Borsalarda Coşku Sürüyor!

28.05.2020 09:26
  •  A 

ABD ve AB borsaları mevcut dirençlerini kırıp, üst direnç hedeflerine yönelmiş durumdalar. Şu an ABD ve AB futurelerine bakınca ciddi bir coşku görüyorum. BIST'in de 102.328 - 102.800 üzerinde 4 Bin ile 6 Bin puanlık bir yükselişe geçmesini beklediğim uyarısını yapmıştım. Bu beklentim yurt dışındaki bu görüntülerden sonra iyice güçlenmiş durumda. Muhtemelen beklentilerimin de üstünde yükselişler görebiliriz. Olası tüm teknik hedefleri Destek-Direnç Tablomuzda görebilirsiniz.

Bilançolar Tek Kıstas Mı?
              Üç aylık bilançolar yavaş yavaş tamamlanıyor. Ama içinde bulunduğumuz dönem bilançolar tek kıstas değil. Çünkü zaten pandemi nedeniyle birçok hissenin bilançosu bozulmuş durumda. Hatta üç aylığı zarar gelen bazı hisselerde, altı aylıklarda daha da yüksek zarar beklenmesine rağmen tavan yükselişler bile görebiliyoruz. Misal thyao ve Pgsus! İkisi de dün tavan oldu. Pgsus bildiğiniz gibi büyük bir zarar açıklamıştı. Thyao da ise bugün 2 Milyar üç aylık zarar bilanço açıklandı. Altı aylık bilançoda bu zararın daha da yüksek olmasını bekliyorum. Ama neden o zaman tavan oluyor? Çünkü normalleşme kararları nedeniyle piyasalarda gelecek beklentileri satın alınıyor. Dünya genelinde düşük faizli para çok fazla. Kısa vadede belki bilançolarla fiyatlar tutarsızlık gösterebilir ama orta-uzun vadede yeniden bir pandemi artışı daha yaşanmadığı takdirde oluşacak pozitif bilançoları şimdiden alıyorlar. Bu konuya çok sayıda örnek var. Ama sizler yine de olumsuz piyasa şartları altında gelen bilançoların baskı unsuru olacağını biliniz. 

Kısacası dün ve bugün gelen bilançoların bazılarında karlarda düşüşler var. Ama zarar getirenlerin bile tavan yapabildiğine göre, ben risk iştahının süreceği görüşündeyim. Bu nedenle bilanço nedeniyle hisselerde ara düzeltmeler görülebilir ama sonrasında grafiklere göre fiyatlamalar sürecektir görüşündeyim.

Güne de pozitif bir açılış ile başlanmasını ve belirttiğim üst hedeflere doğru yükselişin sürmesini bekliyorum.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 27.05.2020
    09:18

    Bayram sonrası güne pozitif bir açılış ile başlanmasını bekliyorum. BIST'in kapalı olduğu haftanın ilk iki gününde Japonya OHAL'i kaldırdı. 100 Trilyon Yenlik yaklaşık 930 Milyar Dolar'lık kovid-19 paketini yürürlüğe soktu. İnsanlar üzerinde aşı ... Devamı »

  • 22.05.2020
    09:39

    Borsalar Dirençlerini Kıramıyor! ABD Dow. J. 24.750 - 24.900, Almanya DAX 11.200, BIST 103.000 direnç seviyelerini geçmekte zorlanıyorlar. Bu seviyelere gelen endeksler yine kar satışları ile karşılaştılar. Ben grafiklere bakınca en şanslı BIST'i gör&uum... Devamı »

  • 21.05.2020
    09:22

    Dün gerçekleşen swap haberi sonrası Dolar kurunda 6.75 seviyesine kadar geri dönüldü. Şuan 6.79 civarında dalgalanıyor. Swap konusunda İngiltere ve Japonya gibi farklı ülkelerle de görüşmeler olduğu ifade ediliyor. Ben bu ülkelere Çin'in de d... Devamı »

  • 20.05.2020
    09:27

    Bir süredir piyasaların gözü-kulağı dışarıdan gelebilecek swap anlaşması haberlerindeydi. Yazımı başlarken ilk haber geldi! Katar ile 5 Milyar Dolar'lık swap anlaşması 15 Milyar Dolar'a yükseltildi. Bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Devamında İngil... Devamı »

  • 18.05.2020
    09:20

    Haftaya pozitif bir açılış ile başlanmasını bekliyorum. Kurlarda düşüş, emtialarda da yükseliş yaşanıyor. Ons altın yukarıdaki 1.796$ üst direnç hedeflerine doğru yükselişini sürdürüyor. Bu seviye çok önemli. Eğer görülü... Devamı »