın direnç kırdı diye bir hisse alıyorsanız, destek kırılınca da satmayı göze almak lazım! Teknikler sadece tek yönlü takip edilmez. Pozitif bir açılış bekliyorum. Ama sonrasında ne olur göreceğiz.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 20.10.2020
    09:07

    Kulağa tuhaf gelen bir başlık değil mi? Ne alaka şimdi, BIST rekor kıracak ama bu esnada kaybetme riskiniz için uyarı yapılıyor! Aslında konu çok basit. Çünkü BIST bu yükselişi yaparken, endeksi asıl etkileyen bankalar, holdingler, tuprs, ulaştırma şirketleri bu ... Devamı »

  • 19.10.2020
    09:02

    Yeni müjde açıklandı. Ben zaten önceden satın alınmış bir açıklama olduğu görüşündeyim. O nedenle ekstra bir alım dalgası yaratır mı emin değilim. Hatta müjde için alanların satışlarını da görebiliriz. Ama BIST ve bizim için ABD ve AB il... Devamı »

  • 16.10.2020
    09:16

    Dün bilanço risklerine dikkat çekmiştim. Özellikle yurt dışı borsalarda yaşanan güçlü kar satışlarından BIST de kendini koruyamadı. Ama daha az düşüş yaşadığını görüyoruz. Yani aslında BIST tutunmaya ve yükselişini sürdürmey... Devamı »

  • 15.10.2020
    08:56

    Bilanço Risklerine Dikkat! Dokuz aylık bilanço dönemindeyiz. Bu bilançolar bağımsız denetime tabi olmadıkları için hızlı gelecek. Son dönem çok defa uyardık, hisselerin çoğunda olası bilançoların haricinde bir değerlenme yaşa... Devamı »

  • 14.10.2020
    09:42

    IMF Türkiye ile ilgili tahminlerinde değişiklik yapmadan 2020 için % 5 daralma, 2021 için ise % 5 büyüme olarak tekrarladı. Bana göre aynı tahmini tekrarlamak, Türkiye ile hiç ilgilenmiyoruz demek oluyor. Yoksa ellerinde bu kadar çok analist varke... Devamı »