Yükseliş İştahı Sürüyor!

06.10.2020 09:21
  •  A 

Her türlü belirsizlik risklerine rağmen BIST'in hisse bazlı ve endeks olarak yükselişi sürüyor. Güne yine alımla başlanmasını bekliyorum. Endeks ve hisse bazlı olası teknik seviyeleri destek-direnç tablosu paylaşımlarımda bulabilirsiniz.

Neden öngörü vermekte çekiniyorum? Çünkü hisse bazlı bilanço ve tekniklerle alakası olmayan bir piyasa fiyatlaması görüyorum. Endeks olarak özellikle dolar bazında oldukça düşük olduğumuzu düşünsem de, ana hisseler dışında çok aşırı fiyatlamaların yaşandığını ve bunların ciddi kısmının manipülatif olduğunu düşünüyorum. Hal böyle iken, BIST'i düşürecek jeopolitik bir risk yaşanacak olursa, bu takdirde manipülatif fiyatlanan çok sayıda hissede sert geri dönüşler olabileceğinden korkuyorum. Hatta endeks yükselirken de şu an yükselen birçok hisse bu kazanımlarını geri verebilir.

Lütfen böyle bir ortamda % 300 - % 500 - % 1.000 gibi getiriler oluşmuş hisselerdeyseniz, kar cebe girince bu kazançların sabitleneceğini biliniz. Borsaya yeni giren çok yüksek sayıdaki yeni yatırımcıların kullanılarak yaratılan bu fiyatlamaların günü geldiğinde çok sayıda yatırımcıyı mağdur edeceğini düşünüyorum.

Yaşanan aşırı ve izahı olmayan yükselişler nedeniyle hırslarınıza gem vuramazsanız, elde edilen karlar kalıcı olmayabilir.

Hepinize sağlık ve bol kazanç diliyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 05.10.2020
    09:28

    Dış borsalarda Trump'ın bugün taburcu olacağı haberleri ile yükseliş tepkisi var. Ama diğer taraftan anketlerde Biden'in Trump'ın kovid haberi ile arayı daha da açtığı söyleniyor. Biden'in kazanması halinde ABD borsalarında satışların gelmesi bekleniyor. O zaman... Devamı »

  • 02.10.2020
    09:12

    Son dakika gelişmesi olarak Trump ve eşinin Kovid-19 testi pozitif açıklaması var. Haberle birlikte ABD borsalarındaa futurelerde % 2'lere yaklaşan düşüşler görülüyor. Brent petrolde de % 2.25'i geçen düşüş yaşanıyor. OPEC'ten belirsizlikl... Devamı »

  • 01.10.2020
    08:52

    BİST'i, döviz kurlarını, daha doğrusu tüm piyasaları direk etkileyen iki önemli sorunumuz vardı! Biri TCMB faiz kararıydı. TCMB beklenmeyen ama yapması gerekeni yaptı ve 200 baz puan politika faiz artışı kararı aldı. Muhtemelen açıklama raporunda gerektiğinde yeni faiz artı... Devamı »

  • 01.10.2020
    07:52

    Borsa İstanbul Pay Piyasası yapısını sadeleştirerek yeniden gruplandırıyor. Düzenleme, ilişkili tüm işlem esasları ile 01 Ekim 2020 tarihinde devreye alınıyor. Devamı »

  • 30.09.2020
    09:35

    Öncelikle tekrar tekrar söylüyorum. Açıklanan Ekonomi Programları gerçekleştiği takdirde anlam taşır. Eğer birçok program açıklar ama bunların hedefleri her yeni programda yine aynı kalırsa, bu sizin önceki hedeflerinizi bile tutturamadığınızı gös... Devamı »