Gap'li Sert Dönüş Yaşandı!

14.07.2020 09:29
  •  A 

Her şeyimiz abartı! Bir anda gelen yaklaşık 7 Bin puanlık düzeltme sonrasında dün 3.600 puanlık bir toparlanma yaşadık. 115.450'de gap bırakarak yaşanan bu toparlanma da bana göre biraz sert ve abartılı oldu. Tamam 119.350 - 120.464 endeks seviyelerine yükselirken kar satışlarının her an ve sert bir şekilde gelebileceği uyarılarını yapmıştım. Ama yaşanacak düşüşün de teknik bir düzeltme olmasını beklediğimi, bu nedenle de olası beklediğim düşüş yaşanınca panik yapılmamasını yazmıştım. 

Lakin bu kadar da sert bir toparlanma olmasını ben de beklemiyordum. Şimdi grafiklerde yine kar satış riskleri var. ABD'de devasa bütçe açığı ve yeniden pandemi yasaklarının başladığı yönünde gelen haberlerle ABD Dow endeksinde yükseldiği seviyelerden 500 puan geri dönüşler yaşandı. Ama S&P500 de dahil, ABD endekslerinde iki yöne de gidebilecek teknik görüntüler var. Yani dünkü kar satışları sonrasında ABD borsaları kötüye gidiyor diyemiyorum. Yeniden yükseliş de yaşanabilir.

Yükseliş Kanalına Yeniden Girdik!
              BIST'de yaşanan sert yükseliş ile yeniden yükselen kanal içine girdik. Eğer 115.400 üstünde kalırsak kanal içinde durmaya devam ederiz. Muhtemelen dün ABD'de yaşanan kar satışlarının etkisi ile bizde de kısmi kar satışlarıyla temkinli bir açılış yapabiliriz. Önemli olan sonrası olacak. Dün bıraktığımız 115.450 gap ile birlikte, son iki aylık sürede aşağıda bıraktığımız 4 gap boşluğu bulunuyor. Bu gap'ler piyasayı germeye devam edecektir. 

Bununla birlikte BIST, 120.464 seviyesini geçecek olursa, o zaman büyük bir fincan-kulp formasyonu yukarı doğru kırılmış olur ve teknik beklentilerim yeni TL zirvelerine denk gelecek şekilde yükseliş içerir. Ben dünkü abartıya kaçan yükseliş sonrasında bugün kısmi düşüş ve kar satışlarının gelmesini bekliyorum. Ama hisse bazlı pozitif ayrışmaların yine de olacağı bir endeks izlemeye devam edeceğiz görüşündeyim. Dün baktığım grafiklerde sigorta, çimento ve enerji sektöründe genel yükseliş görüntülerine uygun tekniklerin halen sürdüğünü görüyorum. Cesaret edebildiklerimi sizlerle paylaştım. 

Kısa Tatile Çıkıyorum.
             
Yarın hafta sonu ile birleşen 4 günlük bir tatile çıkıyoruz. Bu nedenle perşembe ve cuma günü aranızda olmayacağım. Yarın zaten bayram tatili nedeniyle piyasalar kapalı olacak. Yani iki gün yokum. Kendinizi kollayın. Yokluğumda sizleri düşünmek zorunda kalmayayım. Dönünce aynı şekilde bulmak istiyorum. Aşırı riskleri göze alma günlerinde değiliz. Tedbirli olun. En az % 50 nakit yine önemli bir tedbir olabilir. Geçen hafta bunu yapamamış, yapmamış olanlar için dünkü yükseliş bu fırsatı yeniden vermişti. 

Haftanın son iki günü olmayacağım için, tekniklerine göre olası hareketlenme yaşayabilecek çok sayıda hissenin teknik seviyelerini destek-direnç tablosunda paylaştım. Bunları kendinize referans alabilirsiniz. 

Kendinize iyi bakın. Hepinize önce sağlık, sonra bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 13.07.2020
    09:24

    Pandemi yüzünden 17 Mart tarihinde düştüğümüz 81.936 seviyesinden bu yana bir yükseliş kanalı içinde hareket ederek yükseliş trendi yaşıyorduk. Cuma günü bu kanal kırıldı. Zaten birkaç gündür kar satışlarının aniden gelebilece... Devamı »

  • 10.07.2020
    09:36

    Aslında bu soruyu soranlar sanırım hiç düşme olmadan yükseliş bekliyormuş. Çünkü bir haftadır özellikle kar satışları gelebilir uyarıları yapıyordum. Teknikler artık aşırı alım seviyelerine gelmişti. Ama piyasadaki düşük faizli bol para ve borsa ile t... Devamı »

  • 09.07.2020
    09:26

    Yabancılar özellikle bankalar olmak üzere satmaya devam ediyorlar. Yabancı takası % 49.77'ye inmiş durumda. Enflasyon beklentilerin üstünde gelmesine rağmen özellikle inşaat-konut sektörüne düşük faizle verilen krediler bankalar için sorun yara... Devamı »

  • 08.07.2020
    09:49

    BIST'in ısrarlı yükselişinin beni tedirgin ettiğini özellikle belirttiğimi biliyorsunuz. Her an kar satışları beklediğim uyarısını yapıyorum. Dün de benzer görüşümü dile getirmiştim. Seans içinde bir anda 2 Bin puanlık satış geldi. Yaklaşık 1.500 puan ek... Devamı »

  • 07.07.2020
    09:51

    Kusura bakmayın, ani program dışı bir Ekotürk Tv. bağlantım oldu. O nedenle beklenti yazım gecikti. BIST olarak kısmi kar satışı riski yüksek bölgelerdeyiz. Ben dün de böyle bir satış beklerken, tam tersi yükseliş yaşandı gerçi ama, bu benim kar realizasyonu... Devamı »