Kar Satışlarına Dikkat Edin!

07.07.2020 09:51
  •  A 

Kusura bakmayın, ani program dışı bir Ekotürk Tv. bağlantım oldu. O nedenle beklenti yazım gecikti. 

BIST olarak kısmi kar satışı riski yüksek bölgelerdeyiz. Ben dün de böyle bir satış beklerken, tam tersi yükseliş yaşandı gerçi ama, bu benim kar realizasyonu riski beklentimi değiştirmedi. Bu nedenle kredili işlemlerden uzak, en az % 50 nakit tutarak bu günleri geçirmek tedbirli davranış olabilir. Destek-Direnç Tablosunda olası yukarı hedefler ve olası alt destekler detaylı şekilde görülebilir. Bu arada hisse bazlı tekniklere göre olası hisse bazlı ayrışmalara örnek olabilecek hisseleri de bulabilirsiniz.

Yabancılara Açığa Satış Yasağı!
              BIST 30 hisselerinde açığa satış yasağı kalkmışken, hemen üstüne yabancı kurumlara açığa satış yasağı getirildi. Bu tarz kararları doğru bulmuyorum. Yani şunu demek istiyorum, açığa satış gelişmiş ülkeler de dahil her ülkede zaman zaman uygulamaya alınabiliyor. Ama bu kadar uzun sürmüyor. Hadi diyelim bizde sürdü. Ama sonra kaldırıp, bir hafta geçmeden yabancılara ait şekilde yeniden getirmek iyi görünümler vermiyor. O zaman herkes için yasağı sürdürmeye devam etseydik diyorum. 

BIST için kar satış riski olduğunu düşünüyorum ama buna rağmen hisse bazlı ayrışmaların önceki günler olduğu gibi yine yaşanmasını bekliyorum. Olası bu teknik ayrışmaları gösterebilecek hisseleri yukarıda yazdığım gibi, Destek-Direnç Tablomuzda görebilirsiniz. 

Hepinize sağlık ve bol kazanç diliyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 06.07.2020
    09:29

    Teknikler ve futurelere bakınca dış borsalarda yukarı yönlü işlemler olduğunu görüyoruz. Yükseliş ABD, AB borsaları için sürecek gibi duruyor. Olası teknik yükseliş seviyelerini Destek-Direnç Tablosunda paylaştım. BIST de dışarıdaki yükseliş... Devamı »

  • 03.07.2020
    08:48

    Açığa satış yasağının endeks 30 hisselerinde kalkması ile yabancıdan yaklaşık %1'lik bir takas oranına paralel satış geldi. Yabancı takası %50.8'e inmiş durumda. BIST bana göre zorlanabileceği direnç seviyelerinde. 117.415 bana göre takılabileceğimiz güçl&... Devamı »

  • 02.07.2020
    09:21

    Eee, hani borsa açığa satış yasağını kaldırma çalışmaları var diyerek coşku ile yükseliyordu! Birkaç gündür yükselişin izahını bu şekilde yapıyorlardı. Ama dün yasak kalkmasına rağmen BIST dedikleri gibi yükselmedi. Tam tersi özellikle yabancı ... Devamı »

  • 01.07.2020
    09:08

    ''Spk Bülteninde yayınlandığı üzere 01.07.2020 tarihinden itibaren, Borsa İstanbul A.Ş. tarafından ilan edilen BIST-30 Endeksinde yer alan pay piyasalarında açığa satış yasağı kaldırılmış olup BIST-30 Endeksi dışında kalan pay piyasalarında açığa satış yasağı devam et... Devamı »

  • 30.06.2020
    09:18

    BIST için yükseliş trendi ve iştahı sürüyor. Endeks, bankalar ve hisse bazlı yükselişin sürmesini bekliyorum. Ekstra bir yazı yamayacağım. Genel olumlu ve olumsuz gelişmeleri zaten önceki yazılardan biliyorsunuz. Lütfen Destek-Direnç Tablosunu y... Devamı »