Risk İştahı Dışarıda Yüksek. İçeride Çekinceler Var!

06.07.2020 09:29
  •  A 

Teknikler ve futurelere bakınca dış borsalarda yukarı yönlü işlemler olduğunu görüyoruz. Yükseliş ABD, AB borsaları için sürecek gibi duruyor. Olası teknik yükseliş seviyelerini Destek-Direnç Tablosunda paylaştım. 

BIST de dışarıdaki yükselişe ayak uydurarak açılış yapabilir. Ama 117.415 önemli bir direnç olacaktır. Eğer bu seviye geçilecek olursa, geçen hafta yazdığım gibi, 119.350 ve 120.464 üst dirençler olacaktır. Ama her an kar satışlarının endeks bazında gelme riski olduğunu bilmenizi isterim. Bu nedenle endeks olarak değil de, bir süre daha hisse bazlı odaklanmak çok daha doğru olmaya devam edecektir. Bugün için potansiyel tekniklere sahip hisseleri destek-direnç tablosunda paylaştım. Listeye bakabilirsiniz. Ama lütfen Siteyi Tanı kısmını dikkatli okuyun ve Destek-Direnç Tablosunun nasıl takip edilmesini iyice çözmüş olunuz.

IMF ve Fitch'ten Uyarılar Var!
             IMF gelişmekte olan  ülkelerde iflas risklerine dikkat çekmiş. Fitch de, TCMB'nın 2019 yılındaki atın dahil toplam rezervinin 106 Milyar Dolar'dan 90 Milyar Dolar'a düşmüş olduğuna, Swap hariç rezervinin 87 Milyar Dolar'dan 33 Milyar Dolar seviyesine indiğine dikkat çekmiş. Bunu daha önce benim yazdığımı biliyorsunuz. Kredi hacminin bu şekilde artması nedeniyle bankalar üzerinde baskı olabileceğini ve kur baskısının bankaları zorlayabileceğine dikkat çekmiş. Şu an için borç çevirme sorunu yok diyerek bu risklere dikkat çekmiş. 

Kısacası kendi özelimizde karışık durumlar var. Lütfen kredili işlemlerden uzak durun. Ama destek-direnç tablosunda paylaştığım hisseler için ise, ciddi yükseliş beklentilerinin süreceği izlenmini ediniyorum.

Hepinize sağlık ve bol kazanç olan iyi bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 03.07.2020
    08:48

    Açığa satış yasağının endeks 30 hisselerinde kalkması ile yabancıdan yaklaşık %1'lik bir takas oranına paralel satış geldi. Yabancı takası %50.8'e inmiş durumda. BIST bana göre zorlanabileceği direnç seviyelerinde. 117.415 bana göre takılabileceğimiz güçl&... Devamı »

  • 02.07.2020
    09:21

    Eee, hani borsa açığa satış yasağını kaldırma çalışmaları var diyerek coşku ile yükseliyordu! Birkaç gündür yükselişin izahını bu şekilde yapıyorlardı. Ama dün yasak kalkmasına rağmen BIST dedikleri gibi yükselmedi. Tam tersi özellikle yabancı ... Devamı »

  • 01.07.2020
    09:08

    ''Spk Bülteninde yayınlandığı üzere 01.07.2020 tarihinden itibaren, Borsa İstanbul A.Ş. tarafından ilan edilen BIST-30 Endeksinde yer alan pay piyasalarında açığa satış yasağı kaldırılmış olup BIST-30 Endeksi dışında kalan pay piyasalarında açığa satış yasağı devam et... Devamı »

  • 30.06.2020
    09:18

    BIST için yükseliş trendi ve iştahı sürüyor. Endeks, bankalar ve hisse bazlı yükselişin sürmesini bekliyorum. Ekstra bir yazı yamayacağım. Genel olumlu ve olumsuz gelişmeleri zaten önceki yazılardan biliyorsunuz. Lütfen Destek-Direnç Tablosunu y... Devamı »

  • 29.06.2020
    09:27

    Pandemi nedeniyle yerli üreticileri desteklemek ve korumak için çok sayıda ürüne % 20'ye varan ek gümrük vergileri geliyor! Buna göre, tekstil, döküm ve kaynak makineleri, takım tezgahları, presler, tarım ve hasat makineleri, pompalar, ge... Devamı »