BIST 1.205 Direncini Kıracak Mı?

19.10.2020 09:02
  •  A 

Yeni müjde açıklandı. Ben zaten önceden satın alınmış bir açıklama olduğu görüşündeyim. O nedenle ekstra bir alım dalgası yaratır mı emin değilim. Hatta müjde için alanların satışlarını da görebiliriz. Ama BIST ve bizim için ABD ve AB ile aramızdaki gelişmeler daha önemli olacaktır. O taraftan yapılan açıklamalar risk iştahımızı olumlu olumsuz etkileyecek gelişmeler olur. 

Diğer önemli bir gündemimiz de, 22 Ekim tarihindeki TCMB PPK toplantısı olacaktır. Para Kurulu Toplantısından yine bir faiz artışı kararı çıkması bekleniyor. Eğer 200 baz puan ve üstünde bir politika faizi artışı duyacak olursak, o zaman yabancının satışlara ara verip, kur riski azaldı diye alıma geçtiğini görebiliriz. Bu ihtimalin hedef hisseleri XBank, yani banka hisseleri olur. Ama artacak kredi faizleri ekonomi üzerinde olumsuz bir baskı yaratacaktır.

Kasım başında yapılacak ABD seçim sonuçlarının ülkemiz için olası riskleri malum. Bu durum göz ardı edilip de, bankalara ciddi bir alım gelebilir mi şüpheliyim. O yüzden şu anki grafikleri yukarı yönlü görülse de, bankalarda uzun soluklu bir yükseliş için erken olduğu görüşündeyim. Olası teknikleri paylaşayım sizler kademeleri ve teknik seviyeleri bilerek kararlarınızı verirsiniz.

Ben hisse bazlı hareketlere odaklanarak devam etme görüşümü sürdürüyorum. Şu ana kadar da bu görüşümde haklı çıktım. İşte yine de BIST, 1.205 direncini kıracak olursa, teknik olarak zirveye yönelir ve yeni rekorlar kırdığını görebiliriz. Tüm bu teknik ihtimalleri de Destek-Direnç Tablomuzun BIST tekniklerinde görebilirsiniz. 

NOT:
              KKTC'nin yeni cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar oldu. Hayırlı olsun. Bana göre en güzel sonuç çıktı. Yoksa bir de orada sorunlar yaşıyor olacaktık. 

Yıllarca yazılarını okuduğumuz duayen bir gazeteci Bekir Coşkun vefat etti. Allah rahmet eylesin.  

Hepinize sağlık ve bol kazanç dolu güzel bir hafta dilerim. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 16.10.2020
    09:16

    Dün bilanço risklerine dikkat çekmiştim. Özellikle yurt dışı borsalarda yaşanan güçlü kar satışlarından BIST de kendini koruyamadı. Ama daha az düşüş yaşadığını görüyoruz. Yani aslında BIST tutunmaya ve yükselişini sürdürmey... Devamı »

  • 15.10.2020
    08:56

    Bilanço Risklerine Dikkat! Dokuz aylık bilanço dönemindeyiz. Bu bilançolar bağımsız denetime tabi olmadıkları için hızlı gelecek. Son dönem çok defa uyardık, hisselerin çoğunda olası bilançoların haricinde bir değerlenme yaşa... Devamı »

  • 14.10.2020
    09:42

    IMF Türkiye ile ilgili tahminlerinde değişiklik yapmadan 2020 için % 5 daralma, 2021 için ise % 5 büyüme olarak tekrarladı. Bana göre aynı tahmini tekrarlamak, Türkiye ile hiç ilgilenmiyoruz demek oluyor. Yoksa ellerinde bu kadar çok analist varke... Devamı »

  • 13.10.2020
    09:31

    Pazartesi-Salı tatildeydim biliyorsunuz. Ama teknikleri yukarı yönlü gördüğüm için sizleri yine de yalnız bırakamadım. Bugün de teknik paylaşımlarımı az önce bitirdim. Artık gerisi sizde. Benden bu kadar. Kahvaltı yapıp yola çıkma hazırlığına başlayacağız. Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim. Devamı »

  • 12.10.2020
    09:32

    Cuma beklenti yazımda belirttim. Bugün yarın normalde aranızda olmayacağım. İki gün izin yazdım kendime. Yine Antalya Olympos'ta orman içindeyiz. Ama grafikler yukarı gidiyor gibi görünce gördüklerimi paylaşayım dedim. Bankalar da, birçok hisse de yuka... Devamı »